Yolcu360 Blog
oyun uyarlaması filmler, film izleyen arkadaşlar çizimi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Oyundan Uyarlanan Filmler: En İyi 18 Oyun Filmi

Oyundan Uyarlanan Filmler: En İyi 18 Oyun Filmi

Oyundan uyarlanan filmler için beklenti genelde yüksek olur. Oyunla yaşadığımız uzun soluklu deneyimin bir benzerini yakalamak isteriz. Ancak iki saatlik bir film, bazen oyun kadar etkili olmaz. Örneğin IMDB puanı 5.8 olan Resident Evil: Afterlife buna iyi bir örnek. Tabii ki tüm uyarlamalarda olduğu gibi oyun uyarlaması filmlerin de kötüleri kadar başarılı örnekleri de var. Gelin, en iyi uyarlamalara birlikte bakalım, film seçiminiz sizi hayal kırıklığın uğratmasın.

Warcraft: Beginning – 2016

Film, Blizzard Entertainment’ın World of WarCraft oyununu konu alıyor. Oyundaki gibi filmde de insanlarla orklar arasındaki mücadeleyi izliyoruz. Film büyük bir gişe rekoru kırsa da gamerları yeterince mutlu etmediğini de söylemeden geçmeyelim.

Hitman: Agent 47 – 2015:

Hitman, aynı isimli oyunun filmi. Filmin bir de 2007 yapımı daha nostaljik versiyonu da var. Oyunu oynayanlar bilir, ama biz yine hatırlatalım: Ajan 47, ismini boynunun arkasında yer alan barkodun son iki hanesinden alan bir suikastçi. Film, Ajan 47’nin kendi köklerini ararken kadınla yaptığı iş birliğini anlatıyor.

Need For Speed – 2014

Film, en eski ve yarış oyunlarından biri  Need For Speed oyunundan beyazperdeye gelmiş. Need For Speed’in başrolünü, Breaking Bad dizisi ile ün kazanan Aaron Paul oynuyor. Filmde, bir otomobil üreticisi ve sokak yarışçısı olan Tobey’nin intikam hikayesi anlatılıyor.

Assassin’s Creed – 2016

Video oyun uyarlaması filmlerden devam ediyoruz. Assassin’s Creed filmi aynı isimli oyundan geliyor. Bilimkurgu türündeki filmin konusu ise şöyle: Filmin ana kahramanı Callum Lynch, genetik alanındaki bir teknoloji sayesinde 15. yüzyılda yaşamış atalarının hatıraları ile tanışır. Bu deneyimde edindiği bilgi ve yetenekleri günümüzdeki Templar örgütünü ele geçirmek için kullanır.

Prince of Persia – 2010

En  popüler bilgisayar oyun filmleri hangileridir sorusuna yanıt arıyoruz. Prince of Persia, aksiyonu romantizmle birleştiren en iyi bilgisayar oyunu filmlerinden birisi. Tabii ki bunu oyunun konusunda da yer alan Prenses Tamina’nın varlığı ile sağlıyor. Egzotik atmosferi ve hikayesi ile kült oyunlardan biri haline gelen Prince of Persia, film uyarlamasında da bu farklılığı hissettiriyor.

Ancak şimdiden uyaralım, her uyarlamada olduğu gibi bu filmde de oyunun birebir aynısını görmeyi beklememenizi öneririz. Ayrıca filmde Jake Gyllenhaal ve Ben Kingsley gibi ünlü oyuncuların sizi beklediğini de söyleyelim.

Pokémon: Detective Pikachu – 2019

Detective Pikachu bilgisayar oyunundan uyarlanan filmde ikonik figür Pikachu’yu Ryan Reynolds seslendiriyor. Sevimli Nintendo karakteri Pikachu’yu yeniden canlandıran filmin konusu ise şöyle: Film, dedektif Harry Goodman’un kaybolması etrafında şekillenir. Goodman’ın oğlu Tim, dedektif Pikachu ile bu olayı çözmek için maceraya atılır.

Angry Birds – 2019

Yüksek gişe hasılatı yapan oyundan uyarlama filmler listemize Angry Birds ile devam ediyoruz. Angry Birds oyununun öfkeli ve sevimli karakterleri ile bu kez bir animasyonda karşılaşıyoruz. Angry Birds oyununun en bilinen karakteri Red’i birçok animasyondan aşina olduğumuz Yekta Kopan seslendiriyor.

Elbette bu kızgın karakter Red, filmin de başrol oyuncusu. Tüm hikaye Red ve öfkesi çevresinde geçiyor. Filmin ilki 2016’da, ikincisi ise 2019 yılına ait. Her iki film de ailece keyifle seyredebileceğiniz türden renkli bir macera.

Silent Hill – 2006

Oyun uyarlaması filmler listemizdeki Silent Hill, korku ve gizem unsuru ile benzerlerinden ayrışan bir oyun. Film de bu gerilim atmosferini başarılı şekilde yansıtmayı başarmış. Korku, gerilim türündeki Silent Hill’in konusu ise şöyle: Sharon’ın annesi, kızının yaşadığı ruhsal sorunlara son vermek için bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Sharon’ın rüyalarında gördüğü Silent Hill’e yapılan bu yolculukta beklenmedik gizemli olaylarla karşılaşırlar.

The Witcher – 2019

Oyunlar söz konusuysa, her ne kadar film olmasa da The Witcher’ı anmadan olmaz. 8.2 IMDB puanına sahip The Witcher aynı isimli oyundan gelen bir Netflix dizisi. Aksiyon, macera, drama türündeki dizi şimdiden 9 ayrı dalda ödüle aday gösterildi.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitabından uyarlama oyunun dizi versiyonunun konusu ise şu: The Witcher olarak bilinen Geralt of Rivia bir canavar avcısıdır. Bu fantastik dizi insanlar, elfler ve cüceler arasında savaşın patlak verdiği çağı konu edinir.

Tomb Raider – 2001

İlki 1996 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider oyununun bugüne kadar üç filmi çekildi. İlki 2001 yılında, Angelina Jolie’nin başrolünü oynadığı Lara Croft: Tomb Raider. Bunun yanı sıra devam filmi ise 2003 yılında çekildi. Lara Croft Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı isimli ikinci filmin başrol oyuncusu da Angelina Jolie.

Filmin bir diğer versiyonu ise 2018 yılına ait. Ayrıca bu filmi diğerlerinden ayıran ise başkahramanın daha oyunsu ve savaşçı bir görünümde karşımıza çıkması. Bu rolü ise Alicia Vikander canlandırdı.

Max Payne – 2008

Aynı isimli oyundan uyarlanan Max Payne, aksiyon, suç ve gerilim türünde bir film. Max Payne, Mark Wahlberg’in canlandırdığı başkahraman Max’in intikam hikayesini konu ediniyor. Yeraltı dünyasına doğru yaptığı yolculukta Max karşısında hem dünyevi hem doğaüstü güçleri bulur.

Kirpi Sonic (IMDB Puanı: 7.0)

Yönetmenliğini Jeff Fowler’ın yaptığı filmin oyuncuları ise Jim Carrey, James Marsden, Ben Schwatz. Oyunlardan uyarlanan en güzel 10 film listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Kirpi Sonic filmi Sega oyun yapım firması tarafından daha önce çıkarılan oyun serisinden uyarlanan Japon-Amerikan ortak yapımı bir filmdir. Film devam filmi olma niteliği taşıyıp; fantastik, bilim kurgu ve aksiyon temalıdır. 

Uncharted (IMDB Puanı: 6.6)

Uncharted filmi, genç ve korkusuz Nathan Drake ile ortağı Victor Sullivan’ın çıktıkları ilk hazine avında yaşadığı maceraları konu almaktadır. Hazine avcısı Nathan Drake, efsanevi Güney Amerika altın şehri El Dorado’yu keşfetmesi ile heyecan katlanır. Uncharted, oyunlardan uyarlanan en güzel 10 film listesinde yer almaktadır. Nathan Drake, düşmanının planlarını engellemek ve El Dorado’ya ondan önce ulaşmak için tüm becerilerini kullanması gerekmektedir. 

Final Fantasy: The Spirits Within (IMDB Puanı: 6.4)

Oyunculuğunu Alec Baldwin, Steve Buscemi, Ming-Na Wen’in üstlendiği Final Fantasy The Spirits Within, oyunlardan uyarlanan en güzel 10 film listemizde yerini almaktadır. Dünyaya bir meteor çarpması sonucu ortaya çıkan sıradışı varlıkların insanlığı ele geçirmesi işlenmektedir. Filmin konusu 2065 yılında geçmektedir. İnsanlar ise dünya üzerinde belirli bölgelerde toplanıp, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Aki Ross adındaki bir bilim insanı, bu varlıkların saldırısı ile öldüren bir enfeksiyona yakalanmaktadır. Ayrıca Aki Ross, bu uzaylı yaratıklara karşı verilen mücadelenin lideri konumuna da gelmiştir.

Büyük Yıkım: Rampage (IMDB Puanı: 6.1)

Ünlü oyunculardan Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman’ın yer aldığı Büyük Yıkım: Rampage filmi 2018 yılında gösterime girdi. Aynı isimli oyundan uyarlanan film, yaklaşık 450 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarı göstermiş oldu. 

Mortal Kombat (IMDB Puanı: 6.1)

Bir MMA dövüşçüsü olan Cole Young, para için bir takım dövüşlere katılmaktadır. Fakat Outworld’den gelen İmparator Shang Tsung, Cole’un peşine en iyi savaşçısı olan Sub-Zero’yu takar. Bundan sonra olaylar alt üst olur. Binbaşı Jax’in de yardımı ile kendini bir tapınakta bulan Cole burada Earthrealm’in koruyucusu olan Raiden ile tanışır. Joe burada tecrübeli savaşçılar olan Liu Kang, Kung Lao ve Kano ile birlikte antrenman yapar ve diğer savaşçılar ile birlikte Outworld’ün saldırılarına karşı savunmaya hazırlanır. 2021 yılında gösterime giren Mortal Kombat, oyunlardan uyarlanan en güzel 10 film arasında yer almaktadır. 

Werewolves Within (IMDB Puanı: 6.0)

2021 yılında gösterime giren Werewolves Within filmi konusuna göz atalım. Sam Richardson’ın hayat verdiği Finn karakteri, hayata yeni bir başlangıç yapabilmek için umudu olan bir adam.  Orman koruyuculuğu yaptığı bölgeden kovulmuş, Beaver Field köyünde işe başlamıştır. Dindar Pete ve Trisha, zengin ve lüks yaşantısıyla böbürlenen Devon ve Joaquim gibi pek çok isimle yakın ilişki kurmaya başlayan Finn’in en büyük ihtiyacını ise postacı Cecily karşılar. Kurt adamlar kasabaya saldırmaya başlar. Ve kimin kurt adam olduğu halk tarafından araştırılmaya başlanır. Oyunlardan uyarlanan filmler arasında sıradışı bir örnek diyebiliriz.

Resident Evil: Raccoon Şehri (IMDB Puanı: 5.2)

Amerikan- Alman ortak yapımı Resident Evil: Raccoon Şehri filmi, oyunlardan uyarlanan en güzel 10 film listemizde yer alıyor. Resident Evil: Raccoon Şehri, tüm dünyada yayılan bir vahşetin Raccoon Şehri’ni ele geçirdiği gün yaşananları anlatıyor. Raccoon şehri, ilaç firması Umbrella Corporation’ın hızla gelişen yeriydi. Fakat şimdilerde Raccoon’un eski hareketi yoktu. Şehirden ayrılan ilaç firması arkasında çorak toprak ve yeraltında her geçen gün büyüyen bir kötülük bıraktı. Resident Evil: Racoon Şehri oyunu o kadar beğenildi ki filmi de epey ses getirmiştir.

Amazon Prime en iyi diziler listemizden devam etmeye ne dersiniz?

 

Yorum ekle