Yolcu360 Blog
gunesten-kacis-dizileri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Netflix Güneşten Kaçış Dizileri

Netflix Güneşten Kaçış Dizileri

Netflix güneşten kaçış dizileri çok konuşuluyor. Biz de Türkiye’de en çok izlenen Netflix dizilerinden ikisini konu aldık. Bunlardan ilki Belçika yapımı Into The Night. Diğeri de Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı Türk yapımı Yakamoz S-245. İki diziyi de izledik. Nesi var nesi yok anlatıyoruz…

Into The Night & Yakamoz S-245 Değerlendirmesi

Öncelikle iki dizi de çok sürükleyici. Fazla yorulmadan ama sıkıcı olmaya da hiç geçmeden bölüm bölüm izletiyor kendini. İki dizinin türü de kıyamet sonrası bilim kurgusu şeklinde. Zaten ikisinin konusu da aynı. Diziler bir yerde birbirine de bağlanıyor. İzleme sırası nasıl olmalı, derseniz bizce önce Yakamoz S-245’i sonra İnto The Night dizisini izleyin. Şimdi detaylara geçelim.

Into The Night & Yakamoz S-245 Ortak Noktaları

Netflix güneşten kaçış dizileri olan bu iki dizinin ortak noktası sandığınızdan fazla. Sadece aynı konu ve aynı türde olmalarından öte detaylar var. Bunlara bakalım:

  1. İki dizi de Kıyamet sonrası bilim kurgusu türünde.
  2. İkisinde de güneşin insanları öldürmesi konu alınıyor. 
  3. Birinde güneşten kaçmak için denizaltı kullanılıyor. Diğerinde ise güneş doğmadan rota değiştiren bir uçak. 
  4. İki dizide de öne çıkan Türk jonler var. Üstelik biri Belçika yapımı olduğu halde. 
  5. İki dizi de tuhaf bir şekilde Türk milliyetçiliği hissediyorsunuz. Hatta bu size, Belçika yapımı olan into The Night’in yönetmeni, senaristi, yapımcısı Türk mü diye Google araması yaptırabilir. Bu arada biz yaptık. Hiçbiri Türk değil 🙂
  6. Dizilerde, her bilim kurgu senaryosunda olabileceği gibi çok sayıda mantık hatası var 🙂

Şimdi, iki diziyi tek tek ele alalım. İşte Netflix güneşten kaçış dizileri: Önce Yakamoz S-245.

Eski Foça Gezisi: Yakamoz Dizisi ile Yeniden Gündemde! yazımız için tıklayın.

  • Yakamoz S-245 Hakkında Bilgiler

“Başrolde Kıvanç var” diye akın ettiğimiz dizi, mahalleliye selamlaşma ile başlıyor. Diğer yandan başrolümüz, holding patronunun tek oğlu. Buraya kadar klasik Türk Tv dizisi gibi duruyor. Ama devamında Kıvanç Tatlıtuğ’un kendi garajında denizaltı yapan bir bilim insanı olması, bir araştırma ekibine katılması gibi detaylarla ezberimiz bozuluyor. Yapımcı, yönetmen, oyuncular kimler bakalım. 

  • Yapımcı: Onur Güvenatam
  • Yönetmen: Tolga Karaçelik ile Umut Aral
  • Senaryo: Jason George, Atasay Koç, Cansu Çoban, Sami Berat Marçalı ve Murat Uyurkulak
  • Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ (Armağan), Özge Özpirinçci (Defne), Meriç Aral (Hatice), Ertan Saban (Umut), Ece Çeşmioğlu (Yonca), Onur Ünsal (Cem), Ecem Uzun (Rana), Jerry Hoffmann (Felix), Güven Murat Akpınar (Barış), Ersin Arıcı (Altan), Hakan Salınmış (Erenay) ve Alper Saldıran (Server).

Dizi 8 bölümden oluşuyor. Gerçekten çok sürükleyici. Oyuncuların performansları da güçlü. Kafa dağıtmak için harika bir seçim. 

Bunlara Takılmayın!

Dizide tabi ki yakışıklı ve holding patronu babasına küs bir başrol var. Zaten biz Türkler, kıyamet de kopsa holding patronu olmayan bir başrol düşünemezdik 🙂 Güneşin her şeyi yakmasına rağmen uydulara ve iletişim ağına hiçbir zarar vermemiş olması da diğer konu tabi. Ayrıca güneş doğarken dakikalar içinde herkes ölüyor ama bu durumun haberi de yapılmış, bilim adamlarının yorumları da var internette:)) Olur o kadar…

Gelelim diğer güneşten kaçan dizimize: into The Night!

  • Into The Night Hakkında

into The Night konusu nedir, kaç bölüm ve oyuncuları kimler gibi soruların yanıtlarını vericez. Ama önce bir oyuncudan bahsetmemiz gerek. Bu dizide Almanya’da Almanca, Belçika’da Fransızca, Amerika’da İngilizce ve Türkiye’de Türkçe oynamış bir oyuncu var ki göğsümüzü kabarttı. Adı: Mehmet Kurtuluş. 

Mehmet Kurtuluş hakkında anlatmakla bitmez. Biraz da diziden bahsedelim. Öncelikle ilk 2 bölüm biraz sıkıcı gelse de sürükleyen bir dizi olduğunu söyleyebiliriz. Peki, into The Night konusu nedir?

Into The Night Konusu

Jacek Dukaj’ın bilimkurgu romanı The Old Axolotl’dan esinlenerek dizinin senaryosu yazılmış. Murat Soner’in sözleri ile ınto The Night konusunu açalım. Filmin konusu; bir Türk, bir Alman, bir İtalyan, bir Rus bir uçağa binmişler şeklinde özetlenebilir 🙂 Uçakla sürekli batuya giderek güneşten kaçan bir grup insanın macerasına tanıklık ediyoruz. Güneş ışınlarının insanları öldürdüğü bir kurgu var. Ayrıca yiyecekleri de bozuyor. Dolayısıyla yaşamak için güneşten kaçmak ve güneş görmeden büyütmek üzere tohum bulmak gerekiyor 🙂

Bilim kurguda kusur aranmaz ama dizide bazı detaylar var ki…Mesela İlk yardım eğitimi almış bir hasta bakıcının uçağın pilotunu ameliyat etmesine şaşırabilirsiniz. Ama bunlara odaklanmayın. Aksi halde diziden keyif alamazsınız. Mesela havada kırılan uçak penceresine tahta kapatıp kurtulmalarına, helikopter pilotunun youtube videosu izleyerek uçağı yere indirmesine fazla takılmayın. 

Into The Night Kadrosu
  • Yazar: Jacek Dukaj (orjinal senaryo)
  • Oyuncuları: Mehmet Kurtuluş, Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Stefano Cassetti, Babetida Sadjo, Jan Bijvoet, Ksawery Szlenkier, Vincent Londez, Regina Bikkinina, Alba Gaïa Bellugi, Nabil Mallat, Nicolas Alekhine, Astrid Whettnall.

Yakamoz S-245 ve into The Night, bir yerde birleşiyor. Yakamoz ekibi, tohum bulmaya Norveç’e gidiyor. Bu sırada uçak ekibi de orada. Kıvanç Tatlıtuğ yani Armağan ile Mehmet Kurtuluş yani Ayaz karşı karşıya geliyor. Orada çok ilginç bir diyalog gerçekleşiyor. Mehmet Kurtuluş bir Alman askeri vurmak üzereyken yani cezasını kesmek üzereyken Kıvanç yüzünden elinden kaçıyor ve Kıvanç’ı vuruyor. Böylece hemşeri hemşeriyi gurbette vuruyor. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle