Yolcu360 Blog

Nissan Z Proto Özellikleri

Nissan Z Proto özellikleri mi arıyorsunuz? Belki, de Japon otomotiv devi Nissan’ın 1970’lerdeki Z modelini yeniden ve yepyeni bir donanımla canlandırdığını bilmiyorsunuz. her iki durumda da bu incelemeyi okuyun…Nissan Z Proto özellikleri ve fiyatı konusunda da bilgi bulabileceksiniz.

Araç incelemede konuğumuz: Nissan Z Proto

Nissan Z Proto Özellikleri 

Nissan Z Proto modeli, 2020 yılının son çeyreğine damga vuran otomobil haberlerinden biri oldu. Geçmişte üretilen Nissan Z anısına geliştirilen modelin spor otomobil tutkunları için önemi büyük. 1970’lerde esintiler taşıyan ama her şeyiyle bugüne hatta geleceğe ait olan Nissan Z Proto hakkında öne çıkan bilgileri sizin için derledik. bakalım, Nissan Z Proto nasıl ve öngörülen Nissan Z Proto fiyatı ne?


Nissan Z Proto Özellikleri

Öncelikle bu otomobil, henüz seri üretimi başlamamış bir otomobil. Bu nedenle teknik detaylarını çok iyi bilemiyoruz. Zaten marka, da henüz prototip aşamasında olan projesi hakkında detaylı bilgi vermek istemiyor. Ancak verilen bilgiler ve görseller üzerinden çok sayıda otomobil uzmanı, Nissan Z Proto hakkında yorumlarını paylaştı. Biz de farklı uzmanların görüşleri ile yeni Nissan Z Proto özelliklerine göz atalım…

Japon spor otomobilleri, özellikle ABD pazarında çok tutuluyor. Üstelik 1970’lerde ABD menşeli olan spor arabalardan daha fazla tutuluyordu. Amerikan spor otomobillerine göre hafif olmaları, çevik olmaları ve tabi ki fiyatlarının da daha uygun olması, bu durumun ana nedeni. Ha! eklememek olmaz ki pek çok Amrikan spor otomobiline göre Japon spor otomobilleri daha fazla performans sunabiliyor. Zaten hızlanma işini Japonlar iyi biliyor. Eee bir bomba ile yerle yeksan olup dünya devi olan bir ülkeden bahsediyoruz. 

Amerikalılara onların bildiğini yeni bir dille yeniden satan Japon spor otomobil çıkartmasının ilk örneklerinden biri Nissan Z olmuştu. 1970’lere damga vuran bu otomobil, sportif hatları, güçlü duruşu ve performansı ile çok sevildi. Üstelik benzer özelliklerdeli ABD’li madillerinden çok daha uygun fiyat etiketine sahipti. Kısa sürede otomobil tarihine geçen bir ikon model oldu. 

Nissan Z Proto

Nissan Z coupe modellinin ilki olan Nissan 240Z modeli, 6 farklı nesille yıllarca ayakta kaldı. Şimdi, ondan esinlenen ve ona saygı duruşunda bulunan yeni bir Nissan Z Proto var karşımızda. 

  • Teknik detayları tam olarak açıklanmayan arkadan itişli olan otomobilde çift turbo beslemeli V6 motor kullanılacağını biliyoruz. 
  • Söz konusu motorun gücü 400 HP civarında olacak. 
  • İşin en çekici yanı ise otomatik şanzıman yok. Evet, Nissan Z Proto şanzıman konusunda manueli tercih edecek. Mekanik el freni kullanacak. 
  • Tasarımda yıllar boyunca gelen diğer Nissan Z coupe modellerinden esinlenilmiş. hemen hepsinden detaylar var. Adeta 1970’lerden sonra üretilen Nissan Z coupe modellerinin hepsinin ruhu tek otomobilde bugün yeniden doğmuş gibi olacak. 
  • Uzun motor kaputu ve eğimli tavan önemli ve karakteristik özellikleri ile dikdörtgen hava girişleri, imza niteliğinde olacak. 
  • 2 kişilik yaşam alanı olacak. yani gerçek bir spor otomobil gibi arka koltuk alanı olmayacak. Yaşam alanı, iki kişi oldukça geniş ve konforlu olacak. 
  • En üstte yer alan 3 adet dairesel analog gösterge ile retro hava elde edilecek. Ancak retro hava sadece tasarım detaylarında. Şöyle düşünün; retro havalarda bir otomobilin içindesiniz ama teknoloji, konfor 2020’nin ötesine geçmiş. 12,3 inçlik dijital gösterge ekranı da bunun kanıtı. 

Nissan’ın 50 yıllık Z coupe geleneğinin son temsilcisi olan Nissan Z Proto için heyecanla bekliyoruz. Seri üretime hazır aşamada olan konsept Nissan Z Proto fiyatı da yakında netleşecek. 

Nissan Juke 2020 Özellikleri ve Fiyatı

Yorum ekle