Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Eski Model Araba Alınır Mı?

Eski Model Araba Alınır Mı?

Eski model araba almak son günlerde epey revaçta. Değişen ekonomik koşullar gereği ikinci el araçlara talep artıyor. Peki siz de eski model araba almak ister misiniz? Ya da eski model arabalar ne kadar güvenilir? Eski model araba alınır mı? Sizin için konu ile ilgili küçük bir araştırma yaptık. İşte cevaplarımız. 

Eski Model Araba Alınır Mı?

Eski model araba almak istiyorsanız umarız şanslısınızdır. Çünkü piyasada yaşı geçmiş fakat temiz ve sağlam araç bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Dışarıdan pırıl pırıl görünen arabalar motor yağından, lastiklere kadar pek çok sorun çıkarabiliyor.

Özellikle otomobil piyasasındaki fiyat artışları sebebiyle araç almak isteyenler ikinci el otomobil tercih etmeye başladı. Kilometresi düşük, hafif kazalı araçlar başta olmak üzere eski model arabalara talep arttı. Fakat ikinci el araç alırken de deyim yerindeyse ince eleyip sık dokumalısınız. Her satıcı güvenilir olmadığı gibi her araç da beklediğiniz performansı göstermeyebilir. Eski model araba alınır mı? Bize sorarsanız eski araç almaktan kaçınmalısınız. 

eski-model-araba-alinir-mi-1.jpg

Eski model araba almamak için 5 sebebi listeliyoruz. 

Kilometresi Değişen Arabalar

İkinci el araç alacak olanların ilk kriterlerinden biri düşük kilometreli araçlardır. Tabi ki bir araç ne kadar az kullanılırsa kilometresi de o kadar düşük olur. Aracını bir an önce elinden çıkarmak isteyen satıcılar ise kilometrede değişim yapabiliyorlar. Bu yüzden kilometresi ile aracın yaşı arasında ciddi bir farkla karşılaşırsanız onun problemli bir araç olduğunu bilmelisiniz. Gerekli eksper araştırmasının ardından aracı alıp almayacağınıza karar vermelisiniz. 

Az Kullanılmış Araçlar

Kilometresi düşük arabalar her ne kadar az kullanılmış olsa da yine de eksper kontrolünden geçmelidir. Çünkü bazı araçlar kazalı olup yıllarca otoparkta bekliyor olabilir. Bu yüzden aracın az kullanılma sebebini uzmanından öğrenmekte fayda var. Peki uzun süre otoparkta bekleyen araçlarda ne gibi sorunlar oluşuyor? 

Sürekli devinim halinde olması gereken araçlar, neredeyse kullanılmadığı her gün çürüyor. Tıpkı “işleyen demir ışıldar.” mantığından yola çıkarak mekanizmalarının sağlamlığı için araçlar her daim hareket halinde olmalı. Aksi takdirde motor sıvısı azalır, demir tabakalar paslanır; günden güne erir. Aracın kilometresi düşük olsa bile içerisine yapacağınız masraflar bütçenizi epey zorlar. 

Eski Model Araba Kaliteli Midir?

Eski model arabalar kalitelidir yaklaşımı aslında yanlış bir düşüncedir. Önceki yıllarda araç üretim sıklığı bu kadar yoğun değildi. Artan arz-talep ilişkisi ile artık otomobil sahibi olmak lüks olmaktan çıktı; zorunluluk haline geldi. Otomobil firmaları arasında artan rekabet de yeni üretilen araçların kalite standartlarını yükseltti. Günümüzde büyük otomobil markaları adeta kendisi ile yarışır hale geldi. Hal böyle olunca eski model arabaların hantallığı yerine yeni üretim araçların albenisi arttı. 

Yedek Parça Sıkıntısı

Eski model araba alanların yaşadığı en önemli sıkıntıların başında yedek parça gelir. Özellikle 20 yaş ve üzeri araçlarda günümüz şartlarında yedek parça bulabilmek epey zorlaşmıştır. Düşünsenize tam işe gideceksiniz ve aracınız bozuluyor. Bazı parçaları değişmezse artık yola çıkamayacağınızı öğreniyorsunuz. Üstelik bu parçalarda artık üretilmiyor. Ne üzücü bir durum öyle değil mi? Beğenerek aldığınız eski model arabanız bir anda teneke yığını haline dönüşüveriyor. 

Sürekli Bakım İster

Özellikle 15 yaş ve üzeri eski model araç almayı düşünüyorsanız bizce tekrar düşünün 😀 Tıpkı bir bebeğe bakar gibi sürekli onunla ilgilenmenizi, kontrollerini aksatmamanızı ister. Yağ değişiminden, fren kontrolüne pek çok bakımı düzenli olarak yaptırmalısınız. Yaşı gereği epey yıprandığını göz ardı etmemelisiniz. Aksi takdirde kilometresi düşük bir araç bile olsa sizi yarı yolda bırakması an meselesidir. Bize sorarsanız eski model araba almadan önce tekrar düşünün. Eğer aracınızı uzun yıllar kullanmak istiyorsanız sağlamlığına ve kalitesine güvendiğiniz bir araç seçmelisiniz. 

Ufak bir hatırlatma: İkinci el araç almadan önce aracı mutlaka eksper kontrolünden geçirmelisiniz. 

Oto Ekspertiz Nedir? Neden Yapılır? 2022 Ekspertiz Fiyatları yazımız için tıklayın.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle