Yolcu360 Blog

Sapanca’da Ne Yenir?

Sapanca’da ne yenir?  Sapanca’nın nesi meşhur? Sapanca yemekleri üzerine biraz araştırma yaptık. Sapanca gezisine çıkacaklara lezzet rehberi olsun diye …

Sapanca’da Ne Yenir?

İlçe, doğal güzelliğiyle Marmara Bölgesi’nin en keyifli mekanlarından biri.  Sapanca- İstanbul arası yaklaşık 135km. Hafta sonu gezmelerinin en önemli uğrak yerlerinden biri olmasında doğasının payı elbette çok büyük. Sapanca gezisi için İstanbul’dan araç kiralama yapabilirsiniz. Ayrıca bulunduğunuz yerdeki en uygun fiyatlı kiralık aracı da yolcu360.com üzerinden hızlıca tespit edebilirsiniz. Sapanca’da ne yenir?

Sapanca YemekSapanca Yemekleri

Marmara Bölgesi’nden bulunmakla birlikte Karadeniz Bölgesine de çok yakın duran Sapanca’nın yemekleri, her iki bölge mutfağına ait izler taşıyor. Hatta nadir olmakla birlikte, iki bölgenin yemeklerinin karışımından oluşan lezzetleri de bulunuyor.

Karalahana ezmesi, barbunya ezmesi, cevizli fasulye, cevizli lahana, mantarlı pide gibi özel yemeklere sahip Sapanca’da, yemeğin yanında Karadeniz esintisi ile gelen mısır ekmeği kullanılıyor. Elbette diğer tip ekmekleri de tercih edebilirsiniz ama bahsettiğimiz yemeklerin yanında mısır ekmeği olmazsa olmazlardan biri.

Diken ucu ya da diken başı adıyla bilinen, melevcen otunun soğan ve tereyağı ile kavrulması ile yapılan yemek ise hem dillere destan bir tada sahip hem de ilgi çekici bir yemek. Sapanca’ya gittiğinizde tadına bakmadan geçmemenizi tavsiye ederiz.

Yoğurtlu yeşil erik ve taze fasulye turşusu ise bölgenin diğer önemli lezzetlerinden. Her iki yemek de Karadeniz etkileri taşıyan yemeklerden.

En sona da Sapanca’nın en önemli lezzetini sakladık: Islama köfte. Ama hemen endişelenmeyin, köfteyi ıslatıp getirmiyorlar önünüze. Özel bir sos yardımıyla lezzet katılmış kemik suyu ile ıslatılan ekmekler köftenin yanında ayrı bir keyif veriyor insana.

Sapanca Yemek Tavsiyesi

Islama köfte, mantarlı pide ve diken ucu Sapanca’da bulunacağınız süre içerisinde mutlaka deneyimlemeniz gereken yemeklerden. Ama yemek listesine eklemediğimiz başka bir farklı lezzet daha bulunuyor Sapanca Mutfağında: Kiremitte Alabalık. Bölgede üretilen Gökkuşağı Alabalığı’nın güveci ve mısır ununda yapılan tavası da pek bir lezzetli olmakla birlikte kiremitte alabalığın tadı bir başka. Özellikle doğal güzelliklerle çevrili bir piknik alanında ya da restoranda kiremitte alabalığı denemenizi tavsiye ediyoruz.

Unutmadan belirtelim, eğer hafta sonu yapmayı planladığınız doğa yürüyüşü ya da bir iki günlük kısa dinlence için Sapanca’yı tercih ettiyseniz, özellikle Maşukiye’de çerkez kahvaltısı etmeyi de unutmamalısınız. Kahvaltı önünüze geldiğinde şaşırmamanız için belirtelim, kahvaltı içerisinde pek farklı ve değişik bir şey göremeyebilirsiniz. İşin sırrı kahvaltıyı ettiğiniz yer ile alakalı.

Sapanca’nın Nesi Meşhur?

Sapanca’dan hatıra bir şeyler de olsun elimizde diye düşünürseniz, yabani söğütten yapılan sepetler burada pek meşhur. Sepet dediysek basit bir şey diye de düşünmeyin! Islak söğütün el emeği göz nuru ile örülüp kurutulmasıyla yapılan sepetlerin envai çeşiti bulunuyor.

 

Yorum ekle