Yolcu360 Blog
como-golu-0-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Como Gölü’nde Görmeniz Gereken 11 Yer

Como Gölü’nde Görmeniz Gereken 11 Yer

Como Gölü’nü aranızda bilmeyen yoktur. İtalya’nın benzersiz doğasının kusursuz bir eseri gibidir. Her mevsim ayrı bir silüete bürünen Como Gölü ister puslu ister güneşli olsun hep çekici. Hadi gelin, Como Gölü’nü yakından keşfedelim. İşte Como Gölü’nde görmeniz gereken 11 yer!

Como Golü Nerede?

Adını sık duymaya alışık olduğumuz Como Gölü’ne dair neler biliyoruz? Como Gölü nerede? İtalya Como Gölü hangi şehirde yer alıyor? İtalya’nın kuzeyinde bulunan Como Gölü, Lombardiya Bölgesi’nin en şirin tatil noktası.

Como Gölü’ne Ne Zaman Gidilir?

Como Gölü her mevsim manzarasına doyum olmuyor. Fakat yine de yılın belirli dönemlerinde göl bambaşka bir silüete bürünüyor. Como Gölü’ne ne zaman gidilir?

Eğer kış mevsiminde Como gezisi planlıyorsanız sizleri sakin bir kasaba bekliyor. Hava sıcaklıklarının etkisi ile kış döneminde el ayak çekiliyor; insanlar daha çok evlerinde vakit geçiriyor. Haliyle bu durum Como Gölü’nü yalnızlaştırıyor. Özellikle yağmurlu bir kış sabahına denk gelirseniz gölün puslu ve karanlık olması tüyler ürpertiyor diyebiliriz. 

Yaz mevsiminde turistlerin en sık tercih ettiği dönemde gelmek isteyen gezginlere tavsiyemiz var. Haziran-Eylül ayları arası Como Gölü ve çevresi epey kalabalık oluyor. Yeme-içme mekanlarından, ulaşıma hemen hemen her yerde insan yoğunluğu baş gösteriyor. Böylesine can sıkıcı bir tatil yapmak istemiyorsanız konaklama ve diğer imkanlarınızı gözden geçirin. Sizin için en kolay ve en uygun olan tatili planlayın. Özellikle Como Gölü’ne gelmeden önce otelinizde rezervasyonunuzu mutlaka yaptırmayı unutmayın. 

İtalya Como Gölü

como-golu-4.jpg

İtalya’nın en dinlendirici manzarasına sahip Como Gölü, sizleri aşık olacağınız bir atmosfere davet ediyor. 146 kilometrelik bir alana yayılan devasa göl tatilcilerin vazgeçilmez adresi. İtalya’nın en büyük üçüncü gölü olan Como’yu pek çok ünlü isim de tercih ediyor. George Clooney, Madonna ve Ronaldinho başta olmak üzere göl manzaralı evlere sahip ünlü simalar bulunuyor. 

Kendine özgü mimarisi, İtalya’nın romantizmi ile buluşuyor. Doğanın sonsuz yeşilliğe kucak açtığı Como Gölü’nde zamanın hiç ilerlemediği rivayet ediliyor. Elbette rüya gibi bir manzaraya sahipseniz zaman sizi bekler. 

19.YY’dan kalan füniküler sayesinde Brunate ile Como Gölü arasını gezebilirsiniz. Eski italyan köylerini, Rönesans’tan kalma mimari eserleri ve doğayı yeniden keşfedebilirsiniz. İtalya’nın tarihine ışık tutan Brunate sokaklarında benzersiz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 

Como Gölü Gezilecek Yerler

Akdeniz’in derin maviliğine kucak açan İtalya adeta cennetten bir bahçeyi andırıyor. Tadına doyulmaz üzüm bağları ve mis gibi limon kokuları eşliğinde Como Gölü sizleri huzura davet ediyor. Lombardiya kıyılarını keşfetmenin güzelliği ile keyifleneceğiniz bir gezi. İşte Como Gölü’nde görmeniz gereken 5 yer. 

  • Duomo Katedrali

como-golu-1.jpg

İtalya’nın en şık şehirlerinden Milano’da yer alan Duomo Katedrali, Como Gölü’nde görmeniz gereken 5 yer arasında ilk sırada bulunuyor. Bizler her ne kadar Milano’yu moda ve tasarım öncüsü olarak tanısak da tarihin tozlu sayfalarını da aralıyor. 14.YY’da yapımına başlanan Duomo Katedrali 18.YY’da tamamlanıyor. Yüksek sekizgen kubbesi ile görkemli duruşu sizleri derinden etkilemeyi başarıyor. İtalya’nın en büyük ikinci katedrali olarak bilinen Duomo Katedrali, dünyanın da dördüncü en büyük katedrali olma özelliğine sahip. Gotik mimarinin en güzel örneklerinden biri olması da İtalya gezisinin vazgeçilmez noktaları arasında yer almasını sağlıyor. 

  • Villa del Balbianello

Villa del Balbianello, İtalya’nın Lombardiya bölgesinin kuzeyin tarafında bulunan Lenno eyaletinde yer almaktadır. Burası eşsiz güzelliği ile ünlü Como Gölü manzaralı bir villadır. Peki bu villayı özel kılan nedir? Özenle tasarlanan teraslı bahçeleriyle göz dolduran bir güzelliğe sahiptir. Bunun yanı sıra yüzyılları aşan tarihi geçmişiyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Geçmiş yüzyıllarda manastır olarak hizmet veren Villa del Balbianello, 1787 yılında yaz aylarında kullanılmak üzere bir villaya dönüştürüldü. Ünü her geçen gün artan villada birbirinden keyifli organizasyonlar düzenlendi. Hatta 2018 yılında Bollywood’un ünlü çifti Ranveer Singh ile Deepika Padukone’un düğünleri bu villada gerçekleşti. 

  • Carlotta

Villa Carlotta, Como Gölü gezisi görmeniz gereken 8 yer listemizde bulunuyor. Tremezzo’da bulunan bu villa, görenleri kendine aşık ediyor. Aynı zamanda botanik bahçesiyle de oldukça popüler. Bu botanik bahçe yaklaşık 8 hektarlık bir alanı kaplamakla birlikte birkaç farklı bölümden oluşmaktadır. Villanın hemen çevresinden başlayan dev bahçe, göle kadar uzanıyor. Birbirinden renkli, alabildiğine hoş kokusu ile portakal ve kamelya ağaçları adeta İtalya’yı selamlıyor. Bunun yanı sıra Villa Carlotta sedir, palmiye, sekoya, çınar gibi egzotik bitkilere de ev sahipliği yapıyor. Mimarı bilinmeyen gizemli villanın yapımı, 1745 yılında tamamlanmıştır. 

  • Sant’Abbondio Bazilikası

Sant’Abbondio Bazilikası, Como’da yer alan bir Romanesk kilisedir. 5. YY’dan kalan bazilika  kutsal havarilere adanmıştır. Bunun yanı sıra Aziz Peter ve Paul Bazilikası temelleri üzerine inşa edildiği de bilinmektedir. 16. YY’a geldiğimizde ise Sant’Abbondio Bazilikası, tadilattan geçirilerek klasik bir görünüm kazanmıştır. Yıllar boyunca farklı amaçlar için kullanılsa da nihayetinde ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştur. Como Gölü gezisi rotalarınız arasında mutlaka yer almasını tavsiye ediyoruz. 

  • Como İpek Müzesi

como-silk-museum.jpg

1985 yılında kurulan Como İpek Müzesi, kentin tekstil gelişim tarihine ışık tutuyor. Como Gölü’nün ipek üreticileri 1970’den kalma Como ipek Üretme Teknik Enstitüsü’nde eğitim görmekteler. 1980’li yıllara gelindiğinde fabrika tamamen terk ediliyor ve geride kalan üretim malzemeleri müzenin oluşmasına katkı sağlıyor. 1.000 metrekarelik geniş bir alana kurulan müzede ipek üretiminin geçmişi sergileniyor. İtalya’nın tekstil geçmişini siz değerli ziyaretçileri ile paylaşmak için sabırsızlanıyor. 

  • Villa Olmo

como-golu-1-1.jpg

Como’nun en büyük simgelerinden biri olan Villa Olmo görenleri büyülüyor. Göl manzarası ve eşsiz doğası ile Como Gölü’nde görmeniz gereken 5 yer arasında en etkileyici olanı. Neoklasik mimarinin benzersiz tasarımı olan bu villa ziyaretçilere açık. 1728 yılında Odescalchi ailesi tarafından Papa VI. Innocent için yaptırılmış. İç mimarisi ayrı dış mimarisi ayrı büyüleyicilikte olan Villa Olma, ayrıca sergi alanlarına da sahip. Eğer sergi günlerine denk gelirseniz villanın içerisini de keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra sergi olmadığı zamanlarda da İtalyan ve İngiliz bahçelerinin gün boyu keyfini çıkarabilirsiniz. 

  • Bellagio

como-golu-2-1.jpg

Bellagio, Y şeklinde akan Como Gölü’nün oluşturduğu benzersiz güzellik. Lüks restoranlardan, salaş kafelere; şarap evlerinden, ipek satan dükkanlara İtalya’ya özgü aradığınız her şey burada mevcut. Sakinliği seven yerli turistlerin hafta sonları sıklıkla tercih ettiği huzur noktalarından biri. Fakat “Ben kalabalığı sevmem.” diyorsanız size tavsiye hafta sonları Bellagio’yu tercih etmeyin. Hafta içi yerli turistlerin olmadığı saatlerde benzersiz bir gezi imkanı yakalayın. 

  • Menaggio

como-golu-3.jpg

Como Gölü’nün batı kıyısında yer alan Menaggio Como’nun en çok ziyaretçi ağırlayan kasabalarından biri. Göl kıyısında bulunan restoranlarda ve kafelerde İtalya gezinize küçük bir mola verebilirsiniz. Aynı zamanda Menaggio sahilinde yürüyüş yapabilirsiniz. Hatta dilerseniz bir şezlong kiralayıp güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Como Gölü’nde yüzebilir, akşam üzeri gün batımı manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra Menaggio’da yer alan Anglikan Kilisesi’ni ziyaret edebilir, ufak da olsa zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz. 

  • Fort Montecchio-Lusardi, 

İtalya gezisinde genellikle doğal güzellikler ve sahil manzaraları görmeye alışığız. Biraz kültür molası vermeye ne dersiniz? O halde sizleri kuzey İtalya’nın Lecco eyaletinde bulunan askeri bir kaleye davet ediyoruz. 1911-1914 yılları arasında inşa edilen bu kale pek çok tarihi olaya tanıklık etmiştir. Üstelik Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma orijinal silahlarıyla bozulmadan korunan tek İtalyan kalesidir. Kale, Birinci Dünya Savaşı boyunca hareketsiz kalmasına rağmen, Monte Legnone’ye kadar uzanan bir bariyer sistemi görevi görmüştür. II. Dünya Savaşı’nı da yaşayan kale ilerleyen yıllarda bir silah deposu olarak da kullanıldı. Fort Montecchio-Lusardi’nin Como Gölü gezisi görmeniz gereken 8 yer listenizde mutlaka bulunmasını öneriyoruz. Kalenin ilgi çekici noktalarına değinelim. Her biri bir dökme demir kubbe içinde dönen, 14 km menzile sahip dört adet 149 mm’lik Fransız topu yer alır. İki kısma ayrılan kalenin alt kısmında konut ve barut şarjörleri bulunurken, üst kısmında ise topları içeriyor. 

  • Orrido di Bellano

İtalya’nın müthiş doğasını kucaklayan bir kanyona götürüyoruz sizleri. Buz gibi akan suları ile burası Orrido di Bellano. Ülkemizde yer alan Saklıkent Kanyonu gibi hayal edebilirsiniz. Yüksek dağların arasında saklı kalmış bu cennet görülmeye değer. Como Gölü gezisi sırasında pek çok turistin de uğrak noktası haline geliyor. Keyifli bir Akdeniz turuna, serin bir mola vermek isteyenlerin adresi Orrido di Bellano.

  • Orrido di Nesso

İtalya’nın her karışı tarih her karışı doğal güzellik. Fakat Orrido di Nesso’nun manzarasına hayran kalacağınıza eminiz. Burası yeşillikler içerisinde iki yakayı birbirine bağlayan tarihi bir köprü. “Alt tarafı bir köprü.” deyip, geçmeyin. Akdeniz’in maviliğine karşı seyre dalabileceğiniz, birbirinden güzel kareler yakalayabileceğiniz her şeyden önemlisi ise gün batımını sınırsız seyredebileceğiniz kusursuz bir nokta. Hatta dilerseniz burada bulunan merdivenlerden aşağı inerek İtalya’nın serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz. 

Como Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Avrupa’nın açık ara en çok turist ağırlayan ülkesi İtalya hem doğal güzelliği hem tarihi ile göz kamaştırıyor. Sonsuz maviliğin ve eşsiz yeşilin benzersiz uyumuna şahit olabileceğimiz bir rota. Peki İtalya Como Gölü nasıl gidilir? 

Yurt dışı seyahati yapacak olanların ilk tercihi elbette uçak ile yolculuk. Bunun için Como Gölü’ne en yakın havalimanı ise Milano’da bulunuyor. İstanbul’dan hemen hemen haftanın her günü Milano seferleri gerçekleşiyor. Como Gölü ile Milano Havalimanı arasında ise 60 km’lik mesafe bulunuyor. Özetle Como Gölü’ne havalimanından ulaşım araç ile yaklaşık 50 dakikalık bir mesafeye tekabül ediyor. 

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Como Gölü gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İtalya gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adresi Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Ayrıca Como Gölü gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya Nasıl Gidilir? Como Gölü İtalya Ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Como Gölü gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Como Gölü gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Sonrasında Como Gölü gezisini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle