Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Duomo Di Milano | Milano Katedrali | Milano Gezilecek Yerler

Duomo Di Milano | Milano Katedrali | Milano Gezilecek Yerler

İtalya’nın en güzel yerlerinden biri desek aklınıza neresi gelir? Evet, Milano dediğinizi duyar gibiyiz. İtalya, moda dünyasının başkenti olmasının yanı sıra tarihi yapıları ile de mutlaka gezilmesi gereken ülkeler arasında ama Milano bambaşka bir dünya. Bu yüzden daha önce hiç gitmediyseniz İtalya turu kapsamında Milano gezilecek yerler için bu yıl bir plan yapmanızı öneririz. Hatta özellikle Milano geziniz sırasından Duomo Di Milano, diğer adı ile Milano Katedralini gezmenizi şiddetle tavsiye ederiz. 🙂

Duomo Di Milano

İtalya’nın ikinci büyük şehri Milano moda ve tasarım konusunda dünyanın önde gelen kentlerinden biri. Birbirinden şık alışveriş merkezleri, mağazalar, restoranlar ile lüksün zirve yaptığı Milano modern yüzünün yanı sıra tarihi yapılarıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Milano gezilecek yerler denince hiç şüphesiz akla ilk olarak Duomo geliyor. Milano’nun simge yapısı olan katedral şehre görkemli bir hava katarken bembeyaz mermerleriyle görenlerde hayranlık uyandırıyor. Bence sırf bu şahane katedrali ziyaret etmek için bile Milano’ya gelinir!

Duomo di Milano (Milano Katedrali) 14. yüzyıla uzanan tarihi ile şehirdeki en eski yapıların başında geliyor. İnşa süresi 500 yıldan fazla süren Duomo İtalya’nın ikinci, dünyanın ise dördüncü en büyük katedrali. Gotik mimarisi ve üzerindeki binlerce heykeli ile hayranlık uyandıran Milano Katedrali İtalya turu yapmak isteyenlerin de uğrak noktalarından biri.

Milano Gezilecek Yerler için Tıklayınız.

Milano Katedrali

Adını verdiği Duomo Meydanı’nda yer alan katedralin önü her daim kalabalık. Burada güvercinlerle birlikte fotoğraf çektirmek ise oldukça popüler. Katedralin sadece dış yapısı değil içerisi de son derece ihtişamlı. Haftanın her günü ziyarete açık olan Duomo Katedrali’ni 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücreti tam 3 euro, indirimli 2 euro. Pek çok ibadet yerinde olduğu gibi burada da kıyafet kuralları geçerli. Eğer yaz aylarında gelirseniz yanınıza şal almayı unutmayın.

İtalya turunda görülmesi gereken şehirler için tıklayınız.

Katedrali en özel kılan detaylardan biri de terasına çıkıp şehir manzarasını seyredebilme şansı buluyorsunuz. Geniş bir alanı bulunan seyir terasında yer alan heykeller, oymalar ve süslemeler birbirinden güzel fotoğraf kareleri sunuyor. Duomo’nun seyir terasına çıkmak isterseniz haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Biletinizi en son 18.00’e kadar alabilirsiniz. Terasa çıkmak için biletler asansör ve merdiven olmak üzere iki farklı şekilde satılıyor. Asansörle çıkmak için bilet ücreti  tam 14 euro, indirimli 7 euro. Eğer merdivenle çıkmak isterseniz tam 10 euro, indirimli 5 euro. Katedralin terasına 250 basamak ile çıkılıyor.

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Milano gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Milano gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Milano gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya Nasıl Gidilir? İtalya Ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Bunun için Milano-Malpensa Havalimanı tercih etmelisiniz. Milano gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Milano gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Milano gezilecek yerler listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle