Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Roma Kahvecileri | Roma’da Kahve İçilebilecek En İyi Yerler

Roma Kahvecileri | Roma’da Kahve İçilebilecek En İyi Yerler

Hem göz alıcı tarihi dokusu hem de damak çatlatan lezzetleri ile İtalya’nın başkenti Roma gezginlerin vazgeçilmez rotaları arasında. Şehri gezmekten yorulup kahve molası vermek isterseniz seçeneğiniz çok. İtalyanlar için kahve içmek su içmek gibi bir şey olduğundan her köşe başında bir kahve dükkanına denk geliyorsunuz. Sabah işe gitmeden önce mutlaka kahve dükkanına uğranıyor ve bir shot espresso anında kafaya dikiliyor. Akşam yemeklerinden sonra da kapanışı tatlı ve espresso ile yapan İtalyanlar için kahve vazgeçilmez bir tutku.

İtalya’da Kahve İçmeden Önce Dikkat!

Roma’da kahve içebileceğiniz mekan önerilerini paylaşmadan önce bir konuda bilgi vermek istiyorum. Eğer İtalya’ya ilk kez gidecekseniz birçok mekanda coperto (kuver) uygulaması olduğunu unutmayın. İtalya’da kahve içmek için bir mekana gittiğinizde eğer ayakta içerseniz çok daha makul bir ücret ödüyorsunuz. (1 euro gibi) Masada oturup uzun uzadıya kahve keyfi yapmadan olmaz derseniz bir nevi masa kiralama bedeli hesabınıza yansıtılıyor ve adisyonda kahve bedeli üzerine 2-3 euro ilave edilerek geliyor.

Roma’da Çekilen Filmler için tıklayınız.

Roma Kahvecileri  

  • Giolitti

Romalıların kahve içmek için en sık tercih ettiği mekanlardan biriyle listemize başlıyoruz. Burası aslında gelato olarak bilinen İtalyan dondurması ile meşhur ama kahveleri de övgüyü hak ediyor! Pantheon’a yakın olması sayesinde turistlerin de ilgisini çeken Giolitti’de kahvenizi bardan sipariş verip lokaller gibi mekanın önünde yudumlayabilirsiniz. Kahve sonrası lezzetli mi lezzetli gelatoların tadına bakmayı sakın unutmayın.

  • Antico Caffe Greco

Roma’nın en eski, İtalya’nın ise ikinci en eski barında kahve içmek ister miydiniz? Açıldığı 1760 yılından bu yana sayısız yazar ve sanatçıyı ağırlayan Antico Caffe Greco Roma’da kahve içebileceğiniz en ideal yerlerden biri. İçeriye girdiğinizde tarihi atmosferi sonuna kadar yaşadığınız kafede garsonların smokinle servis yapması şaşırtıcı değil elbette. Tarihi özelliğinden dolayı mekanda fiyatların ortalamanın biraz üzerinde olduğunu hatırlatayım. Antico Caffe Greco İspanyol Merdivenleri’ne yürüyerek sadece iki dakika uzaklıkta.

Roma Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Canova

Roma’nın en ünlü meydanlarından biri olan Piazza del Popolo’da yer alan Canova açık havada kahve keyfi yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Zengin bir yemek menüsüne de sahip olan mekan yerel halkı gözlemlemek isteyenleri fazlasıyla memnun edecek bir yer. Canova aynı zamanda ünlü heykeltıraş Antonio Canova’nın stüdyosu olduğu için mekanın içerisi heykellerle süslü bir müzeyi andırıyor.

  • Tram Depot

Şehrin popüler kahve duraklarından biraz uzaklaşmak isteyenler için lokal bir öneri: Tram Depot. Pek çok kahve çeşidini bir arada bulabileceğiniz Tram Depot küçücük bir dükkan. Kahvenizi sipariş verip ister barda, isterseniz dışarıdaki oturma alanında içebilirsiniz. Karnınız kazındıysa taze hazırlanan kek ya da sandviçler kahvenizin yanına iyi birer eşlikçi olabilir!

  • Faro

Tipik İtalyan kahve dükkanlarının modern bir alternatifi olan Faro farklı demleme yöntemleri ile kahve tutkunlarının sıkça tercih ettiği mekanlardan biri. Bilgisayarınızı yanınıza alıp birkaç saat rahatlıkla işlerinize vakit ayırabileceğiniz huzurlu bir ortama sahip olan Faro Villa Borghese’ye 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde.

 

 

Yorum ekle