Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Taşkale Köyü / Taşkale Karaman / Karaman Gezilecek Yerler

Taşkale Köyü / Taşkale Karaman / Karaman Gezilecek Yerler

İç Anadolu Bölgesi üzerinde yer alan Karaman, M.Ö. 8000’li yıllardan beri iskân edilmekte. Geçmişte de Karaman, kültür, ticaret ve sanat alanlarında ön plana çıkan bir şehir. Hatta Karaman tarihi içerisinde Frigya ve Lidyalılar’a ait izler bulunmakta. Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Kazımkarabekir ve Sarıveliler‘den oluşan Karaman ilçelerinin her biri ayrı tarihi ve doğal zenginliklere sahip. Karaman’a bağlı Taşkale, aslında bir kasaba. Eski zamanlarda Kızıllar olarak da bilinen Taşkale Karaman bölgesi içerisinde yerleşim izleri çok eski dönemlere dayanmakta. Araç kiralama olanaklarından yararlanarak Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve İnce Su Mağarası gibi gezilecek yerler için rota oluşturmaya ne dersiniz? Hazırsanız, Karaman gezilecek yerler için Taşkale gezi rehberiniz Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Taşkale gezilecek yerler

  • Manazan Mağaraları

Manazan mağaraları tarihi, yaklaşık 14 asır öncesine dayanmakta. 5 katlı olan eski bir yerleşim yeri. Bizans İmparatorluğu döneminde kullanıldığı düşünülen yapının 2 katı çökmüş olmasına rağmen, 3 katı sağlam halde. Bu 3 kat ise kum kale, at meydanı ve ölüler meydanı olarak adlandırılmakta. Yapı içerisinde 60 tane oda bulunmakta.

Manazan mağaraları nerede? / Manazan mağaralarına nasıl gidilir? Karaman ve Yeşildere Taşkale yolunun kenarında bulunan Manazan mağaralarının, Karaman il merkezine mesafesi 40 kilometre.

  • Taşkale Tahıl Ambarları

Taşkale Tahıl Ambarları tarihi, 800 yıllık. 250 tane ambardan oluşan yapı, insan elinin bir eseri.Buzdolabı işlevi gören ambarlar, ürünleri 30 yıl bozulmadan koruyabilmekte. Taşkale Tahıl Ambarları nerede? Karaman’ın Taşkale Kasabası içerisinde yer almakta. Taşkale Tahıl Ambarları giriş ücreti ise yok. Önce bir İçel gezilecek yerleri keşfedelim oradan Karaman’a geçeriz diyorsanız, Mersin araç kiralama imkanlarından yararlanarak 3 saat 12 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

  • İnce Su Mağaraları Karaman

Karaman Astım mağarası olarak da bilinen İnce Su mağarası, oluşum süreci devam eden sarkıtlar, dikitler ve traverten havuzlarına sahip. İnce Su mağarası hakkında bilgi olarak 2013 yılında turizme açıldığını belirtebiliriz. Mağara’nın uzunluğu yaklaşık olarak 1356 metre. Karaman gezi rehberi arasında olan İnce Su mağaraları, mağara turizmi açısından mutlaka gezilmeli. Karaman İnce su mağarası arası kaç km diye merak ediyorsanız 45,4 kilometre. Antalya üzerinden Karaman Taşkale için yola çıkmak isteyenler, Antalya araç kiralama olanaklarına göz atarak seyahatlerini konforlu bir hale getirebilirler.

Karaman mutfağı / Karaman’da nerede ne yenir? / Karaman’da ne yenir?

Karaman yöresel yemekleri arasında Çoban Kavurma, Bıldırcın Dolması, Köy Dolması, Piliç Dolması, Fırın Kebap, Calla, Lokur, Batırık ve Töğmeken yer almakta. En iyi Karaman ili restoranları:

  • Eredempark Cafe Restoran Dunya Mutfagi
  • Çankaya Kebap & Çankaya Gece
  • Birtat Lokantası
  • Köşebaşı Yemek Evi
  • Orkide Restoran

Karaman’da nerede kalınır? / Karaman otelleri

Karaman’da her bütçeye uygun otel ve pansiyon olanakları mevcut. O yüzden Karaman turu için hazırlanırken bu konuda endişelenmenize hiç gerek yok. En iyi Karaman otelleri:

  • Grand Karaman Otel
  • Karaman Otel
  • Demosan Spa & Otel
  • Nadir Business Otel
  • Karaman Nas Otel
  • New Karaman Otel
Karaman’a nasıl gidilir? / Karaman ulaşım

Karaman; Konya, Mersin ve Antalya illeri ile komşu.

İstanbul Karaman arası kaç km? İki şehir arası 739,9 km. , İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 8 saat 45 dakika’da Karaman’a varılabilir.

Ankara Karaman arası kaç km? Ankara ve Karaman arasındaki mesafe 373 kilometre. Ankara’dan Karaman için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D715 güzergahı üzerinden 4 saat 17 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Konya Karaman arası kaç km? Konya ve Karaman arası mesafe 110,1 kilometre. Konya araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak D715 üzerinden 1 saat 32 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle