Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Milano Yeme İçme Önerileri | Milano Yemek Yenecek Yerler

Milano Yeme İçme Önerileri | Milano Yemek Yenecek Yerler

İtalya’nın en güzel yerlerinden biri desek aklınıza neresi gelir? Evet, Milano dediğinizi duyar gibiyiz. İtalya, moda dünyasının başkenti olmasının yanı sıra tarihi yapıları ile de mutlaka gezilmesi gereken ülkeler arasında ama Milano bambaşka bir dünya. Bu yüzden daha önce hiç gitmediyseniz İtalya turu kapsamında Milano gezilecek yerler için bu yıl bir plan yapmanızı öneririz. Milano geziniz sırasında Milano yeme içme önerileri konusunda sizler için en iyi opsiyonlar hangileri diye merak ettik. Çünkü seyahatinizi mükemmel kılmak istediğinizi biliyoruz. 🙂 Bu yüzden İtalya’ya nasıl gidilir?

Milano Restoran Önerileri

İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri Milano. Moda, sanat ve tasarım alanlarında zirveye oynayan şehirde birbirinden şık restoran ve kafeler sizleri bekliyor. Zaten yemekleri ile her daim yüzleri güldüren, mideleri şenlendiren İtalya’da olduğunuz için Milano yeme içme konusunda zorluk çekmeyeceğinize eminim. ☺ Şehre yolunuz düştüğünde tercih edebileceğiniz Milano yeme içme önerilerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Panzerotti – Luini

Sizlere gezmekten yorulduğunuzda karnınız kazındıysa ayak üstü atıştırabileceğiniz lezzetli mi lezzetli ve  Milano yeme içme konusunda listenin başında olan bir yiyecek önermek istiyorum: Panzerotti. Tadı ve görüntüsüyle bizlere hiç yabancı değil, bildiğimiz pişiye fazlasıyla benziyor. Mozarella peyniri, domates, jambon ve çeşitli sebzelerle hazırlanabilen ve yağda pişirilen pazerottiyi denemek isterseniz listenize Luini’yi mutlaka ekleyin derim. Duomo’ya birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde, Via Santa Radegonda’da yer alan Luini’nin önünde kuyruk görürseniz şaşırmayın ☺

Milano Gezilecek Yerler için Tıklayınız.

  • Pizza – Spontini

Milano yeme içme konusunda şehre her gittiğimde mutlaka uğradığım mekanlardan biri de Spontini. Buranın dilim pizzaları hem çok lezzetli hem de oldukça doyurucu. Bildiğimiz İtalyan pizzalarının aksine hamuru daha kalın olduğu için bir dilim bile yetiyor. Bence deneyin, pişman olmazsınız ☺ 

Milano Yeme İçme Önerileri

  • Dondurma – Vanilla Gelati Italiani

Milano yeme içme meselesi söz konusu olduğunda İtalya denince akla ilk gelen lezzetlerden bir diğeri de elbette dondurma. Duomo Katedrali’nin hemen yanı başında yer alan Vanilla Gelati Italiani’deki dondurmaların en önemli özelliği boya ve koruyucu madde içermemeleri. Vegan ve şekersiz dondurma seçeneklerinin de bulunduğunu hatırlatayım.

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

  • Tiramisu – Pasticceria Cova

Milano yeme içme önerileri için sizleri İtalya’nın en eski pastanelerinden birinde nostaljik birkaç saat geçirmeye davet ediyorum. 1817 yılından günümüze gelen Pasticceria Cova’da tiramisu ve espresso ikilisi ile yorgunluk molası verebilir, kek ve pastalar ile lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. 

  • Aperitivo – Navigli Bölgesi

Milano yeme içme konusunda bir İtalya klasiği olan aperitivo kültürü Milano’da da oldukça yaygın. Akşam üzeri iş çıkışı sosyalleşme ve içki eşliğinde atıştırmalıklarla karın doyurma amaçlı ortaya çıkan aperitivo için Milano’nun Navigli bölgesini tercih edebilirsiniz. Burası özellikle üniversite öğrencilerinin uğrak noktası olduğu için hem aperitivo barların sayısı oldukça fazla hem de fiyatlar şehrin diğer noktalarına göre daha uygun. Sadece içeceğiniz içkinin ücretini ödeyip atıştırmalıkları tadabileceğiniz aperitivo barlar arasında Spritz Navigli Milano, Rita, Mag Cafe ilk sırada yer alıyor. 

ÖNERİ: Bildiğiniz üzere Starbucks İtalya’daki ilk şubesini geçtiğimiz yıl Milano’ya açtı. Kahve içmek istemeseniz bile tasarımı ile ilgi uyandıran Starbucks’a uğrayın derim. 

Duomo Di Milano gezisi için tıklayınız.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Milano gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Milano gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Milano gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya Nasıl Gidilir? İtalya Ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Bunun için Milano-Malpensa Havalimanı tercih etmelisiniz. Milano gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Milano gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Milano gezilecek yerler listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle