Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > San Gimignano Gezisi | San Gimignano Gezilecek Yerler

San Gimignano Gezisi | San Gimignano Gezilecek Yerler

İtalya’nın en güzel bölgelerinden biri Toskana. Eğer daha önce İtalya’nın Toskana Bölgesi‘ni gezmediyseniz, bu yıl mutlaka tatil planlarınız arasına eklemelisiniz. Toskana’nın en güzel yerlerinden biri olan San Gimignano‘da mutlaka Toskana gezilecek yerler listenizde olmalı.

San Gimignano

Toskana’da büyüleyici bir Ortaçağ yolculuğuna çıkmak ister misiniz? Kenti çevreleyen kuleler sebebiyle “Ortaçağ’ın Manhattan’ı” olarak adlandırılan San Gimignano, Siena ve Floransa’dan günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz harika bir keşif durağı. Toskana’nın yemyeşil ovalarına bakan bu tarihi şehri gelin birlikte daha yakından tanıyalım.

Toskana’ya yaklaşırken tarihi binaların arasında yükselen kuleler dikkatinizi çekebilir. Zaten şehir de bu devasa kuleleri ile ünlü. Öyle ki kuleler sayesinde pek çok kuşatmadan kurtulmuş. 13. yüzyılda kulelerin sayısı 72’ye kadar yükselirken günümüze sadece 14 tanesi gelebilmiş. San Gimignano’da yaşayan ailelerin zenginlik ve güç sembolü olan kuleler şimdi ise şehrin görünümüne ihtişam katıyor.

Floransa gezilecek yerler için tıklayınız.

San Gimignano Gezisi

Şehri keşfetmeye San Giovanni kapısından geçerek başlayabilirsiniz. Ünlü şehir kapısından içeri girdikten sonra sağlı sollu hediyelik eşya mağazaları, şarap evleri, deri eşya satan dükkanlar sizleri karşılıyor. Burada Toskana bölgesinin nefis lezzetlerini tadabilir, hem kendinize hem sevdiklerinize meşhur Toskana şaraplarından satın alabilirsiniz.

Binlerce yıllık kulelerle çevrili olan Piazza del Duomo şehrin ana meydanı. 54 metre ile şehrin en yüksek kulesi olan Torre Grossa’ya çıkıp Toskana manzarasına bir de yukarıdan bakmak isterseniz 200 basamak sizleri bekliyor. Kuleye çıkış ücreti ise 5 euro. Santa Maria Assunta Katedrali şehrin ana ibadet binası. Dilerseniz içerisini ziyaret edebilirsiniz.

Palazzo Communale (Belediye Sarayı) 12. yüzyıldan günümüze gelmeyi başaran meydanın görülmeye değer yapılarından biri.

Eğer vaktiniz varsa San Gimignano kentinin tarihi daha yakından tanıyabileceğiniz San Gimignano 1300 Müzesi’ni de gezi listenize ekleyebilirsiniz. Kentin mimarisine dair pek çok detay öğrenebileceğiniz müze haftanın her günü açık ve giriş ücretsiz. Ortasında yer alan eski bir taş kuyusu ile Piazza del Cisterna şehrin bir diğer meydanı. Perşembe günleri burada pazar kuruluyor.

San Gimignano’ya gelip de dondurma yemeden dönmek olmaz. Çünkü üst üste “Dünyanın en iyi dondurması” ödülünü kazanan Gelateria Dondoli burada yer alıyor. Önündeki uzayıp giden kuyruğa aldırmayın ve mutlaka sıraya girin. Öyle lezzetli ki ikincisini almayı düşüneceğinize eminim. San Gimignano Toskana pizzaları ile ünlü. Karnınız acıktığında pizza&şarap ikilisi ile nefis bir yemek ziyafeti yaşayabilirsiniz.

İtalya’nın Toskana Bölgesi için gezi önerileri yazımıza tıklayın.

San Gimignano’ya Nasıl Gidilir?

San Gimignano’ya Floransa’dan gelmeyi düşünüyorsanız Santa Maria Novella’dan ilk olarak Poggibonsi’ye gelmeniz gerekiyor. Burada inip otobüs aktarması ile San Gimignano’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Her saat başı Siena’dan San Gimignano’ya karşılıklı otobüs seferleri de düzenleniyor.

İtalya vizesi

Türk vatandaşlarının San Gimignano turu için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Turla vize almak

San Gimignano gezilecek yerler için vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. San Gimignano gezisi için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. San Gimignano’ya ulaşmak için önceliğiniz Floransa’ya gitmek olmalı. Floransa Peretola Havalimanı üzerinden şehre ulaşabilirsiniz.

San Gimignano turu sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Toskana gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. San Gimignano seyahatini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle