Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Altınkum Plajı Kamp | Altınkum Plajı Nerede?

Altınkum Plajı Kamp | Altınkum Plajı Nerede?

İstanbul’a yakın denize girilecek en güzel yerlerden biri Enez Altınkum Plajı olabilir. O altın sarısı kumla birleşen harika mavilikteki suyu gördüğünüzde, size Çeşme’deymişsiniz hissi verecek. Plajın hemen arkasında siteler bulunuyor. Oturan insanlar genellikle yazlıkçı, eğitimli ve yaşadıkları yeri güzelleştirmeye çalışan insanlar… Hem gecesi hem gündüzü oldukça aktif bir yer… Gündüz denizinize girebilir gece de burada bulunan lunaparkta çocuklarınızı eğlendirip, sahilde ya da plajın bir iki sokak arkasında bulunan caddede yürüyüş yapabilirsiniz.

Altınkum Plajı’nın Yolu Nasıl?

Pırlanta Plajı’nın yolu oldukça düzgün, ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Edirne araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Altınkum Plajı’nın Denizi Nasıl?

Uzunca bir sahili var. Plajı kum, denizi tertemiz, suyu sakin… Denizin dibi havuz gibi tek farkı onlarca balıkla yüzüyor olmanız… Saros Körfezi’nin meşhur su altı zenginliğiyle burada bir nebze de olsa karşılaşabilirsiniz.

Plajda her site önünde şezlong bulunuyor ve bu şezlonglar site sakinlerine ait… Dilerseniz plajda bulunan beachlerde dilerseniz de havlunuzu atıp kendi halinizde takılabilirsiniz. Yunanistan adası ve Gökçeada manzaralı plajda keyifli vakit geçireceksiniz. Hafta içi daha sakinken haftasonu biraz daha kalabalık oluyor bunu unutmayın. Hafta sonu ise kalabalık 15.00 da başlayıp 18.00 de bitiyor. Uzun bir plajı olduğu için yer bulmakta sıkıntı çekmezsiniz.

Edirne’nin sinek sıkıntısı maalesef burada da mevcut… Gündüz küçük cansız sinekler uçuşurken akşam da sivrisinekler çıkıyor. Sinek kovarınızı eksik etmeyin deriz.

Enez Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Altınkum Plajı Kamp

Plajın 4 sokak arkasında ise rahatlıkla kamp yapabileceğiniz “Enez Belediye Kamp Alanı” bulunmaktadır. Burası yeşillikler içerisinde olduğu için kendinize gölge bir alan da bulabilirsiniz. Tam karşısında marketler bulunması, denize yakın olmasıyla rahat bir kamp geçireceksiniz.

Direkt Altınkum Plajı’nda kamp yapmak isterseniz de plaj boyunca “Kamp Yapılmaz” tabelalarını görebilirsiniz. Kamp yapanları da gördüklerinde şikâyet ediyorlar ancak burada inşaatı yıllardır tamamlanmamış bir villa var. Burayı bulursanız içine çadır kurabilirsiniz, genellikle buraya kampa gelenler bu villayı bilir. Siz de deniz manzaralı kamp yapmak isterseniz burayı seçebilirsiniz.

Pırlanta Plajı Kamp yazısı için tıklayınız.

Altınkum Plajı’nda Market, Restoran, Otel vs Var mı?

Altınkum oldukça hareketli bir yer… Market, restoran, beach ve otel bulamamak gibi bir durumunuz olamaz. Plaj arasında bulunan bir uzun bir sokakta satıcılar ve yemek yiyebileceğiniz yerler mevcut… Ayrıca İstanbul ve Trakya Üniversitesi’ne ait sosyal tesisler de Altınkum’da bulunuyor. Burada konaklamak isteyenler genellikle günlük ev kiralıyorlar bu ayrıntı da aklınızda olsun.

Vakıf Sahili Kamp yazısı için tıklayınız.

Altınkum Plajı Etrafı Temiz mi?

Plajın etrafı tertemiz… Her yerde çöp konteyneri bulunuyor. Etrafta oturan insanlar da bu konuda oldukça hassas… Siz de lütfen her zaman olması gerektiği gibi çöplerinizi konteynere atmaya özen gösterin.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle