Yolcu360 Blog

5 Soruda Enez Pırlanta Plajı

İstanbul’un dibinde, Saros Körfezi’nin o güzel suyuyla Yunanistan’a en yakın sahillerden biri Pırlanta Plajı… Enez’de denize girilecek yer arayanların ilk sıralarında olması gerekiyor… Enez’in meşhur Altınkum Plajı’na da 6 dakika mesafedeki Pırlanta Plajı’nın manzarası ise Yunan Adası ve Gökçeada… İşin en güzel yanı ise hafta sonu bile aşırı kalabalık olmuyor. Sosyal mesafeli bir şekilde denizinize girebiliyorsunuz.

Pırlanta Plajı’nın Yolu Nasıl?

Pırlanta plajının yolu oldukça düzgün… Az bir mesafede toprak yola girmeniz gerekiyor ancak hiç sıkıntılı bir yol değil…

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Pırlanta Plajı’nın Denizi Nasıl?

Uzunca bir sahili var. Plajı kum, denizi tertemiz, suyu sakin… Denizin dibi ise havuz gibi… Yazın, deniz keyfini uzun uzun yaşatacak bir güzellikte… Pırlanta plajı hafta içi size sessizlik ve sakinlik vaat ediyor. Hafta sonu ise kalabalık 15.00 da başlayıp 18.00 de bitiyor. Uzun bir plajı olduğu için yer bulmakta sıkıntı çekmezsiniz.

Enez Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Pırlanta Plajı’nda Kamp Yapılır Mı?

Evet, Pırlanta Plajı’nda kamp yapabiliyorsunuz. Bu sene uğur böcülerinin istilasını uğradığından dolayı güneşlenirken vücudunuza gelebiliyorlar. Tek seferde üzerimde 12 tane saydığımızı da belirtelim. Uğur böcekleri dışında burada bir de küçük cansız sinekler bulunuyor. Size bir zararı yok ancak güneşlenirken yağ sürüyorsanız üzerinize gelince oraya yapışıp kalıyorlar bilginiz olsun.

Vakıf Sahili Kamp yazısı için tıklayınız.

Pırlanta Plajı Konaklama Nasıl?

Tam plajda market ve konaklayacak yer yok ama çok yakınında hepsi mevcut… Plajda şezlong kiralayabileceğiniz bir mekan da olduğu için bir şeyler yiyip içebilecek yer de bulabiliyorsunuz.  Anlayacağınız bakir bir plaj değil ama muhteşem bir suyu ve hafta içi harika bir sessizliği var.

Pırlanta Plajı Etrafı Temiz mi?

Sahilin etrafı genel olarak temiz… Burası için genellikle pis olduğu yazılmış ancak bizim şansımıza mı bilmiyorum hiç çöp vs. yoktu. Oldukça temizdi. Plajın arka kısmı bozkır… Minik ağaçlar arası kamp yapabilirsiniz. Siteler var ancak sahilin biraz daha uzağında kalıyor.

Yunanistan’a gidememiş ve denizini merak ediyorsanız burası en yakın konumlardan biri olduğu için kesinlikle keyfini ayrı yaşayacağınıza eminiz…

İtalyan Koyu Nerede yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle