Yolcu360 Blog
renault taliant mavi renk otomobil
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Renault Taliant İncelemesi, Özellikleri ve Fiyat Listesi (2022)

Renault Taliant İncelemesi, Özellikleri ve Fiyat Listesi (2022)

Renault Taliant incelemesi arayanlar için otomobili farklı açılardan değerlendirdik. Yeni Renault Taliant nasıl sorusuna yanıt aradık. Renault Symbol ile kıyaslanan modelin özelliklerine ve diğer detaylarına baktık. Taliant özellikleri ve fiyatı hakkında bilgi arıyorsanız, mutlaka okuyun!

renault taliant yandan görünüm

Renault Taliant Özellikleri

Uygun fiyatlı sıfır araba arayışında olanlar için marka yeni bir model sunuyor. Aile arabası olarak tasarlanan Taliant, nispeten uygun fiyatı ve konfor odaklı özellikleri ile pazarın dikkat çekenlerinden oldu. Otomobil, yepyeni bir model olarak pazara sunuluyor. Ancak detaylara bakarsanız; Renault Symbol modelinin yenilenmiş versiyonu. Ayrıca Dacia Logan ile de çok benziyor. Zaten iki otomobil aynı fabrikada, aynı motorlarla ve aynı detaylarla üretiliyorlar. Şimdi modelin tasarımı, iç mekan konforu, motor özellikleri ve diğer detaylarına bakalım…

renault taliant far

Tasarım Özellikleri

Öncelikle, otomobil için “Symbol modelinin devamı” dedik ama tasarım açısından farklılık çok. Renault’un alışkın olduğumuz tasarımın dilini net olarak yansıtıyor. Symbol gibi markadan bağımsız bir tasarım dili yerine markanın genel tasarım dili ile uyumlu bir otomobil ortaya çıkarılmış. Renault Taliant tasarım detaylarına tek tek bakalım. Otomobilin görünüşü hakkında yorumlarımıza şöyle:

Önden görünüm küçük bir Megane Sedan havasında. Özellikle C formlu farlar, iri panjurlar ve logo tasarımı da bunun örnekleri. Büyümüş panjur yapısı, kaput üstü kıvrımları da onu özgün kılıyor. Farlarda LED gündüz aydınlatmaları var. Alt kısımda sis lambaları plastik çerçeve ile kaplı olarak sunuluyor. 16 inç alaşım jant ve 15 inç alaşım jant seçenekleri var. Profilde panel yapısı dinamik duruyor. Renault Taliant arka tasarımda özgün bir stile sahip. Bu arka tasarım, hafiften Renault Megane Sedanı andırıyor.

Renault Taliant’ta Anahtarsız Giriş Var mı?

Anahtarsız giriş ve çalıştırma var. Ancak bu teknoloji için ekstra bedel ödemek gerekiyor. Çünkü anahtarsız çalıştırma ve anahtarsız giriş opsiyonel. Bunun için Renault kart sistemini almanız gerekiyor.  Bu sistemle, örneğin sürücü kartı cebinde taşıyor ve araçtan uzaklaştığında araç kilitleniyor. Yine kart ile araca yaklaştığınızda da farlar yanıyor ve araç açılıyor.

renault taliant boyutlar

Bagaj Özellikleri

Yaylı sistemle bagaj açılıyor. Fabrika verilerine göre Renault Taliant bagajı, 628 litre. Kullanım alanı ölçümlerine bakıldığında ise Renault Taliant bagajı 532 litre hacim söz konusu. Oldukça geniş bir bagaj hacmi ile aileler için ideal otomobillerden biri. Üst donanımda seperatörler de var. Bunlar da bagajın daha kullanışlı olmasını sağlıyor.

renault taliant direksiyon

Renault Taliant İç Mekan Özellikleri

Renault, bu otomobili daha çok aile otomobili olarak tasarlamış. Yaşam alanı özelliklerine bakıldığında da bu durum daha iyi anlaşılıyor. Geniş yaşam alanı sunuluyor. Çok geniş bir sedan gibi değilse de 4 kişinin konforlu seyahat edebileceği bir otomobil olmuş. Arka koltuk diz mesafesi, bah mesafesi oldukça yeterli. Arka sırtlık açısı da çok iyi. Cam yüksekliği de dışarıyı keyifle izlemek için ideal oranda. Standart olarak arka koltuklarda tepsi var. Tepsiler öne doğru kaydırıldığında bardaklık görüyoruz. Ayrıca tepsinin yolcuya yaklaşabilmesi de güzel bir özellik.

Ön koltuklara geçtiğimizde üst donanımda anahtarsız çalıştırma var. Sandero Stepway ile benzer bir multimedya ekranı var. Navigasyon opsiyonel olarak sunuluyor. Ön koltuklarda da yaşam alanı oldukça geniş. Kablosuz şarj, hiçbir versiyonunda yok.

renault taliant motor gücü

Motor Özellikleri

Üç farklı motorla Türkiye’de satılıyor. Bu motorlardan size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

  • 1 litrelik 3 silindirli motor ilk seçenek. Giriş seviyesi versiyon 65 beygir güç üretiyor. Otomobilin ağırlığının 1 ton olduğu düşünülürse bu giriş seviyesi motorun performansı çok yeterli olmayabilir. Ayrıca sadece 5 ileri manuel şanzıman ile alınabiliyor.
  • Turbo beslemeli 90 beygirlik motor ikinci seçenek. 6 ileri manuel şanzıman seçeneği var. Ayrıca sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor.
  • Serinin en güçlü motor versiyonunda fabrika çıkışlı LPG seçeneği var. Beygir gücü 100 olarak belirtiliyor. Bunda da otomatik şanzıman alternatifi yok.

Otomobil hem manuel hem otomatik şanzıman seçeneği sunuyor olması ile öne çıkıyor. Ancak en önemli özelliği, fabrika çıkışlı LPG seçeneği olması.

Renault Taliant yorumları konusunda da biraz araştırma yaptık. Otomobilin en çok eleştirilen kısmı ise arka kısımdaki park sensörleri. Bagajdaki yaylı kısım hakkında da birkaç eleştiri gördük!

renault taliant kiralama

Renault Taliant Kiralama Fiyatları Nasıl?

Renault Taliant kiralama fiyatları için kapsamlı bir araştırmayı online olarak yapabilirsiniz. Bu amaçla geniş rent a car ağına erişim sağlayan yolcu360.com sistemini deneyimleyebilirsiniz. Belirli bölgede ve belirli bir tarih aralığında farklı rent a car ofislerindeki Renault Taliant kiralama fiyatlarını görebilirsiniz. Kiralık Renault Taliant fiyatlarını birbiri ile karşılaştırabilirsiniz. Böylece bütçenize uygun olanı bulabilirsiniz. Ayrıca şanzıman ya da yakıt tüketim şekli gibi özellikleri de değerlendirebilirsiniz.

yolcu360 blog arama banner

En az yakan araba modellerinden biri olan Symbol ile benzerlikleri öne çıkan Taliant, karşımıza çok çıkacak. Aklınızda Renault Taliant almak varsa, rent a car ofislerindeki kiralık seçenekleri gözden geçirebilirsiniz. Araç kiralama ile Renault Taliant modelini deneyimlemek iyi bir fikir olabilir. Böylece almayı düşündüğünüz otomobilin performansı, konfor özellikleri, yakıt tüketimi hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz.

Mobil uygulamamızı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Renault Hakkında Daha Fazlası

Yorum ekle