Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ronda Gezilecek Yerler | Ronda Gezi Rehberi

Ronda Gezilecek Yerler | Ronda Gezi Rehberi

İspanya‘nın Endülüs Özerk Topluluğu’nda bulunan Malaga ilinde yer alan Ronda, büyük bir kumul tepesi üzerine kurulmuş. Eşsiz manzarası ve güzelliği ile birçok sanatçının eserlerine dahi konu olmuş. Eğer güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, bu yıl planlarınıza Ronda’yı eklemeye ne dersiniz? Ronda gezi rehberi kapsamında İspanya vizesi, Ronda’ya nasıl gidilir ve Ronda gezilecek yerler seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Şimdiden keyifli gezmeler! 🙂

Ronda

Endülüs Emevi Devleti’nin izlerini hala taşıyan Ronda; tarihi yerleri ve kendine has kültürel yapısı ile hem İspanya yerel halkının hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Derin bir vadi ile ayrılmış olan büyük bir tepenin üzerine kurulmuş olan Ronda, tam tamına 750 metre yükseklikte yer alıyor. Yüksekliği sebebi ile yaz ayları fazla sıcak geçmiyor. Bu yüzden Ronda gezilecek yerler için buraya gelmek istiyorsanız, yaz aylarını tercih etmenizi öneririz. 🙂

Ronda Gezilecek Yerler

  • Puente Nuevo

Ronda gezilecek yerler listesinin başında tabi ki de şehrin simgesi olan Puente Nuevo. Yani Türkçe karşılığı Yeni Köprü olan bu yapı, heybetli duruşu ve mimarisi ile sizi kendisine hayran bırakıyor. Aslında zaten Ronda dendiği akla gelen ilk manzara burası. El Tajo Kanyonu tarafından ayrılan şehrin iki yakasını birleştiren Yeni Köprü, 200 metre yüksekliğe inşa edilmiş. 1542 yılında yapımına başlanan yapının tamamlanması ise toplam 200 yıl almış. Aynı zamanda harika bir manzaraya tanıklık edebileceğiniz köprüden yürüyerek geçebiliyorsunuz.

  • Plaza de Toros

Fotoğraflardan da anlaşıldığı üzere burası bir boğa güreşi arenası. Ronda gezilecek yerler arasında bulunan arenanın en büyük özelliği en eski boğa güreşi arena olması. 66 metre çapında olan boğa güreşi arenası, 136 sütun ve 68 kemerden meydana geliyor. 1779 yılında arenanın inşaatı başlayıp, 1785’te bitmiş. 5000 izleyiciye ev sahipliği yapabilecek kapasite olan yapının tamamı taştan dizayn edilmiş.

  • Mirador de Aldehuela and Balcon

Hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan seyir terası, Ronda’nın nefes kesici bir manzarasına ev sahipliği yapıyor. İsmini ünlü mimar José Martin de Aldehuela’dan alan teras, Tajo de Ronda vadisinin panoramik manzarasını adeta ayaklarınızın altına seriyor. Bu güzel manzarayı görmek için burayı Ronda gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın. 😊

İspanya turu için görmeniz gereken 5 şehir yazısı için tıklayınız.

Ronda Gezi Rehberi

  • Banos Arabes

Arap Hamamı olan bu yer, Ronda gezilecek yerler listesinin en inanılmaz lokasyonlarından biri. Değişik atmosferi ve ilgi çekici mimarisi ile Ronda’nın ikonik yapılarından biri. Tam olarak kimler tarafından yapıldığı bilinmese de 13. yüzyılda yapıldığı düşünülen hamam, günümüze kadar çok iyi korunarak gelmiş.

  • Jardines de Cuenca

Ronda’nın muhteşem güzellikteki alanlarından biri burası. Türkçe karşılığı Cuenca Bahçeleri olan alanın içerisinde birbirinden güzel çiçekler ve çok sayıda ağaç yer alıyor. Hatta abartmış gibi olmayalım ama burası tam bir çiçek cenneti diyebiliriz. Bahçelerin içerisinde seyir terasları da bulunuyor.

  • Palacio de Mondragon

14. yüzyılda Kral Ebu Malik tarafından inşa ettirilen saray, günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Ronda’nın tarihinden izler yakalayabileceğiniz yapıda mezar taşları, çeşmeler ve Endülüs tarihini yansıtan eşyalar bulunuyor.

Ronda’da Nerede Yemek Yenir?

Ronda’da yerel yemekleri tadabileceğiniz, harika restoranlar mevcut. Bizde bu restoranlardan en güzellerini sizler için derledik. 🙂

  • Restaurante Abrasador la Carreta
  • Tropicana Ronda
  • Bodeguita El Coto
  • Santa Maria
  • Tabanco Los Arcos
  • Almocabar
İspanya Vizesi

Ronda gezilecek yerler için İspanya vize başvurusu mu yapmayı planlıyorsunuz? İspanya’ya giriş yapmak isteyen Türk vatandaşları bunun için Schengen vizesine başvurmalılar. Vize başvurunuzu ise İspanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara yapmalısınız. Başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususları hatırlatmamızda fayda var. Öncelikle pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı ve en az 2 boş sayfa bulunmalı. Bir de pasaportunuz seyahatinizden 3 ay 15 gün sonrasına kadar geçerli olmalı.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Ronda’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Ronda gezilecek yerler için tercih etmeniz gereken havaalanı Malaga Costa Del Sol Havalimanı. Türkiye’den buraya direkt uçuş seferleri bulunuyor. Ronda ve Havalimanı arasında ise 105 kilometrelik bir mesafe var. Araba kiralayarak veya havalimanının yakınında yer alan tren istasyonunu kullanarak 1.30 saat içerisinde Ronda’ya ulaşabilirsiniz.

Ronda gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba seçenekleri için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Ronda gezilecek yerler sonrasında Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Ronda gezisi için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle