Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Garda Gölü | Sirmione Gezisi | İtalya Turu

Garda Gölü | Sirmione Gezisi | İtalya Turu

İtalya’nın en güzel yerlerinden biri olan Garda Gölü ve Sirmione, Kuzey İtalya tarafında yer almakta. İtalya, tarihi yerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Bu yüzden daha önce hiç gitmediyseniz İtalya turu kapsamında Sirmione gezisi için bu yıl bir plan yapmanızı öneririz. İtalya’ya nasıl gidilir? ve İtalya vizesi gibi bilgilerinde yer aldığı İtalya gezilecek yerler için Garda Gölü ve Sirmione gezisi yazısını Instragram’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya yazdı. 🙂

Garda Gölü

İtalya’nın her bir köşesi ayrı güzellikler sunuyor. Kuzey İtalya seyahati planlıyorsanız görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri de Garda Gölü. Belki Como kadar ön planda değil ama muhteşem bir manzara eşliğinde keyifli vakit geçirebileceğiniz saklı bir cennet adeta. Gelin hep birlikte Garda Gölü’nü daha yakından tanıyalım.

İtalya’nın İncisi: Garda Gölü

Lago di Garda nam-ı diğer Garda Gölü Kuzey İtalya’da Verona ve Brescia illeri ile komşu. 50 kilometre uzunluğundaki gölün en derin noktası ise 350 metre. Garda aynı zamanda İtalya’nın en büyük gölü olma özelliğine sahip ve aslında Alp Dağları ile birlikte oluşan bir buzul gölü. Garda’nın kuzey bölümü dağlarla çevrili olduğu için açık hava sporları konusunda oldukça rağbet görüyor. Rüzgar sörfü, yelken, tırmanış, dağ bisikleti ve trekking bölgede en fazla tercih edilen aktivitelerden. Seyahatinize adrenalin katmak istiyorsanız rotanızı kuzeye çevirebilirsiniz. Gölün güneyi ise daha ılıman bir havaya sahip olduğu için çoğunlukla yazlık evler ve oteller bu bölgede yer alıyor.

Garda çevresinde 20’den fazla kasaba var. İçlerinden en popüleri ise Sirmione. Biz de Verona seyahatimizin bir gününü Garda Gölü kıyısındaki Sirmione kasabasına ayırmıştık. Eğer vaktiniz varsa Malcesine, Bardolino, Gargnano, Limone gibi birbirinden güzel kasabaları da gezi listenize ekleyebilirsiniz. Araç kiralarsanız aynı gün içerisinde 3-4 kasabayı görme şansı bulabilirsiniz. Kasabalarda uygun fiyatlı otel ve pansiyonlar da mevcut, göl kenarında huzurlu bir tatil için tercih edebilirsiniz. Garda Gölü’nü gezmek için en ideal mevsim ilkbahar ve yaz olsa da kışın da kartpostal niteliğinde manzaralar sunacağına eminim.

İtalya gezisi için Floransa gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Garda Gölü Ulaşım

Garda Gölü’ne en kolay Verona, Milano ve Venedik’ten ulaşabilirsiniz. Yolculuk ortalama bir saat sürüyor. Biz Verona’dan tren ile gelmeyi tercih ettiğimiz için ilk önce Desenzano kasabasına geçtik. Oradan feribot ile Sirmione’ye ulaştık. Yaz aylarında her yarım saatte bir feribot bulmak mümkün.

İtalya’nın şehirleri kadar birbirinden güzel kasabaları da keşfedilmeye değer. Kuzey İtalya gezimiz sırasında en keyif aldığımız yerlerden biri de Garda Gölü kıyısındaki Ortaçağ kasabası Sirmione oldu. 5000 yıl öncesine uzanan tarihi ile büyüleyici bir güzellik sunmasının yanı sıra balayı çiftleri için de sıkça tercih edilen rotalar arasında.  Lombardiya bölgesindeki Brescia iline bağlı bu şirin kasabayı gelin birlikte keşfedelim.

İtalya gezilecek yerler kapsamında Verona gezilecek yerler için tıklayınız.

Sirmione’ye Nasıl Gidilir?

Biz Sirmione’ye Verona’dan günübirlik olarak geçtik. Önce Verona tren istasyonundan Desenzano kasabasına uğradık, oradan feribotla Sirmione’ye gittik. Verona’dan otobüsle de kasabaya ulaşım mümkün. Araç kiraladıysanız yarımadanın girişindeki otoparka bırakabilirsiniz. Sirmione’nin en güzel yanı kent merkezinin araç girişine kapalı olması. Bu sayede yürüyerek rahatça gezebiliyorsunuz.

Sirmione Gezisi

Feribot Sirmione’ye yanaşırken ilk olarak 13. yüzyılda savunma amaçlı inşa edilmiş olan Scaligero Kalesi gözümüze çarpıyor. Bir tarafta Garda Gölü, bir tarafta tarihi kale eşsiz bir görüntü sunuyor. Dilerseniz kalenin içerisini ücretli olarak gezebiliyorsunuz. Kalenin etrafında taze meyve satan birçok tezgah göreceksiniz. Ananas, karpuz, kavun, üzüm ne ararsanız var, lezzetli bir ara öğün için tercih edebilirsiniz.

Arkeolojiye meraklıysanız yarımadanın kuzey ucunda yer alan Roma döneminden kalma kalıntıları ziyaret edebilirsiniz. Grotte di Catullo olarak bilinen antik bir Roma villasının kalıntılarının yer aldığı bölge açık hava arkeoloji müzesi olarak hizmet veriyor.

Sirmione’nin her bir köşesi kartpostal niteliğinde fotoğraflar kareleri sunuyor. Özellikle meydandaki begonvillerle kaplı dükkanın önünde fotoğraf çektirmek bir Sirmione klasiği haline gelmiş. İtalya’nın pek çok şehrinde olduğu gibi buranın da dondurmaları bir hayli ünlü. Zaten sokakları gezerken adım başı dondurma dükkanı çıkıyor karşınıza. Alışveriş yapmayı seviyorsanız şanslısınız çünkü kasaba hem giyim hem de ev ve dekorasyon ürünleri konusunda çok fazla seçeneğe sahip. Harika renk ve desenlere sahip tabak, bardak ve kaseler arasında seçim yapmakta zorlanacağınıza eminim.

Sirmione kaplıca turizmi ile de bir hayli ün yapmış durumda. Şifalı sular eşliğinde birkaç gün tatil yapmak isterseniz Sirmione’de çok sayıda termal otel bulunuyor. Vaktiniz kalırsa Sirmione’den feribotla Bardolino, Lazise, Malcesine gibi diğer kasabalara uğrayabilir ya da Sirmione etrafında 20 dakikalık kısa bir Garda gölü turu yapabilirsiniz.

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

İtalya Vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Garda Gölü gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Garda Gölü gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Garda Gölü gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya Nasıl Gidilir? İtalya Ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Garda Gölü sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Garda gölü gezisi bitiminde Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar,  Ankara ucuz araç kiralama imkanları için Yolcu360 üzerinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Sirmione gezi listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle