Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Roma’da Çekilen Filmler | Roma Temalı Filmler

Roma’da Çekilen Filmler | Roma Temalı Filmler

Roma kimin hayallerini süslemez ki? Gidip görmeyen insanları bile kendine hayran bırakacak kadar etkili güzelliği olan Roma’ya şu sıralar seyahat edemiyor olsak bile filmlerle yaşamak paha biçilemez bir duygu…

GLADYATÖR (2000)

IMDb 8,5

Russell Crowe’un başrolünde oynadığı, Aksiyon/Macera türünde olan film, Roma’nın eski dönemlerinde yaşanmaktadır. Roma’da ki büyük Colloseum Arenası’nda bolca sahnelere eşlik edeceğiniz filmi kesinlikle izlemelisiniz. Film aynı zamanda, 73. Akademi Ödüllerinden, En İyi Film Ödülü dahil, beş ödüle layık görülmüştür.

ROMA TATİLİ (1953)

IMDb 8,0

Romantik/Komedi türündeki film bir prensesin uzun bir Avrupa seyahatine çıkmasıyla başlar. Roma’dayken prensesliğin getirdiği her şeyden sıkıldığını fark eder ve bir sakinleştirici ilaç alır. Bu ilacın Roma sokaklarında etki etmesiyle olaylar iyice karışacaktır.

EN İYİ TEKLİF (2013)

IMDb 7,8

Dram/Suç /Romantik kategorisindeki film inanılmaz oyunculuklara şahit olacağınız bir filmdir. Yüksek dozda sanat aşkı barındıran film oldukça şöhretli olan bir müzayedecinin hırsları ve takıntıları yüzünden yaşadıklarını anlatıyor.

MUHTEŞEM GÜZELLİK (2013)

IMDb 7,8

Roma’nın büyüleyici güzelliğine şahit olabileceğiniz film, Roma’da yaşayan gençliğini özleyen 65 yaşındaki yazarı anlatıyor. Yazdığı bir kitap sayesinde hayatı olumlu yönde değişerek gösterişli bir hayatın içerisinde bulur kendini… Çevresindeki insanların masumiyetlerini kaybettiği noktada aklında kalan tek masum duygusunu hatırlar, aşk… En İyi Film Oscar Ödülü dahil bir çok dalda ödül alan filmi severek izleyeceğinize eminiz.

YETENEKLİ BAY RİPLEY (1999)

IMDb 7,4

Gerilim/Dram türündeki filmin başrol oyuncuları Matt Damon, Jude Law’dır. biri oldukça zengin diğeri ise para için her türlü fırsatı kollayan Farklı sosyal sınıflarda olan iki genç arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Oldukça sürükleyici olan filmin bazı sahnelerindeki gerilim oldukça güzel yansıtılmış.

GÖREVİMİZ TEHLİKE 3 (2006)

IMDb 6,9

Tom Cruise ‘un başrolünde oynadığı, çekimleri Roma’da başlayan film, 3 farklı ülkede daha çekilmiştir. Uzun bir seri olan “Görevimiz Tehlike” filmini izlemeyen yoktur ancak kendini öyle izlettiren bir film ki tekrar tekrar izlemesi asla sıkmıyor. Bu aksiyon dolu film Roma sahneleriyle de birleşince daha da güzelleşiyor.

007 JAMES BOND: SPECTRE (2015)

IMDb 6,8

007 James Bond karakterini yine Daniel Craig üstlendiği oldukça aksiyon dolu bir film… Geçmişten gelen şifreli bir mesaj James Bond’u Mexico City’ye ve sonunda Roma’ya sürükler.

MELEKLER ve ŞEYTANLAR (2009)

IMDb 6,7

Tom Hanks’in başrolünde oynadığı Gerilim/Fantastik türünde olan film, Illuminati isimli eski bir kardeşlik örgütünün, Vatikan’ı yok etmek istemesinden şüphelenilmesiyle başlar. Vatikan’ı kurtarmak için birçok gizemli olayı çözmeye çalışan, macera ve aksiyon dolu sahneleri barındıran güzel bir filmdir.

ROMA’YA SEVGİLERLE (2012)

IMDb 6,3

Romantik/Komedi türündeki filmin yönetmeni ve senaristi Woody Allen’dir.  Farklı hikayeler üzerine kurulmuş film, Woody Allen’in belki en efsane filmlerinden biri değil ancak oldukça eğlenceli olduğu belirtebiliriz.

YE DUA ET SEV (2010)

IMDb 5,8

Julia Roberts’ın başrolünde oynadığı, Dram/Romantik türünde olan film, Roma dışında Hindistan, Bali ve Amerika’da çekilmiştir. Baştan uyarmamız gerek Roma’yı özlediyseniz bu film özleminizi daha da artıracak. Biz seyrederken, yüzümüzde kocaman bir tebessümle “aaaaa pizza yediğimiz yer” vs. diye tonla özlem içeren cümleler eşliğinde izledik.

Yorum ekle