Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Pansiyonda Tatil Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pansiyonda Tatil Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pansiyonda tatil yapmayı tercih ediyorsanız kendinizi evinizde gibi hissedeceğinize eminiz. Güler yüzlü  personelleri ile size hizmet vermekten mutluluk duyarlar. Peki kaç tip pansiyon konaklama var? Hangilerini tercih etmek daha uygun olur? Merak etmeyin. Tatile çıkmadan önce aklınıza takılan tüm soruları yanıtlıyoruz. 

Pansiyonda Tatil

Tatile çıkmayı düşünenlerin aklına gelen ilk sorudur: “Nerede konaklayacağız?” Gideceğiniz şehre göre değişen konaklama standartları, tatilcilerin önemle üzerinde durduğu konuların başında yer alıyor. 

pansiyonda-tatil-1.jpg

Öncelikle otel tatili yapmak mı ya da pansiyonda tatil mi istiyorsunuz karar vermelisiniz. Tabi bunların haricinde kamp yapmayı sevenlerdenseniz o zaman işiniz daha kolay. Çadırınız sizinle olduğu sürece gökyüzünün altında olan her yer sizin. 🙂

Çadır Tatili Hakkında Bilinmesi Gerekenler yazımız için tıklayın.

Eğer çocuklu ve kalabalık bir aileye sahipseniz tatil yapmak biraz masraflı olabilir. O yüzden konaklayacağınız tesisin olanaklarını, size sunduğu avantajlarını dikkatli bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Fakat konaklama masraflarınızı azaltırken, konforunuzdan ödün vermemeye özen göstermelisiniz. 

Şehir merkezinde konaklama yapacaksanız pansiyon tatil seçenekleriniz daha da artıyor. Fakat küçük tatil bölgelerinde de şirin, butik mimari de pansiyon deneyimi şansı da yakalayabilirsiniz. 

Konaklama Terimlerinin Kaçını Biliyorsunuz?

Daha önce tatil yapma imkanına sahip olduysanız mutlaka konaklama terimlerinden birkaçını duymuşsunuzdur. Rezervasyon için iletişime geçtiğiniz an size konaklama olanaklarından bahsederler. Örneğin “oda+kahvaltı” ya da “her şey dahil” terimlerini kullanırlar. Peki siz konaklama terimlerinin kaçını biliyorsunuz? Gelin birlikte test edelim. 

  • Sadece Oda

Genellikle pansiyon tatili yapmak isteyenlerin karşılaşacağı bir terimdir. Konakladığınız süre boyunca sadece kaldığınız oda için ücret ödersiniz. Size sunulan imkanlara kahvaltı ya da akşam yemeği dahil değildir. Dışarıda yemek yemeyi seviyorsanız, yeni lezzetler keşfetmek istiyorsanız sizin için ideal bir konaklama tipidir. 

  • Oda + Kahvaltı

Oda + kahvaltı seçeneği özellikle gezginlerin çokça tercih ettiği bir konaklama tipidir. Sabah yapılan sıkı bir kahvaltının ardından adım adım gezilen sokaklar, akşam saatlerine kadar süren keşifler derken dışarıda geçirilen vakit epey uzar. Haliyle konakladıkları yere sadece uyumak, dinlenmek için uğrarlar. Eğer siz de: “Tatil boyunca şehri keşfedeceğiz.” diyenlerdenseniz sizin için güzel bir konaklama tipidir. 

  • Yarım Pansiyon

Yarım pansiyon seçeneği pansiyon ve oteller tarafından genellikle daha az tercih ediliyor. Bu konsept oda konaklama, sabah kahvaltı ve akşam yemeğini içeriyor. Bunun yanı sıra içecekleriniz ya da menü harici yemekleriniz ücrete tabi tutuluyor. 

  • Tam Pansiyon

Aslında yarım pansiyonun bir seviye üzeri diyebiliriz. Tam pansiyon içerisinde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği dahildir. Çoğu kayak merkezlerinde bu konaklama tipini görmeniz mümkündür. Üç öğün benim için yeterli diyenlerdenseniz bu pansiyon tatili tam size göre.

  • Her Şey Dahil

Her şey dahil konaklama, özellikle 4 ve üzeri yıldızlı otellerde sıkça kullanılan bir konsepttir. Peki her şey dahil içeriğinde neler var? Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin yanı sıra atıştırmalık ile alkollü/alkolsüz içeceklerin dahil olduğu konsepttir. Genellikle çocuklu ailelerin daha çok tercih ettiği pansiyon konaklama tipidir. Çocukların gönüllerince eğlendiği ve böylece ebeveynlerin de rahat bir nefes aldığı tatil seçeneğidir. Fakat hatırlatmakta fayda var. Bazı her şey dahil oteller içeceklerde ücretlendirmelere gidebiliyor. İthal alkol ya da Türk kahvesi gibi özel istekleriniz ekstra ücrete tabi olabiliyor. Bu yüzden pansiyon tatiline karar vermeden önce mutlaka bilgi edinmelisiniz. 

  • Ultra Her Şey Dahil

Her şey dahili öğrendik fakat ultra her şey dahilin içerisinde neler oluyor? Otelinizden dışarı çıkmadan tatil yapmak ister misiniz? Cevabınız “Evet!” ise o halde ultra her şey dahil konsept tam size göre. Sabah kahvaltısıyla başlayan hizmetler geç kahvaltı ve öğle yemeği olarak devam ediyor. Ardından atıştırmalık ikramı ve beş çayı ile akşam yemeğinde son buluyor. Bunun yanı sıra yerli ve ithal alkollü içecekler konaklama ücretine dahil ediliyor. Kısacası ne zaman acıkırsanız yemek yiyebileceğiniz, sınırsız içeceğin olduğu otellerdir. Her şey dahil konsepten ayrılan yönü ise 24 saat boyunca yemek ve içecek servisinin devam etmesidir. Ultra her şey dahil pansiyon konaklamaları araştırırken “deluxe otel” terimiyle karşılaşırsanız her ikisinin de sunduğu olanakların aynı olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle