Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Mercedes Benz GLB 200 Özellikleri ve Fiyatı

Mercedes Benz GLB 200 Özellikleri ve Fiyatı

Yedi koltuklu araçların en iyisi hangisi? 7 koltuklu araba arayışında hangi markaya bakmalı? Peki, yeni çıkan Mercedes Benz GLB 200 nasıl? 7 koltuklu Mercedes Benz GLB 200 özellikleri ve fiyatı hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin. Ayrıca 7 koltuklu araç kiralama fiyatları hakkında da bilgiler bulacaksınız. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Mercedes marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Mercedes Benz GLB 200 Özellikleri ve Fiyatı 

Kaynak: https://www.mercedes-benz.co.uk/

Yedi koltuklu otomobil sınıfının en prestijli üyelerinden biri olan Mercedes Benz GLB 200’ün özellikleri ile karşınızdayız. 

Mercedes’in kompakt sınıfta çok fazla seçenek sunduğunu biliyoruz. Bildiğiniz üzere GLA ile Mercedes, şehir içinde prestijli araç kullanımı ihtiyacına cevap veriyor. Diğer yandan GLB ile ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Cömert yaşam alanı, ergonomi odaklı detaylar, bolca eşya gözü, büyük bagaj ve esnek kullanım alanı ailelerin öne çıkan ihtiyaçları. Şimdi, Mercedes Benz GLB 200 modelini tasarım – iç mekan – motor özellikleri gibi başlıklarla tek tek inceleyelim…

Mercedes Benz GLB 200 Tasarım Özellikleri

Kaynak: https://www.mercedes-benz.co.uk/

GLB’nin tasarımında Mercedes’in simge modellerinden biri olan G serisini andıran bir yapı var. Köşeleri yumuşatılmış karoserde büyük ve dikey yapılı ön panjur ve onun tam ortasında doygun şekilde konumlanan Mercedes’in yıldızı ile keyifli görünüyor. LES farların nispeten küçük olması, tampon köşelerinde küçük hava girişleri gibi detaylar ise ona ağırbaşlılık katmış.

Yere paralel tasarlanan motor kaputu da uzun burun yapısını açıklıyor. A ve D sütunları da aşırı derecede eğimli değil. Bu detay da yine onun ağırbaşlı bir otomobil olmasını sağlayan ipuçları arasında. Arka kısımda siyah plastik kaplama var. Bu, çok abartılı değil ama özellikle kaldırım kenarına sürtme durumlarında boyayı koruyor. Yine parçalı LED farların kullanıldığı arka kısımda temassız açılıp kapanan bagaj kapağı detayı da fonksiyonellik açısından önemli. 

Yeni Mercedes-Benz GLC Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Mercedes Benz GLB 200 İç Mekan Özellikleri

Kaynak: https://www.mercedes-benz.co.uk/

İç mekan özellikleri denilince akla hemen bagaj hacmi, genişlik ve ekran gibi detaylar geliyor. Bakalım, Mercedes Benz GLB 200 içi ne kadar konforlu?

Öncelikle konumuz olan araç, bir Mercedes. Yani konfor, onun uzmanlık alanı. Üçüncü koltuk sırası opsiyonu sunması, 500 litre bagaj hacmi gibi detaylar da bunun kanıtı. Bu arada üçüncü koltuk sırasını istemezseniz bagaj hacmi 570 litre oluyor. 

  • Mercedes Benz GLB 200 Üçüncü Koltuk Alanı Özellikleri

Üçüncü koltuk sırasında boyu 1,70 olan kişiler rahatlıkla seyahat edebilir. Anak uzun boylular için en arkada tavan mesafesi sınırlı kalmış. Diğer yandan cam alanların geniş tutulması sayesinde en arkada bile aydınlık ve ferah bir yaşam alanı var. USB girişi ve kol dayama alanı gibi detaylar da yine bu üçüncü sırada sunuluyor. 

  • Mercedes Benz GLB 200 İkinci Koltuk Alanı Özellikleri

İkinci koltuk sırası ise yükse oturma pozisyonuna sahip. Diz ve baş mesafesi ise hem uzun boylular hem de oldukça iri yapılı insanlar için çok çok yeterli. Burada da bolca kapalı eşya gözü, USB çıkışı vs var. 

  • Mercedes Benz GLB 200 Ön Koltuk Alanı

Mercedes Benz GLB 200 ön koltuklarında ise SUV içinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Geniş cam yüzeyler, net ve güzel bir aydınlık alan sunarken iç mekanda yüksek kalite algısı baskın. 10,25 inçlik dijital gösterge ekranı ve multimedya ekranları rahat şekilde izlenebiliyor. Sürüş ve güvenlik yardımcıları ve sürüş kişiselleştirme fonksiyonlarının da bu ekrandan izlenmesi güzel. 

Mercedes Benz GLB 200 Sürüş Özellikleri Nasıl?
Kaynak: https://www.carscoops.com/

Konforlu bir sürüş yapısına sahip. Zaten aileleri hedeflediği için konfor odaklı olması normal. sürücüyü de yolcuları da yormayan güzel bir yolculuk vadediyor. Motoru A 200 ve CLA 200 modellerinden tanıyoruz. Dört silindirli turbo motor, sarsıntısız ve gürültüsüz. Çift kavramalı otomatik şanzıman ise işini iyi yapıyor. Hızlanma konusunda çok atak değil. Şehir içinde akıcı ve konforlu bir hızlanma yapısına sahip.

Mercedes GLB 200 Teknik Özellikleri Listesi

  • Motor Tipi ve Konumu: Sıralı – Turbo motoru önde ve enlemesine konumlanıyor. 
  • Yakıt Tipi: benzin
  • Silindir Subap Sayısı: 4/16
  • Silindir Hacmi: 1332
  • Maksimum Güç: 120 kW / 163 HP  5500 d/d
  • Maksimum Tork: 250 Nm 1620 – 4000 d/d
  • Maksimum Hız: 207 km/s

Mercedes C 300 de Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Yeni Mercedes GLB 200 Yorumları Nasıl?

Mercedes GLB 200 yorumlarına baktığımızda hızlanma karakterinin şehir dışı yollarda biraz eleştirildiğini görüyoruz. Bir de dizel ve hibrid seçeneğinin olmaması kullanıcı nezdinde olumsuz gibi. Ancak arkada üçüncü koltuk opsiyonunu sunması ve geniş yaşam alanı ile rakiplerine fark attığı kesin. 

7 Koltuklu Araç Kiralama Fiyatları Nasıl?

Mercedes GLB 200 gibi 7 koltuklu bir araba kiralamak için yolcu360.com ana sayfası üzerinden fiyat bilgisi araştırması yapabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabileceğiniz sistem üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle