Yolcu360 Blog
oto-check-up-ve-ekspertiz
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Oto Check-Up ve Ekspertiz Farkı

Oto Check-Up ve Ekspertiz Farkı

Oto Check-Up ve ekspertiz farkı çok merak ediliyor. Araç sahipleri, aracın genel durumu ya da özellikle belirli bir kısmının durumu hakkında bilgi edinmek üzere periyodik bakım, ptp check-up, oto ekspertiz seçeneklerinden hangisini tercih edeceğini bilemiyor. Peki, oto check-up, oto ekspertiz ve periyodik bakım konuları ne gibi farklılıklara sahip? Özellikle de araba check-up & ekspertiz farkı nedir? Bu soruya yanıt vermek üzere oto check-up nedir, periyodik bakım nedir, ekspertiz nedir gibi sorulara yanıt verelim. 

oto-check-up-ve-ekspertiz-1.jpg

Oto Check-up ve Ekspertiz Farkı: Araç Bakımı İle İlgili Önemli Kavramlar

Motorlu araçların bakımı söz konusu olduğunda bazı kavramlar öne çıkıyor. Aracın genel bir kontrol edilmesi, belirli parçaların kontrolü söz konusu olabiliyor. Araç sahipleri de hangi kontrol, genel bakım ile en iyi çözümü alabileceğinden emin olamıyor. Burada öne çıkan üç bakım ve kontrol işlemi var. Bunları tek tek tanımlayalım:

Oto check-up, her araç sahibinin aracının kullanım ömrü boyunca dönem dönem yaptırması gereken bir işlemdir. Aracın belirli aralıklarla check-uptan geçirilmesi, olası sorunların ve masrafların önüne geçer. Aracın genel olarak kontrolü anlamına gelen check-up işlemi sırasında parçaların durumu ve işlevlerini ne ölçüde yerine getirdikleri kontrol edilir. Fabrika ölçümlerine bakılır, parçalarda eksilme ya da bozulma kırılma var mı kontrol edilir. 

  • Periyodik Bakım Nedir?

Motorlu araçların düzenli olarak bakıma girmesi gerekir. Bu işleme de periyodik bakım denir. Pratik ve gerekli bir bakım işlemidir. Periyodik bakımda aracın parçaları elden geçirilir. Yağlar, sıvılar, filtreler kontrol edilir. Eksik ya da bozulma varsa onarılır. Periyodik bakım ile lastiklerin durumu, hava filtresi, klima polen filtresi, yakıt filtresi gibi filtrelerin durumu gözden geçirilir. Ayrıca motor yağı, şanzıman yağı, fren hidrolik sıvı da kontrol edilir. Aracın süspansiyon durumuna bakılır. Farların durumu kontrol edilir. Gerekli ayarlamalar, temizlik, değişim ve bakım sağlanır. 

Oto ekspertiz kavramını daha çok yeni bir aça satın alma sürecinde duyuyoruz. Özellikle ikinci el araç almak isteyenler oto ekspertiz araştırmasına başlıyor. Başlamalılar da. Çünkü araba ekspertizi yaptırmadan ikinci el araç almak, büyük bir hata olabilir. Oto ekspertiz; alanında uzman teknisyenlerin aracı bazı testlere tabi tutması ve sonuçları fabrika verileri ile karşılaştırması ile yapılıyor. Elde edilen sonuçlar, uzman görüşü ile yorumlanıyor. Bu da aracın ne durumda olduğunu net bir şekilde anlama imkanı sunuyor. Oto ekspertiz hizmeti, sadece ikinci el araba alırken gündeme gelen bir işlem değil. Aracınızla ilgili farklı kısımları inceletmek üzere de araç ekspertizi yaptırabilirsiniz. Burada paketler söz konusu oluyor. Ekspertiz firmaları da genellikle bu bir noktaya veya bir sistem özel durumlar için ekspertiz paketleri sunuyor. Örneğin kullandığınız aracın beyninde sorun olduğunu düşünüyorsanız OBD beyin testi yaptırabilirsiniz. Süspansiyonda problem varsa süspansiyon testine sokabilirsiniz. 

Oto Ekspertiz ve Oto Check-Up Önemi

Bir motorlu araca sahipseniz onu uzun yıllar güvenle ve mümkün olan en yüksek performansla kullanmak için bazı bakım ve kontrolleri yaptırmalısınız. Yani oto check-up, oto ekspertiz- periyodik bakım böyle işlemlerdir. Bunları ihmal ettiğinizde aracınız olması gerekenden hızlı eskir. Çok daha kısa zaman içinde masraf çıkarabiliyor. Sorunları zamanında fark etmek, sorun büyümeden çözmek ise hem cebinizi korur hem de stresi azaltır. Bakımlı bir aracı ikinci elde değerinde satmak da mümkün olur. 

Araç Kiralama Konforunu Yaşayın!

Araç sahibi olmak güzel. Ama masrafı, işi de çok. Sadece kullanmakla işi bitmiyor. Yakıtı, temizliği ve park yeri derdi her araç sahibi için ortak sorunlar. Ama periyodik bakım, mevsime göre lastik değişimi, vergiler, parçaların yenilenmesi, arıza ve kazalar büyük stres kaynakları olabiliyor. Sahip olduğunuz veya almayı düşündüğünüz arabanızı yatırım aracı olarak görmüyorsanız, her gün de kullanmıyorsanız araç kiralama sizin için büyük konfor olabilir.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle