Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Opel Mokka-e Özellikleri ve Fiyatı

Opel Mokka-e Özellikleri ve Fiyatı

Opel Mokka-e özellikleri ve fiyatı konusu önemli. Çünkü SUV segmentinin en ilgi çekici modellerinden birinin elektrikli versiyonu olan Opel Mokka-e hakkında çok haber yapılıyor ve tüketici cephesinde de çok merak edilen bir elektrikli SUV seçeneği. Biz de Opel Mokka-e fiyatı, Opel Mokka-e özellikleri ve kiralık elektrikli araç fiyatları konuları ekseninde Opel Mokka-e 2020 modelini değerlendirmeye aldık. Bakalım Opel’in SUV modeli yeni elektrikli Mokka-e nasıl olmuş?

Opel Mokka-e Özellikleri

Öncelikle şu çok merak edilen soruya yanıt verelim: Mokka ne demek? Mokka, Yemen’in kahve diyarı Muha’dan geliyor. Evett; mokka kahve benzetmeleri yersiz değil 🙂

2020 model Opel Mokka-e’de ilk fark ettiğimiz detay, küçük bir crossover havasına girmiş olması. Zira, daha önce SUV mu crossover mı bilemiyorduk. Tam ikisinin arasında bir görünümü vardı. Ama şimdi, net olarak “ben, crossover bir otomobilim” diyor. 


Eski Opel Mokka ile Yeni Opel Mokka Arasındaki Farklar

  • 12,5 mm kısalmış
  • Aks mesafesi 2 mm uzamış. 
  • Tekerlekler daha uç noktalara yerleştirilerek daha atletik bir görünüm yakalanmış. 
  • Ön panjur tek bir parça halinde tasarlanmış. Ön çamurluktan başlayan krom çizgi detayı da yeni. 
  • Tavanla beraber motor kaputu rengi de kontrast oluşturacak şekilde tasarlanmış. 
  • Kokpitte fiziksel kumanda kullanımı var. 

Yeni Opel Mokka Hakkında

Opel markasının “vizör” adını verdiği ön pnajur far sistemi ile bir bütünlük içinde tasarlanmış. Burada ön kısımda farlar – panjur – marka logosu kısmının tek bir parça olarak tasarlanmış olması ile tasarım anlamında epeyce bir fark yaratılmış görünüyor. 

A sütunu – C sütunu ve tavanda görünen krom çizgi ise çok şık bir hava katmış. 


Çift renkli boya kullanımı son 5-6 yıldır hemen her yeni modelde görüyoruz. Özellikle de HB ve crossover otomobillerde çok trend bir uygulama bu. Öncülerinden biri de Mini modelleri. Opel markası, yeni Mokka ile bu çift renkli uygulama konusuna bambaşka bir bakış açısı getirmek istiyor. Tavan ve motor kaputu ile gövde rengini kontrast halinde sunarken aralara krom çıta ekliyor. Bu haliyle yeni Mokka modeli gerçekten çok özgün görünüyor. 

Yeni Opel Mokka’nın İçi Nasıl?

Yeni Mokka’nın içinde geleneksel Opel çizgilerinin yeniden yorumlandığı bir hava var. Yan yana iki ekran yerleşimi ile kullanışlı bir stil yakalanmış. Sürücünün önündeki ekranın boyutu, 10 veya 12 inç. Multimedya ekranı ise 7 veya 10 inç. Klima kumandasında geleneksel düğmeler kullanılmış. 


Elektrikli Mokka’nın Motoru Nasıl?

Elektrikli Mokka motorunda elektrikli Corsa’dan tanıdığımız bir sistem var. 2021 yılının ikinci yarısında yola çıkması planlanan Mokka’nın elektriklisi, 136 HP güç ve 260 Nm tork sunuyor. Maksimum hızı 150km olan motorun menzili 322km. hızlı şarj sayesinde 30 dakikada %80’e kadar şarj olması da önemli. 

Elektrikli Opel Mokka Kiralama 

Elektrikli Mokka kiralamak için henüz seçeneğiniz yok. Zira, otomobil pazara sunulmadı bile. Ancak gelecek birkaç yıl içinde ülkemize de gelmesi planlanan Opel Mokka’nın elektriklisini kiralamak üzere yolcu360.com üzerinden araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca kiralık Opel seçeneklerine bakabilir, Opel marka araba kiralama fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Böylece en uygun kiralık Corsa / en uygun kiralık Astra gibi seçeneklere hızlıca ulaşabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilir ve planlarınız değişince koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

Yorum ekle