Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Simav Gezilecek Yerler | Simav Nerede?

Simav Gezilecek Yerler | Simav Nerede?

Tarihi M.Ö.4000’li yıllara dayanan Simav, görmediyseniz, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. İlçe Synaus adındaki antik şehir kalıntısı üzerine kurulu olduğu için hemen her yeri tarihi bir değer taşıyor desek yalan olmaz. Hititler, Frigler, Bizanslılar, Germiyanoğulları ve hatta kısa bir süre İspanya’dan gelen Katalan askerlerine ev sahipliği yapmış olan bölge, tarihinin yanında doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleri ile de göz dolduruyor. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Simav gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂 Simav gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Simav Gezi Rehberi

Hani “keşfedilmemiş güzel yerler var” derler ya, Simav tam da bu tanıma uyan bir ilçe. Türkiye’nin çok popüler olmamış yani turist akınına uğrayıp her şeyi ateş pahası olmamış ancak turizm değeri yüksek olan bölgelerinden biri. Nesi bu kadar cazip ya da keşfe değer olabilir ki, diyorsanız; kaplıcaları, yılladır jeotermal enerjisi kullanıldığı için aşırı temiz havası, oldukça enteresan tarihi kalıntıları, yeraltı sularıyla yapılan seracılığın sunduğu çok lezzetli sebze ve meyveleri, ilçeye özgü Simav çöreği, Simav kestanesi, Simav fasülyesi, Simav tahini ve tüm bunları çok şaşıracağınız derecede ucuza sunmaları…

Simav’a Nasıl Gidilir?

Simav’a arabayla gitmek otobüs seçeneğine göre çok daha konforludur. Bu amaçla Kütahya Zafer Havalimanı araç kiralama seçeneklerini deneyebilirsiniz. Kütahya merkez araç kiralama tercihi ile de ilçeye ulaşabilirsiniz. Simav’ın güzel köylerini görmek üzere Simav araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması da yapabilirsiniz. Sistem, hem Kütahya Havalimanı araç kiralama fiyatları için hem de Simav oto kiralama fiyatları için karşılaştırmalı bir liste sunar. Hızlı ve kolay bir biçimde  Kütahya oto kiralama sürecini tamamlayabilirsiniz. Kütahya Havaalanı Simav arası yaklaşık 2 saat sürüyor.

Kütahya gezi listesi için tıklayınız.

Simav Gezilecek Yerler

Yeşillikler arasında, genellikle düz bir alana kurulmuş olduğunu görüreceğiniz Simav’da kahvaltı yapabileceğiniz samimi ve sıcak mekanlar mevcut.

Kahvaltınızın ardından ilk uğrak yeriniz Ulu Cami olmalı. 1551 yılında yapıldığı tahmin edilen caminin kiliseden çevrildiği hakkında ayrı bir görüş bulunmakta. Ki bu da caminin tarihinin 1551’den öncesine dayandığı tezini destekliyor. Bazı görüşlere göre 1551 caminin onarım gördüğü tarihi ifade etmekle birlikte bu konuda kesin bilgiler henüz netleşmemiş.

Simav’ın yanındaki tepenin üstüne kurulu olan Hisar Asar Kalesi, yolunuz düştüğünde uğramak isteyeceğiniz yerlerden. Tarihsel anlamının yanında muhteşem manzarasıyla da ilginizi çekeceğine eminiz. Restorasyon süreci yeni bitmiş olan kale tarihsel olarak ilginizi çekmese de dinlenme ve mesire yeri olarak kullanılan alanlara sahip. Bu da görmeniz için ayrı bir sebep veriyor.

Biraz şifa bulmak biraz da rahatlamak isterseniz, ailenizle gidebileceğiniz, Simav merkezine 4 km uzaklıktaki Eynal Kaplıcaları bu iş için biçilmiş kaftandır. Ortadoğu’dan Balkanlar’a uzanan coğrafyadaki en büyük hamam tesisine sahip Eynal, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almış. Çelebi burası için “Dünyada ve Anadolu’da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, böylesi yeryüzünde yoktur” diyor seyahatnamesinde. Kaplıca kompleksinde konaklama yapabileceğiniz bir otel de bulunuyor.

Simav’da doğa ile başbaşa vakit geçirmeyi istediğinizde Gölcük Yaylası bu isteğe cevap verebilecek niteliklere ve özelliklere sahip bir doğal alandır. Kendin pişir kendin ye tarzında bir piknik yapabileceğiniz gibi, doğal ortamda sağlık amaçlı bir yürüyüşe katılabilir, voleybol ve basketbol sahalarında stres atabilir ya da kır kahvesinde oturup çayınızı yudumlarken güzel sohbetlere katılabilirsiniz.

Yöresel lezzetleri ile de öne çıkan bir ilçemizdir Simav. Merkezdeki lokantalarda tadabileceğiniz Simav Güvecinin yanında haşhaşlı pide istemeyi unutmayın. Tatlı niyetine cevizli çörek ya da köpük helvayı deneyebilirsiniz. Acılı ev tarhanası, Simav eriştesi, çiçek balı ve haşhaş ezmesi de Simav’dan ayrılmadan almak isteyebileceğiniz lezzetlerdendir. Eynal’de jeotermal enerji kullanılarak yetiştirilen domates de tercih edebileceğiniz bir Simav ürünü.

Yorum ekle