Yolcu360 Blog

İzmir’de Gezilecek Tarihi Yerler

İzmir’in tarihi yerleri de deniz tatili kadar meşhur. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak güzel bir İzmir turu yapmaya yapmaya mısınız? Peki, İzmir’de gezilecek tarihi yerler nereleri? İzmir’in tarihi eserleri hakkında keyifli bir araştırmayı sizler için Yolcu360 ekibi hazırladı.

İzmir’de Gezilecek Tarihi Yerler

Konumu itibariyle tarih boyunca önemli ve gözde yerleşim yerlerinden biri olan İzmir, bugün de ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. 8500 yıllık tarihsel birikime sahip şehirde, elbette ki görülmesi gereken, belki de yüzlerce tarihi eser de bulunuyor. İzmir’de görülecek tarihi yerlerden bazılarını sizin için derledik.

Pasaport-Iskelesi-Izmir

İzmir’in Tarihi Yerleri

İzmir’in farklı noktalarındaki tarihi alanlarını gezmek için araca ihtiyacınız olacaktır. Bu amaçla İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile kiraladığınız aracınızla 25 dakika süren bir yolculukla ulaşabileceğiniz Konak Meydanından geziye başlayabilirsiniz.

Sultan Abdülhamit’in tahta çıkışının 25.yılı dolayısıyla yaptırılan ve zaman içinde  İzmir’in simgesi haline gelen Saat Kulesi estetiği ile cezbedecektir sizi. Son dönem modernleşen Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden biri olduğunu da unutmayın!

1867 – 1884 yılları arasında yapılan, iskele ve gümrük binası olmak üzere 2 yapıdan oluşan Pasaport İskelesi de yakın tarihin görülmesi gereken eserlerinden biri. İzmir’de gün batışının en iyi izlenebildiği noktalardan biri olduğunu da belirtmek gerekir.

Konak Pier Binası

Dünyaca ünlü mimar Gustave Eiffel tarafından tasarlanan Konak Pier, günümüzde alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. Etrafına dizili kafelerde dinlenirken, bir yandan deniz sefası sürüp diğer yandan tarihi yapıyı inceleme şansına sahipsiniz.

İzmir’in bir diğer simgesi olan Asansör de görülmesi gereken yerlerden. Musevi iş adamı Nesim Levi tarafından, Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa semti arasındaki yükseklik farkından kaynaklı ulaşımı kolaylaştırmak adına 1907 yılında yaptırılmış. Daha önceleri ise aynı yolculuk için 155 basamaklık bir merdiven tırmanılması gerekiyormuş.

Konak Yalı Cami, Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden Hükümet Konağı binası, İzmir Atatürk Müzesi binası, Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası, Etnografya Müzesi binası, Bet İsrael Sinagogu, Salepçioğlu Camisi, Abacıoğlu Hanı ve Kemeraltı çarşısı da görülmesi gereken diğer yakın dönem tarihi eselerinden.

İzmir’de Tarihe Tanıklık Eden Yerler

Hiç kuşkusuz bu alanda ilk görülmesi gereken yer, İzmir’in adının da kökeni olan Smyrna Antik Kenti. Tarihte Anadolu’yu deniz ticareti ile buluşturan en önemli merkezlerden biri olarak anılan Smyrna’nın, Roma döneminde Pergamon (Bergama) ve Ephesos (Efes) antik kentleriyle aynı seviyede bir şehir olduğu bilinmekte.

İzmir Agorası

İzmir Agorası, şehre geldiğinizde görmeniz gereken en eski yapılardan biri. Genel olarak ticaret alanı olarak kullanılan Agoraların aksine İzmir Agorası devlet yönetimi için tasarlanmış bir yer. Büyük İskender döneminden beri ayakta olduğu biliniyor.

Yine Büyük İskender döneminden bir yer olan Kadifekale de listenizde yer alması gereken yerlerden biri. Helen ve Roma dönemlerine ait surları hala ayakta olan Kadifekale’de, Bizans döneminden kalma sarnıç ve bir de mescit kalıntısı bulunuyor.

İzmir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

1 yorum