Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Milano Gezilecek Yerler: İtalya Turu

Milano Gezilecek Yerler: İtalya Turu

İtalya, tarihi yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında ama Milano bambaşka bir dünya. Bu yüzden daha önce hiç gitmediyseniz İtalya turu kapsamında Milano gezilecek yerler için bu yıl bir plan yapmanızı öneririz.

İtalya gezinize ilk olarak Roma, Floransa, Venedik gibi tarihi şehirlerden başladıysanız Milano sizlere farklı bir deneyim yaşatabilir. Moda, sanat, gece hayatı ve lüks yaşamın ön planda olduğu Milano İtalya’nın ihtişamlı tarafını gözler önüne seriyor. Tarihi ve modern yapıların iç içe geçtiği Milano’da gezip görülmesi gereken yerleri birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

Duomo Katedrali

Kuzey İtalya’da yer alan Milano ülkenin en kalabalık ikinci şehri. Moda, tasarım ve finans alanlarında Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden olan Milano dünyanın en büyük gotik katedrallerinden birine ev sahipliği yapıyor. Yapımı 500 yıl süren Duomo Katedrali Milano denince akla ilk gelen yapı. Kendi adını verdiği Duomo Meydanı’nda yer alan katedralin içerisini gezmek ücretli ama buraya kadar gelmişken girmenizi öneririz. Hatta katedralin tepesine çıkıp nefis fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.

Galleria Vittorio Emaunele Alışveriş Merkezi

Duomo Meydanı’nda mimarisi ile büyüleyici yerlerden bir diğeri ise Galleria Vittorio Emaunele alışveriş merkezi. Dünyanın önde gelen moda markalarının yer aldığı alışveriş merkezinin tavanı ve işlemeleri hayranlık verici. Galleria Vittorio Emaunele’nin arka kısmında sizleri meşhur La Scala Opera Binası karşılıyor. Dilerseniz içerisindeki müzeyi gezebilir, tarihi binayı fotoğraflayabilirsiniz.

Sforzesco Kalesi

Milano gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz diğer bir tarihi yapı Sforzesco Kalesi. 14. yüzyıldan günümüze gelen kale müze olarak hizmet veriyor. Sforzesco Kalesi’nin avlusunu ücretsiz gezebilir, yanı başındaki Sempione Parkı’nın çimlerine uzanarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Santa Maria delle Grazie Bazilikası’nda dünyanın en ünlü tablolarından birini görmeye ne dersiniz? Leonardo Da Vinci’nin Son Akşam Yemeği tablosu burada sergileniyor. Ancak hatırlatmakta fayda var, biletler çok çabuk tükendiği için en az bir ay önceden internetten rezervasyonunuzu yaptırın.

Brera Bölgesi

Sanata meraklıysanız sizlere önerebileceğimiz yerlerden biri de Brera bölgesi. Burada birçok sanat galerisi ve tasarım mağazası yer alıyor. İtalya’nın meşhur aperitivio lezzetlerini tatmak ve eğlenceli bir akşam geçirmek isterseniz Navigli bölgesine gidebilirsiniz. Şehrin kanallar bölgesi olarak bilinen Navigli’de gün batımına doğru güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Como Gölü

Avrupa’nın en ünlü balayı rotalarından biri olan Como Gölü, Milano’ya sadece bir saat uzaklıkta. İster araba ile ister hızlı tren ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz Como Gölü’nde nefis manzaralarla karşılaşmaya hazır olun. İsviçre sınırında, Alp Dağları’nın eteklerinde yer alan Como Gölü sakinlik ve huzur arayanlar için en doğru adres. Füniküler ile Brunate Tepesi’ne çıkarak göz alıcı Como Gölü’ne bir de yukarıdan bakmayı unutmayın.

Como Gölü gezisi için tıklayınız.

Bergamo

Geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan Bergamo ziyaretçilerine büyüleyici bir ortaçağ atmosferi sunuyor. Şehir iki kısma ayrılmış. Zengin tarihi mirası ile günümüze gelmeyi başaran Citta Alta (Yukarı Şehir) surlarla çevrilmiş, şehrin tarihi bölgesi. Citta Bassa (Aşağı Şehir) ise daha modern ve yeni binaların olduğu kısım. Dik ve dolambaçlı sokaklardan her iki bölgeyi birbirine bağlarken yorulmak istemiyorum derseniz füniküler ile de geçiş yapabilirsiniz. Eski şehir bölgesinin kalbi Piazza Vecchia’da Ortaçağ ve Rönesans mimarisine sahip yapılar dikkatinizi çekecek. Palazzo della Ragione (Ragione Sarayı), Santa Maria Maggiore Bazilikası Colleoni Kilisesi görülmeye değer tarihi yapılar arasında. Bergamo Milano’ya ortalama bir saat uzaklıkta.

Cremona

Milano’dan 1.5 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Cremona keman yapımcılığı ile öne çıkan küçük bir şehir. Dünyanın en ünlü keman yapımcısı olarak bilinen Antonio Stradivari’nin de doğum yeri olan Cremona’da Stradivarius Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. İhtişamlı Cremona Katedrali ile hayranlık uyandıran şehre yarım gününüzü ayırmanız yeterli.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Milano gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Milano gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Milano gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya Nasıl Gidilir? İtalya Ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Bunun için Milano-Malpensa Havalimanı tercih etmelisiniz. Milano gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Milano gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Milano gezilecek yerler listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle