Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalya Müzeleri | İtalya’nın Ünlü Müzeleri

İtalya Müzeleri | İtalya’nın Ünlü Müzeleri

Sanatın tarih ile birleştiği İtalya‘yı daha yakından tanıyabilmek için mutlaka İtalya müzeleri için gezi planı oluşturmanızı tavsiye ederiz. Daha önce hiç İtalya’ya gitmediyseniz, bu şehri en güzel keşfedebileceğiniz yerlerin müzeler olduğunu da hemen belirtelim.

İtalya Müzeleri

Eğer müzelere karşı ilginiz varsa İtalya bu konuda beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilecek ülkelerin başında geliyor. Özellikle Roma ve Floransa sadece İtalya’nın değil dünyanın önde gelen müzelerine ev sahipliği yapıyor. Siz de keyifli bir kültür yolculuğuna çıkmak istiyorsanız listenize bu müzeleri mutlaka ekleyin.

Vatikan Müzeleri

Vatikan Müzeleri sahip olduğu paha biçilemeyen eserleri ile Roma’ya geldiğinizde uğramanız gereken yerlerin başında geliyor. Rönesans sanatının en ünlü eserlerini görebileceğiniz müzede yaklaşık 20 bini aşkın eser sergileniyor. 16. yüzyılın başında Papa II. Julius tarafından kurulan Vatikan Müzeleri dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri listesinde ilk beş arasında yer alıyor. 54 galerinin yer aldığı Vatikan Müzeleri’nde Michelangelo’nun ünlü freskleri ile süslü Sistine Şapeli, Raphael’in eserlerinin yer aldığı Raphael Odaları, Haritalar Odası ve Bramante Merdivenleri kaçırılmaması gereken bölümlerden.

Roma turu için tıklayınız.

Uffizi Müzesi

Dünyanın en büyük ve en bilinen müzeleri arasında yer alan Uffizi Müzesi Floransa gezinize bambaşka bir deneyim katabilir. Rönesans döneminden kalma paha biçilmez eserlerin sergilendiği Uffizi Müzesi 1865 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Medici ailesinin zengin sanat koleksiyonunun yer aldığı müzedeki heykeller ve yağlı boya tablolar sizleri adeta zaman yolculuğuna çıkartıyor. Botticelli’nin Venüs’ün Doğuşu, Michelangelo’nun Tondo Doni’si, Caravaggio’nun Medusa’sı müzenin yıldız parçaları arasında.

Como Gölü gezisi için tıklayınız.

Borghese Galerisi

İtalya’nın önde gelen müzelerinden bir diğeri Roma’da yer alan Borghese Galerisi. Ziyaretçilerine resim, heykel ve antika sanat koleksiyonu ile unutulmaz bir müze deneyimi sunan Borghese Galerisi iki katlı ve eserler 20 ayrı odada sergileniyor. Müzede Bernini’nin heykelleri ile birlikte Caravaggio, Raphael, Titian gibi ünlü isimlerin yağlı boya tablolarını yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Özellikle yaz döneminde yoğun ziyaretçi ağırlayan Borghese Galerisi için biletinizi önceden ayırtmanızda fayda var. Galeriyi gezdikten sonra yemyeşil bahçesini görmeyi unutmayın.

İtalya turunda görülmesi gereken şehirler için tıklayınız.

Accademia Müzesi

Venedik’e geldiğinizde uğrayabileceğiniz önemli müzelerden biri olan Accademia Müzesi ismini Büyük Kanal üzerindeki üç köprüden biri olan Accademia Köprüsü’nden almış. 19. yüzyıl öncesine ait zengin resim ve heykel koleksiyonlarının yer aldığı müzede süreli sergiler de düzenleniyor. Leonardo da Vinci’nin meşhur eskizi Vitruvius Adamı ve Titian’ın Pieta’sı Accademia Müzesi’nde görebileceğiniz eserlerden sadece birkaçı.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının İtalya müzeleri kapsamında İtalya turu yapabilmesi için vize almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İtalya müzeleri ve İtalya gezilecek yerler için vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Kadıköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, İtalya müzeleri ve İtalya turu kapsamında vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. İtalya müzeleri ve İtalya gezisi için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Taksim araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. İtalya müzeleri ve Milano turu için Milano-Malpensa Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Milano şehir merkezine 49 kilometre uzaklıkta. 🙂

Roma turu ve İtalya müzeleri için Roma havalimanı Leonardo da Vinci / Fiumicino Uluslararası Havalimanı (FCO) üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanı, Roma şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

İtalya müzeleri için gezi listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

İtalya müzeleri için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. İtalya müzeleri için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle