Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Berlin’e Yakın Gezilecek Yerler | Berlin Çevresinde Gezilecek Yerler

Berlin’e Yakın Gezilecek Yerler | Berlin Çevresinde Gezilecek Yerler

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Berlin her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Şehirde gezilip görülecek sayısız yer var belki ama günübirlik keşfedilmeyi bekleyen rotalar Berlin’de farklı deneyimler yaşamanızı sağlayabilir. Hem tarih hem doğa temalı bu rotaları birlikte keşfetmeye ne dersiniz? 

Berlin Çevresinde Gezilecek Yerler

  • Potsdam

Berlin’e yakın gezilecek yerler listemizin ilk sırasında görkemli saraylarıyla ziyaretçilerinde hayranlık uyandıran Potsdam var. Yarım saatlik araç yolculuğu ile kolayca ulaşabileceğiniz Potsdam aynı zamanda Brandenburg eyaletinin başkenti. Geçmişte Prusya krallarının ikamet ettiği saraylarla çevrili Potsdam’da Sanssouci Sarayı’nı görmeden sakın buradan ayrılmayın. Hem bahçesi hem Rokoko tarzındaki mimarisi ile göz dolduran muhteşem yapı Prusya Kralı Büyük Frederick’in yazlık sarayıydı. Sinema tutkunları için de özel bir yere sahip olan Postdam’da Alman film stüdyolarına ev sahipliği yapan Babelsberg’i ziyaret etmek seyahatinize farklı bir deneyim katabilir.

  • Spreewald

Hollanda’nın Giethoorn kasabasını andıran Spreewald Berlin’e 100 kilometre uzaklıkta. UNESCO tarafından koruma altına alınan Spreewald Ormanı’nda keyifli bir yürüyüşe çıkabilir ya da kamp yapabilirsiniz. Kasabayı gezmek içinse kano veya sandal seçeneklerinden birini tercih etmeniz gerekiyor. Masal kitaplarından fırlamış gibi manzaralara tanıklık edeceğiniz Spreewald Berlin’deki hareketli yaşama kısa bir mola vermek için ideal.

  • Dresden

Saksonya’nın göz kamaştıran başkenti Dresden Berlin’in en popüler günübirlik gezi durakları arasında. İkinci Dünya Savaşı sonrası neredeyse tamamen yıkılan ve kısa sürede küllerinden doğmayı başaran Dresden’e Berlin’den iki saatlik bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. Frauenkirche, Zwinger Sarayı, Semper Opera Binası ve Saksonya hükümdarlarının yer aldığı ünlü mural Fürstenzug gezi listenize eklemeniz gereken başlıca yerler. Yorulduğunuzda Elbe Nehri kenarında kahve molası vererek manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 Berlin Schönefeld Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız. 

  • Magdeburg

1.Dünya Savaşı’ndan fazlasıyla zarar gören şehirlerden bir diğeri de Berlin’e iki saatlik uzaklıkta yer alan Magdeburg. Yeni baştan inşa edilen Saksonya-Anhalt eyaletinin başkenti Magdeburg ülkede inşa edilen ilk gotik katedrale de ev sahipliği yapıyor. Yeşil Kale olarak da bilinen Hundertwasser’s Green Citadel şehrin en farklı yapılarından biri. 100 hektarlık eğlence parkı Elbauenpark ise çocuklu aileler için keyifli zaman geçirebilecekleri devasa bir alan.

Almanya Turu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

  • Müggelsee

Berlin’e yaz aylarında geldiğinizde göl kenarında keyif yapmak isterseniz rotanızı 50 dakika uzaklıktaki Müggelsee’ye çevirebilirsiniz. Berlin’in etrafında çok sayıda göl var, onlardan en popüleri de şehrin doğu yakasındaki Müggelsee. Çok sayıda kafe ve restoranın yer aldığı Müggelsee’de yelken ve sörf gibi su sporlarını yapma imkanı da mevcut. Kumla kaplı plajda güneşlenebilir hatta Berlinlilere ayak uydurup gölde yüzebilirsiniz.

 Berlin Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Yorum ekle