Yolcu360 Blog
Samusn
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Samsun Gezi Rehberi | Samsun Gezilecek Yerler | Samsun

Samsun Gezi Rehberi | Samsun Gezilecek Yerler | Samsun

Samsun Gezi Rehberi ile şehri yakından tanıyalım dedik: Samsun’da gezilecek yerler nereleri, Samsun’da ne yenir ve Samsun’a ulaşım nasıl bir baktık. Samsun pidesi, Samsun Atatürk Anıtı ve köyleri hakkında keyifli detaylar bulacaksınız.

Samsun Gezi Rehberi ile şehri yakından tanıyalım dedik: Samsun’da gezilecek yerler nereleri, Samsun’da ne yenir ve Samsun’a ulaşım nasıl bir baktık. Samsun pidesi, Samsun Atatürk Anıtı ve köyleri hakkında keyifli detaylar bulacaksınız. Araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, sizde Samsun gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz? Samsun turu için gezi yazınızı Yolcu360 ekibi hazırladı. 🙂

Samsun Gezi Rehberi

Samsun eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomik bakımdan Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş şehri olarak yer almaktadır. Bu gelişmiş şehrimiz hakkında genel bir bilgi mi arıyorsunuz? Aradığınız çoğu bilgiyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz. Kısaca Samsun gezi rehberimiz.

Samsun Hakkında Genel Bilgiler

Samsun, M.Ö. 750 – 760 yıllarında İyon şehir devletlerinden “Miletoslular” tarafından “Amisos” ismiyle kurulmuştur. Anadolu’da hemen hemen her kentte olduğu gibi, tarih boyunca pek çok Anadolu uygarlığının yerleşim yeri olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla Milli Mücadelenin başlangıç noktası olan şehir, doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve lezzetli mutfağıyla Karadeniz gezisi rotanızda yer alması gereken bir şehir.

Samsun oto kiralama için Samsun merkez araç kiralama için tıklayınız.

Samsun’a Ne Zaman Gidilir?

Yılın her dönemi farklı turizm olanaklarıyla harika bir vakit geçirmenizi sağlayan Samsun iklimi iç kesimlerde ve sahil şeridinde farklılık gösterse de yazları sıcak, kışları ise ılık ve yağışlı geçer. Genel olarak şehrin yıllık sıcaklık ortalaması 14 derecedir. Bu da kışın bile rahatlıkla her yerini gezebileceğiniz anlamına geliyor.

Samsun’a ne zaman gitmek isteyeceğiniz, sizin şehir gezinizde hangi faaliyetleri yapmak istediğinize bağlıdır. Karadeniz’in keyfini doyasıya çıkarmak istiyorsanız, kaplıcalarında faydalanabilir, trekking, dağcılık, yayla turizmi ya da yamaç paraşütü gibi faaliyetlerle dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz.

Samsun’da Gezilebilecek Yerler

Doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan Samsun, tertemiz doğasında tatil yapmak isteyenleri büyük keyifle ağırlıyor. Doğa sporları sevenler, kültür turizmi sevenler, yaz tatilini Karadeniz’in eşsiz denizinde geçirmek isteyenler için Samsun en ideal noktalar arasında yerini alıyor.

Şehrin her yerini gezmenin kolay yolu ise tabi ki özel araçla gerçekleştirilir, bunun kolayca ayarlanması için Yolcu360.com’a bakmalısınız.

Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı

Atatürk’ün kurmaylarıyla birlikte İstanbul’dan Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru, Samsun’da başlayan Milli Mücadele’nin en önemli simgesi haline gelmiştir. 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a demirleyen vapurun aslına uygun olarak inşa edilmesiyle dönüştürülen müzede Atatürk’ün fotoğrafları ile şahsi eşyaları, kurmaylarının ve mürettebatının bal mumu heykelleri ve çeşitli belgeler sergileniyor.

Samsun Atatürk AnıtıOnur Anıtı ve Atatürk Parkı

Samsun Atatürk Anıtı (Onur Anıtı), şehrin en önemli simgesi haline gelmiştir. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı nokta olan Atatürk Parkı içerisine yapılmıştır. Milli Mücadele’nin başlaması anısına yapılan bu anıtın dört bir yanında Milli Mücadele ruhunu yansıtan figürler bulunmaktadır. Samsun halkının kendi aralarında para toplayarak Atatürk için yaptırdığı anıt 8,85 metre boyuyla oldukça heybetli bir yapıdır. Anıtın yapıldığı dönemlerde, bilinen Türk sanatçılar olmadığından dolayı Avusturyalı heykeltıraş Heinrick Krippel’e yaptırılmıştır.

Amazon Köyü ve Amazon Adası

Amazon Köyü, Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde yaşadığına inanılan ve amazon olarak bilinen savaşçı kadın kabilelerinin bal mumu heykelleri ile yaşam alanlarının canlandırılmasıyla oluşturulmuştur.

Samsun’da Ne Yenir için tıklayınız.

Akdağ Kayak Merkezi

Şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Akdağ Kayak Merkezi, dağın zirvesinde yer alan kayak merkezi şehirde kış turizmi her zaman dinamik tutmaya çalışan yerlerin başında geliyor. Eğer kış ayında Samsun gezisi planlıyorsanız muhakkak Akdağ Kayak Merkezi’nde kayak yapmayı deneyimlemelisiniz.

Kabaceviz ŞelalesiKabaceviz Şelalesi

Samsun’da görülmeye değer en güzel yerlerden birisi de harika görüntüsüyle Kabaceviz Şelalesi. Bu doğa harikası şelale tabiatın kusursuz güzelliğini gözler önüne seriyor. 60 metre yükseklikten akan şelalenin biriktirdiği sularda trekking de yapılıyor. Aynı zamanda bu bölgede dağcılıkta yapılmakta.

Sürmeli Köyü

Karadeniz Bölgesi’nin tek organik köyü olan Sürmeli Köyü, Bafra’ya 13 km uzaklıkta yer almakta. 1924’de Yunanistan’dan gelenlerin yerleştiği bir mübadil köyü olan Sürmeli, Türkiye genelinde bir köy yerleşkesinde kurulan ilk ve tek ekolojik pazara sahip. Sürmeli Köyü, ürettikleri organik ürünleri ve Samsun’da yetişen otlarıyla, bunlarla yapılan yemekleri tanıtmak amacıyla Yöresel Ot Yemekleri Festivali düzenliyor.

Bandırma Vapuru Müzesi için tıklayınız.

Samsun PidesiSamsun Mutfağı

Samsun mutfağı denilince akıllara tipik Karadeniz mutfağı gelse de Samsun, Balkan ve Kafkas mutfağından esintiler de taşımaktadır. Tarım ve hayvancılığın ekonomi unsuru olduğu şehirlerde tahıl ve baklagil yemeklerinin yanında etli yemekler de meşhurdur. Yöreye ait en bilinen yemekleri mısır çorbası, lepsi, keşkek, hamsili ekmek, koca karı gerdanı, tirit ve yer pancarı şeklinde sıralayabiliriz.

Samsun’da Alışveriş

Samsun, el sanatları konusunda önemli bir konuma sahiptir. Şehirde el sanatlarının başında halı kilim dokumacılığı, taş – bakır işlemeciliği ve hasır dokumacılığı ön plandadır. Samsun gezinizden şehrin elinin değdiği, tarihi güzelliği anımsatan bir hediye almak isterseniz ilk gideceğiniz yer Mecidiye Çarşısı olabilir. Benzeri bir diğer çarşı ise Tarihi Bedesten Çarşısı.

Samsun GörselleriSamsun’a Nasıl Gidilir?

Samsun’a hava, deniz, demir ve karayoluyla gidebilmek çok basit. Hangi şekilde tercih ederseniz edin farklı ve kolay alternatifler yer alıyor. Samsun’dan İstanbul’a 737 km, İzmir’e 998 km, Ankara’ya 412 km uzaklıkta yer alıyor.

Karayoluyla gelmek isteyenler özel araçlarını tercih edebilirler, bunun kolay yolu ise Yolcu360.com. Samsun Otobüs Terminali, Karadeniz’in en büyük otogarı özelliğine sahiptir.

Zamandan vakit kazanmak isteyenler hava yolunu tercih edebilir, Samsun Çarşamba Havalimanı’na inişli uçakları kullanabilirler. Havalimanından merkeze uzaklık yaklaşık olarak 19 km’dir. Samsun rent a car kapsamında Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile şehri keyifle gezebilirsiniz. Samsun Havalimanı uygun fiyatlı oto kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden hızlı ve pratik bir araştırma yapabilirsiniz. Aracınızı online olarak kiralayabilir, planlarınız değişirse yolcu360.com ayrıcalığıyla koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

Yorum ekle