Yolcu360 Blog
pasaport süresi uzatma nasıl yapılır
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Pasaport Sayfaları Dolunca Ne Yapılır?

Pasaport Sayfaları Dolunca Ne Yapılır?

Pasaport sayfası bitince ne yapılır? 2023’ün fiyat ve verileriyle pasaport yenileme sürecinde çokça sorulan soruların yanıtı için okumaya devam edin!

Pasaport Sayfaları Dolunca Ne Olur?

Pasaportunuzun süresi devam ediyorken vizelerden, damgalardan pasaportunuzda yer kalmadıysa ve ne yapacağınızı düşünüyorsanız bu yazı size göre… 

Pasaport sayfası bitince ne yapılır sorusu çok seyahat edenlerin sıkça sorduğu sorulardandır. Pasaport defterinde boş sayfa kalmadıysa ve pasaportunuzun süresi devam ediyorsa yalnızca defter bedeli ödeyerek pasaport yenileme yapacaksınız demektir. Bu durumda mevcut pasaportunuzun süresi yeni defterinize aktarılır. Pasaport harç ücreti ödemezsiniz.


Pasaport Defter Yenileme 

Öncelikle pasaport defter yenileme için de aslında başvuru için yaptığınız şeyleri yapıyorsunuz. Yani https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden ya da 199 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu almanız ve il ya da ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeniz şart. Randevu alırken sayfaya girip, pasaportu tıkladıktan sonra pasaport türünü seçmeniz gerekiyor. 

Pasaport türlerinden bordo (umuma mahsus), yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportu türünü seçebilirsiniz. 

  • Gri ve yeşil pasaportlar sadece il müdürlüklerinden yapılabilir. 
  • Bordo ise hem il hem ilçe müdürlüklerinden alınabiliyor. 

Başvuru yaparken hem kendinize hem de yakınlarınız adına başvuru yapabiliyorsunuz. Ancak başvuruya kesinlikle kendiniz gitmelisiniz. Bu işlemleri sizin yerinize bir yakınınız yapamaz. Randevu günü gidemeyecekseniz en az iki gün önceden iptal etmenizde fayda var. Aksi halde bir ay boyunca randevu alamıyorsunuz. Bunun dışında randevusuz da işlem yaptırmak mümkün. Ama erken gidip sıraya girmeniz gerekebilir.

Pasaport İşlemleri nasıl yapılır?

Pasaport işlemleri nereden yapılıyor?  Önceleri karakolda yapılırdı. Ancak şu anda il, ilçe nüfus müdürlüklerinde yapılıyor. 

  • Önce randevu.nvi.gov.tr sitesinden randevu alıyorsunuz. 
  • Sonra aşağıda bulunan evrakları topluyorsunuz. Evraklarınızla randevu gününüzü ve saatinizi kaçırmayacak şekilde nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz.

Burada önemli bir husus daha var. Sistem size randevu verdiğinde başkalarına da o saatte vermiş oluyor. İşiniz çabuk bitsin istiyorsanız mutlaka sistemin size vermiş olduğu saatten önce gidin. Yoksa bekleme süreniz artacaktır. 

  • Evraklar teslim edilirken parmak iziniz alınıyor. Eski pasaportunuzun iptal edildiğine dair bir kaşe vuruluyor. Eski pasaportunuzu almıyorlar, sizde kalıyor.
  • Sonrasında sizden teslim adresi isteniyor. Genelde üç ya da beş gün içerisinde pasaportunuz adresinize ulaşıyor.

Pasaport yenileme işlemi için gerekli evraklar

  1.   1 adet biyometrik fotoğraf (Fotoğrafçıda, biyometrik fotoğrafın mutlaka pasaport için olduğunu belirtin)
  2.   Nüfus cüzdanı
  3.   Defter ücretini ödediğinize dair belge (dekont)
  4.   Eski pasaportunuz

Pasaport İle İlgili Tüm Merak Edilenler | Pasaport Başvurusu

Pasaport defter ücreti ne kadar? 2023

2023 güncel pasaport defter bedeli 501  TL’dir. Defter bedeli harç bedeli gibi pasaportun geçerlilik süresine göre değişmez. Öğrenciyseniz ve 25 yaşın altındaysanız defter ücretini yine ödersiniz. Bu şartları sağlayan kişilerin ödemediği ücret, harç ücretidir.


Yurt dışında araç kiralama için Yolcu360 yanınızda!

Yurt dışında araç kiralama için yolcu360.com ana sayfasını, uygulamasını ya da 0850 360 5 350 numaralı Misafir Merkezi’ni kullanabilirsiniz. Dünyanın 110 ülkesindeki havalimanları ve şehir merkezlerindeki rent a car firmalarının müsait araçlarını ve yurt dışı araç kiralama fiyatlarını görüntüleyebilirsiniz. Fiyatları karşılaştırabilir, güvenle online olarak araç kiralama yapabilir, planlarınız değişirse yolcu360.com garantisiyle koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

3 yorum

  • Mevcut pasaportumun sayfaları doldu ama içerisinde 2 tane de geçerliliği devam eden vizem var. Pasaport süresi de dolmadı. Bu durumda ne yapmalıyım?

    • pasaportunuzu yenilediğinizde eski pasaportunuzdaki vizeler hala geçerlidir.
      seyahat ederken hem eski, hem yeni pasaportunuzu kullanmanız gerekecek. eski pasaporttaki vize, vize süresi dolana kadar geçerlidir.