Yolcu360 Blog
Kaynak: https://www.mercedes-benz.com.tr/
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Mercedes – Benz AMG Turbo Motoru İle Tanışın!

Mercedes – Benz AMG Turbo Motoru İle Tanışın!

Otomobil haberleri ile gündemi ve teknolojiyi takip ediyoruz. Bugün konumuz, Mercedes markası tarafından alınan yeni ve çok etkili bir karar hakkında. Formula 1’de yarışan Mercedes otomobillerindeki motorlar, artık binek otomobillerde de olacak. 2021 Mercedes modellerinden birini almayı planlıyorsanız, bu haberi mutlaka okuyun… Mercedes – Benz AMG turbo motoru ile tanışın yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Mercedes marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Mercedes – Benz AMG Turbo Motoru İle Tanışın!

Kaynak: https://www.mercedes-benz.com.tr/

2021 model Mercedes otomobillerde yeni bir motor sistemi ile karşılaşacağız. Mercedes otomobiller 2021 seçeneklerinde turbo beslemeli elektrik üniteli özel bir motor sistemi olacak. Hali hazırda F1 otomobillerinde bulunan bu sistem hakkında detaylar şöyle…

Mercedes-Benz tarafından yapılan açıklamaya göre, Mercedes AMG’nin Formula 1 araçlarında görev yapan turbo besleme sistemi, markanın seri üretim modellerinde de yer alacak. 

Yeni Mercedes-Benz GLC Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Formula 1 Motorları

Mercedes AMG ekibi, Formula 1’de yarışan araçlarda kullanılan elektrik destekli turbo motorlarını binek otomobillere taşıma kararı aldı. 12.000 d/d ile 15.000 d/d arasında çalışan F1 motorlarında kullanılan sistem, seri üretim otomobillere entegre edilecek. Elbette otomobillerin ihtiyacına uygun şekilde. 

Mercedes-AMG’nin yenir turbosunda egzoz kanatçıkları ile emme kanatçıkları arasında, turbo mili üzerinde 4cm kalınlığında elektronik kontrollü çalışan küçük bir elektrikli motoru var. Bu elektrikli motor, rölanti devrinden egzoz gazı çıkış basıncına ihtiyaç olmadan emme kanatçıklarını döndürerek motora fazladan hava girmesini sağlıyor. Özellikle düşük devirlerde etkin bir biçimde çalışan turbo motor, büyük verimlilik sağlıyor. Bu arada motorun devirlenmesiyle birlikte egzoz gazlarının oluşturduğu basınçla dönen turbo milinde oluşabilecek turbo boşluğu da engelleniyor. 

Elektronik kontrollü olarak 48 volt elektrik sistemi ile çalışan bu yeni Mercedes turbo motor sistemi, merakla bekleniyor. Sistem, ani devir değişimlerinde de devreye girerek turbo boşluğuna engel oluyor. 

Yeni sistemin, 170.000 d/d’ye kadar çıkabiliyor olması, turbo boşluğuna izin vermemesi en dikkat çekici özellikleri. 

Formula 1 Yeniden İstanbul’da yazısı için tıklayınız.

Kiralık Mercedes Fiyatlarına Bakın!

Mercedes marka bir otomobile sahip olmak, herkese nasip olmuyor ama Mercedes ile dolaşmak o kadar da ulaşılmaz değil. Mercedes araba kiralama seçenekleri ile bir günlüğüne ya da daha uzun süre için Mercedes sahibi olmanın keyfini sürebilirsiniz. Kiralık Mercedes fiyatları nasıl sorusuna yanıt bulmak üzere de Mercedes kiralama fiyatlarını tek web sitesi üzerinden görüntülemenize olanak veren yolcu360.com sistemini kullanabilirsiniz. Fiyatları karşılaştırarak en uyguna Mercedes AMG kiralama ya da en uygun kiralık Mercedes E Serisi gibi arayışlarınıza hızlı ve net çözüm bulabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle