Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Prag Yemekleri | Prag Yeme-İçme Önerileri

Prag Yemekleri | Prag Yeme-İçme Önerileri

Çok eskiye dayanan tarihi ve doğal güzellikleri ile adeta insanları büyüleyen Prag için bu yıl tatil planı hazırlamaya ne dersiniz? Çek Cumhuriyetinin istisnasız en güzel şehri olan Prag, adeta masallardan fırlamış gibi. Bir de Prag turu yapmaya karar verdiyseniz, aklınızda acaba Prag yemekleri arasında neler var? Prag mutfağı bana hitap ediyor mu gibi sorular canlanabilir. 

Prag Yemekleri

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Prag, mutfağı ile de keşfedilmeye değer. Çek mutfağı ağırlıklı olarak et yemeklerinden oluşuyor. Domuz eti tüketimi yaygın olduğu için bu konuda hassasiyetiniz varsa yemek seçiminde tercihinizi dana ve sığır etinden yana kullanabilirsiniz. Menülerde kaz, tavşan, ördek gibi av yemekleri de sıklıkla karşınıza çıkabilir. Prag’da deneyebileceğiniz lezzetlere birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Prag gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

Prag Yeme-İçme Tavsiyeleri

  • Gulaş

Gulaş her ne kadar Macar kökenli bir yemek olsa da Prag yemekleri ve Çek mutfağının demirbaşları arasında yer alıyor. Prag restoranlarında tadabileceğiniz gulaş çoğunlukla bol etli ve soslu şekilde servis ediliyor.

  • Svickova

Yöresel Çek ve Prag yemekleri arasında en meşhuru olan Svickova dana bonfilenin baharatlarla pişirilmesi ile hazırlanıyor. Yanında kremalı sos ile servis edilen Svickova oldukça doyurucu bir yemek.

  • Rizek

Prag’ın yöresel restoranlarında deneyebileceğiniz Prag yemekleri arasında ünlü olan bir diğer lezzet ise Rizek yani bildiğimiz Schnitzel. Tavuk ya da domuz eti ile hazırlanan Rizek yanında patates püresi ile servis ediliyor.

  • Trdelnik

Prag yemekleri arasında Çeklerin meşhur tatlısı Trdelnik, Prag sokaklarında sıkça karşınıza çıkabilir. Özellikle Eski Şehir kısmında neredeyse her köşe başında görebileceğiniz trdelnik lezzetli bir hamur tatlısı. Közde pişirilen hamurun üzerini badem, fıstık, tarçın gibi damak zevkinize göre lezzetlendirebiliyorsunuz.

  • Kolace

Canınız tatlı çektiğinde seçiminizi geleneksel Çek tatlılarından biri olan Kolace’den yana kullanabilirsiniz. Çoğunlukla marmelatlı hazırlanan Kolace yanında kahve ile tüm yorgunluğunuzu unutturabilir J

  • Becherovka

Başta tarçın olmak üzere 30’u aşkın baharat ve bitki özünden hazırlanan Çek likörü Becherovka Prag barlarında tadına bakabileceğiniz yöresel içkilerden biri.

  • Çek Birası

Bira denince her ne kadar akla ilk Almanya gelse de aslında Avrupa’da en fazla bira Çekya’da tüketiliyor. Siz de Prag’a gittiğinizde Çek biralarının tadına bakmak isterseniz en meşhurları Pilsner Urguell ve Budweiser. Staropremen ve Kozel de Çek birası denince akla ilk gelen markalar arasında.

Prag müzeleri gezi yazısı için tıklayınız.

Çek Cumhuriyeti Vize

Çek Cumhuriyeti için yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekiyor. Çek Cumhuriyetine 90 günden daha az bir süre için seyahat edecekseniz, Schengen vizesi başvurusu yapmalısınız. Çek vize başvurunuzun sonuçlanması ise yaklaşık 15 gün sürüyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Prag’a direkt uçuş seferleri mevcut olduğu için burayı ziyaret etmek oldukça kolay. Prag’a hava yolu ile gitmek istiyorsanız Türkiye’den Vaclac Havel Havalimanı için uçak bileti almalısınız.

Prag gezilecek yerler listesini bitirdikten sonra dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Prag gezilecek yerler sonrasında Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araba opsiyonları için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezilerini konforlu bir şekilde devam ettirebilirler.

Prag gezilecek yerler listesini tamamlayıp Prag’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle