Yolcu360 Blog
kıyafet-tavsiyeleri-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Yolculuk İçin Kıyafet Önerileri: Kadın Sürücülere İpuçları

Yolculuk İçin Kıyafet Önerileri: Kadın Sürücülere İpuçları

Kadınların hem en sevdiği hem de en çok zorlandığı şey kıyafet seçimidir. Seyahate çıkmadan günler öncesinde valizler hazırlanır; en beğendikleri parçalar özenle yerleştirilir. Peki siz tatili bol ayları karşılamaya hazır mısınız? Kadın sürücülere yolculuk için kıyafet önerileri karşınızda!

kıyafet-tavsiyeleri-1Tatillerin en keyifli yanı yolculuk anıdır. Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz anların neşesiyle başlar tatil. Uzun tatil yolculuklarının tadı bir başkadır. Hele bir de kendi aracınız ile seyahat ediyorsanız şanslısınız. Tıpkı şarkıda da dediği gibi: “Açarız radyoyu. Yol nereye, biz oraya!” Ufak yiyecekler hazırlanır. Çaylar, kahveler termosa doldurulur.

Rahat bir yolculuk için bir diğer husus da kıyafettir. “Tatilde ne giyilir?” sorusu özellikle kadınların üzerinde düşündüğü bir noktadır. Kimisi birkaç parça eşya ile çıkar yola. Kimisi de birkaç valiz hazırlar. Peki sizce tatilde ne giyilir? Dar pantolon mu giymek istersiniz? Topuklu ayakkabılar mı tercih edersiniz? Yoksa spor ayakkabısız yapamayanlardan mısınız? Sizlere yolculuk için kıyafet önerilerimiz olacak. Gelin birlikte göz atalım. 

  • Doğru Kumaş Tercihi 

Özellikle uzun yolculuklarda kıyafetlerinizin kırışması olası bir durumdur. Kıyafetlerinizin oturma şeklinize uygun esneklikte olmasına dikkat etmelisiniz. Uçaktan ya da otobüsten inince buruşmuş bir kıyafet ile sevdiklerinizin karşısına çıkmak istemezsiniz öyle değil mi? İşte bu sebepten yolculuk için kıyafet önerilerimizin en başında doğru kumaş tercihi yapabilmek geliyor. 

  •  Ayakkabı Seçimine Dikkat

Genellikle özel davetlerde, organizasyonlarda zarif ve şık ayakkabılar tercih edilir. Çünkü topuklu ayakkabılar ile yürümek oldukça zorlayıcıdır. Yolculuk sırasında şıkır şıkır ayakkabılar içerisinde rahat edemeyeceğinizi düşünüyoruz. Bu yüzden size tavsiyemiz kendinize en uygun ve konforlu ayakkabıyı seçmeniz. Tercihinizi spor ayakkabı ya da keten kumaşlı ayakkabıdan yana kullanabilirsiniz. Eğer tatil rotanız Antalya, Bodrum gibi yazlık bölgeler ise plaj terliklerinin sizi daha iyi hissettireceğine eminiz. 

  • Ceket Almayı Unutmayın

Kendi aracınız ile yolculuğa çıktıysanız aracın sıcaklığını rahatça ayarlayabilirsiniz. Fakat uçak ya da otobüsle seyahat edecekseniz bu mümkün değildir. Klimaların aracın içini fazla soğutması sonucu derece düşer. Haliyle üşürsünüz ve yanınızda ceket ya da hırka almayı unutursanız pişman olabilirsiniz. Yolculuk için kıyafet önerilerimiz arasında ilk sıralarda yer alıyor. 

  • Temizlik ve Sağlık Önemli

Yolculuk sırasında tercih ettiğiniz kıyafetlerin temiz olması önemlidir. Hem kendi sağlığınız hem de çevrenizdekilerin rahatsız olmaması için kıyafet seçiminize dikkat etmelisiniz. Mevsime göre giyinerek, ter ve koku gibi olumsuz sonuçlardan kaçınmalısınız. 

  • Bugün Makyaj Yapmayın

Makyaj çoğu kadının vazgeçilmezidir farkındayız. Fakat sizden bugün makyaj yapmamanızı istesek çok mu ileri gitmiş oluruz? Uzun yolculuklarda akan rimeller, yiyip içmekten tazelenemeyen rujlar yüzünüzde kötü bir görüntü bırakabilir. Bunun yanı sıra yüzünüzde uzun süreli kalan makyaj, teninize nefes aldırmaz. Haliyle cildinizde sivilceler, akneler oluşmaya başlar. Bugün makyaj yapmayın bunun yerine daha büyük güneş gözlükleri tercih edin. Hem cildinizi güneşten koruyun hem de günün yorgunluğunu kamufle edin. Ayrıca fırsat bulduğunuz her an yüzünüzü bol su ile yıkamayı unutmayın. 😉 

  • Fazla Aksesuarları Evde Bırakın

“Yolculuk için kıyafet önerileri ile aksesuarın ne alakası var?” dediğinizi duyar gibiyiz. Çoğu kadın takıp, takıştırmayı sever. Yüzükler, küpeler, kolyeler kadınların favori parçalarındandır. Kıyafet kombinlerini tamamlayan şık detaylardır. Fakat uçakla seyahat etmeyi düşünüyorsanız bu tip aksesuarlar sizleri zorlayabilir. Detektörlerden çok sık geçmek zorunda kalacağınız için her seferinde aksesuarlarınızı çıkarmak size zaman kaybettirir. Yolculuğunuza mutsuz bir başlangıç yapmanızı istemeyiz. 

Tatilde Ne Giysem?

kıyafet-tavsiyeleri

Aslında bu sorunun binlerce cevabı var. Gideceğiniz şehrin ya da ülkenin mevsimine göre hatta seyahate çıkacağınız tarihe göre bile “Tatilde ne giysem?” sorusunun cevabı değişkenlik gösterir. Bu yüzden tatile çıkmadan önce gideceğiniz şehir ile ilgili detaylı bilgi edinmenizde fayda var. 

Yaz aylarında seyahate çıkacaksanız valiziniz daha çok sandalet, tişört, şapka gibi kıyafetler ile dolmalıdır. Hem taşıması hafif hem de her ortamda kullanabileceğiniz tasarımları tercih etmelisiniz.

“Ben yazı sevmem. Sıcaklarda bunalıyorum.” diyenlerdenseniz o halde kış tatilleri sizin için daha uygun. Kalın kazaklar, atkılar, kabanlar valizinizde size eşlik edecektir.

Bunun yanı sıra yaz ve kış ayları için de sizlere küçük bir önerimiz olacak. Kıyafetlerinizde kirlenme, ıslanma, yırtılma gibi olumsuz durumlarla karşılaşabileceğinizi unutmamalı, her zaman için yedek; anı kurtaran birkaç parça kıyafet mutlaka yanınıza almalısınız. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle