Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Otomobil Firmalarını Batmaktan Kurtaran Modelleri

Otomobil Firmalarını Batmaktan Kurtaran Modelleri

Bugünün çok büyük otomobil firmalarını sayın desek; Mercedes, Porsche, Fiat, Ford, Volkswagen hemen akla gelenler olur. Peki, otomobil firmalarının en çok satan modelleri desek? Bu markaların batmak üzere olduğu dönemlerde hangi modellerle şeytanın bacağını kırdığını öğrenmek ister misiniz? Otomobil firmalarını batmaktan kurtaran modelleri Yolcu360 okurları için epey ilgi çekici…

Otomobil Firmalarını Batmaktan Kurtaran Modelleri

Otomobil firmalarının en çok satan modellerini sizin için listeledik. Öyle modeller var ki koskoca araba markalarının maliyetlerini düze çıkarabildiler. Otomobil tarihindeki o önemli modelleri listeleyelim:

BMW 700 Modeli

BMW markası bugün çok güçlü ama 1950’lerde batmak üzereydi. Belki de bugün tarihe karışmış bir marka olabilirdi. Ancak BMW 700 modeli o kadar çok sattı ki marka, kurtuldu.

Volkswagen Beetle

Markanın dümdüz bir imajı varken Beetle ile marka, daha fazla tercih edilir oldu. Ayrıca Beetle, 22 milyon adet satan bir otomobil modeli olarak markanın güçlenmesinde büyük bir öneme sahip. Bugün, Beetle üretilmiyor ama muhtemelen bu ikon yeniden canlanacak. 

Geçmişten Bugüne VW Golf Modelleri

Mercedes SL

Sportif ve farklı bir otomobille marka, bugünkü konumuna geldi. Mercedes’in imza modeli olan Mercedes SL modeli, dünyanın en pahalı otomobillerinden biri oldu. Martı kanat tasarımının da yaratıcısı olan SL modeli, fabrikaları bombalanmış ve üretimi neredeyse bitmiş olan Mercedes’in küllerinden doğduğu anka kuşu oldu. 

 

1949 Model Ford

Savaş bitince üretime geçen bantlar, otomobil üretse de güncel ve yenilikçi olamıyordu. Özellikle Amerikan halkının savaş fikrinden uzak bir yaşam kurma isteğine yanıt veren 1949 model Ford otomobil, markanın dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olmasını sağladı. Yok sattı. Savaş sonrası ekonomisinin mimarlarından biri haline gelen Ford, Amerika’nın en büyük otomotiv firması olarak da tarihe geçti. 


Fiat 500

Yine savaş sonrasında normale dönen yaşamı destekleyecek bir otomobil ihtiyacından doğan Fiat 500, çok tutuldu. 18 yılda 3,5 milyon adet satılan Fiat 500 modeli, markanın batmakta olan durumunu da düze çıkardı.

 Fiat 500X Özellikleri ve Fiyatı

Porsche 986 Boxster

1992’de Porsche batmak üzereydi. Bu dönemde Porsche’nin otomobilleri çok pahalıydı ve çok maliyetli idi. Ama satılmıyordu. 1993 yılında uygun fiyatlı Porsche pazara sunuldu. Çok tutuldu. 

2019 Porsche Cayenne 911 İncelemesi

Bu içerikte AnlatanAdamlar sitesinden yararlanılmıştır.

Yorum ekle