Yolcu360 Blog
nazarkoy-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İzmir Nazarköy Gezilecek Yerler | Nazarköy Gezi Rehberi

İzmir Nazarköy Gezilecek Yerler | Nazarköy Gezi Rehberi

İzmir Nazarköy Gezi Rehberi: Nazarköy nerede, Nazarköy’de ne yapılır ve ne yenir… İzmir Nazarköy eski adıyla Kurudere köyü hakkında keyifli bir yazı! İzmir’in bu güzel köyünü keşfetmeye ne dersiniz? 🙂

İzmir Nazarköy Gezebileceğiniz Yerler

Kemalpaşa, Türkiye’nin İzmir iline bağlı bir ilçesidir. Eski adıyla Kurudere Köyü turizmi gelişmesi açısından adını Nazarköy olarak değiştirmişlerdir. Köy, bugün ormanın eteğine kurulu ve şahane güzellikte bir manzarası var. 

İzmir Kemalpaşa KurudereNazarköy Hakkında Genel Bilgiler

Şamanistik zamanlardan bugüne ulaşan nazar boncukları, günümüzde turistlerin ilgisini çeken bir süs aracı haline geldi. İşte Nazarköy bu gelenekten kendine yer bularak, yaklaşık 60 yıldır geçimini kiraz yetiştiriciliği ve ağırlıklı olarak boncuk yapımında bulunan bir Ege köyümüz haline geldi.

İzmir’in Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı olan bu köyde bulunan 5 adet cam atölyesi aktif şekilde işlemekte ancak ne yazık ki bu atölyeler de ucuz diyerek ithal edilen Çin malı süs eşyalarının tehdidi altındalar.

İzmir Koyları yazısı için tıklayınız.

Nazarköy’de Ne Yapılır Ve Nereleri Gezmeli?

Uzun yıllardır boncuk üretilen İzmir Nazarköy’ü bilindik yer olmasını sağlayan ve bir çekim merkezi haline gelmesini sağlayan kişilerin başında Mehmet Yiğit geliyor. Emekli olduktan sonra köyü yerleşmiş ve köyde yaşayanların desteğini de alarak köyü turizme açmıştır. Boncukların atölyelerde üretildikten sonra köydeki kadınların bunlarla çeşitli eşyalar yapmasını sağlıyor. Bugünkü satış standlarının kurulmasına etki ediyor ve her yıl düzenlenen Nazarköy Boncuk Festivali’nin başlamasını sağlıyor.

Kemalpaşa NazarköyNazarköy Boncuk Festivali Hakkında

Kemalpaşa Belediyesi’nin köyün can damarı olan cam imalatı ve boncuk işlemesine dikkatleri çekebilmek için 8 yıldır düzenlemekte olduğu Nazarköy Boncuk Festivali de katılmaya değer. Ege’nin güzel havasın, misafirperverliğine ek olarak güzel boncukların ortalara döküldüğü, tatlı bir rekabet içerisinde yarışmaların düzenlendiği bu festivali kaçırmayın, Nazarköy – İzmir mutlaka rotanızda yer almalı.

Diğer şehirlerden ya da İzmir şehir merkezinden ulaşımı kolay hale getirmek istiyorsanız Yolcu360.com ‘a bakmanızı tavsiye ederiz.

Germiyan Köyü yazısı için tıklayınız.

Nazarköy Boncuk Çarşısı

Nazarköy’deki cam atölyelerinde el emeği ile yapılan nazar boncuklu kolye, küpe ve süs eşyalarının sergilenip satıldığı yerde vaktin nasıl geçtiğine inanamayacaksınız.

Hitit KabartmasıHitit Kabartması – Karabel

Kemalpaşa – Torbalı yolunda Karabel Geçiti’nde bir tepenin güneye bakan yamacındaki Karabel Kaya Anıtı, yaklaşık 2,5 metreye 1,5 metre boyutlarında bir niş içine işlenmiş kabartmadır. Sol elinde bir mızrak sağ elinde bir yay tutan bir erkek figürüdür. Anıtın bulunduğu konum, alabildiğince yeşil ve dağlık alandır. Bu tarihi anıt incelerken, aynı zamanda muhteşem manzaranın da keyfini çıkarabilirsiniz.

Ulucak Höyüğü

Kemalpaşa’nın 7 km kuzeybatısında ve Bornova – Turgutlu – Ankara karayolunun 15.km’sinde yer alan Ulucak Höyüğü’nü ziyaret ederek, Roman – Bizans dönemi kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Erozyon ve tarımsal etkinlikler sonucunda büyük ölçüde tahrip olmasına rağmen, hala yerli ve yabancı turistlerin sıkça uğradığı ilk gezi alanlarından birisidir.

 İzmir araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Nazarköy’ün İzmir’e Olan Uzaklığı

NazarköyNazarköy Kemalpaşa’ya 5 km, İzmir merkeze 25 km mesafede bulunmaktadır. Ulaşımı ilçeden kalkan araçlarla sağlayabilirsiniz. Adnan Menderes Havalimanı’na 54 km uzaklıkta.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile köye ulaşabilirsiniz. İzmir havalimanı en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneği için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle