Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Los Angeles Gezilecek Yerler | Los Angeles Gezi Rehberi

Los Angeles Gezilecek Yerler | Los Angeles Gezi Rehberi

Los Angeles dediğinizde aklınıza neler geliyor? Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica veya Malibu, bu yerlerden sadece birkaçı. Los Angeles pek çok şeyle ünlü. Eğlence endüstrisi, geniş sahiller, gece hayatı ve harika restoranlar, hepsi sizi Los Angeles’ta bekliyor. Ancak LA‘yı muhteşem bir şehir yapan birçok ilgi çekici yer olduğu da tartışılamaz bir gerçek. Los Angeles gezilecek yerler / Los Angeles gezi rehberi işte tam da bu sebeple yazıldı. Sizde güzel bir Los Angeles turu yapmak istiyorsanız Yolcu360 ekibi tarafından yazılan bu seyahat yazısını okumaya devam edin. 🙂

Los Angeles Gezilecek Yerler

  • Warner Bros. Studio

Warner Bros. Studio kompleksi, eski ve yeni Hollywood’un en hareketli ve heyecan verici yerlerinden biri. Ünlü ses sahnelerine, etkileşimli sergilere ve en sevdiğiniz filmlerin ve TV şovlarının bazılarının yerlerine burada ulaşabilirsiniz. İki saatlik bir tur ile birçok dizi ve film setini gezebiliyorsunuz. Gerçekten de harika değil mi?

  • Peterson Otomotiv Müzesi

Petersen Otomotiv Müzesi, her yaştan motor meraklıları için süper bir adres. Dönen sergilerin yanı sıra arabalarla ilgili deneyimleyebileceğiniz çok sayıda etkinlik var. Müzenin en ilginç bölümlerinden biri ise 250’den fazla nadir ve benzersiz arabanın sergilendiği The Vault kısmı. Eğer sizde iflah olmaz bir araba tutkunuysanız bu müzeyi çok seveceksiniz. 🙂

  • OUE Skyspace

LA şehir merkezinin üzerinde 69 kat yükselen OUE Skyspace, tüm şehri ayaklarınızın altına sermenin mükemmel bir yolu. Etkileşimli ekranlar, şehir hakkında bilgilendirici filmler, yerel bira ve şarapların yanı sıra atıştırmalıkların bulunduğu bir barın yanı sıra en destansı manzaralara burada ulaşabilirsiniz. Alan içerisinde ayrıca helikopterlerin yakından geçtiği gökdelenler arasında sizi alt kata indiren bir cam kaydırakta var. OUE Skyspace yıl boyunca film gösterimleri, gün batımı-gün doğumu yogası ve çeşitli tatil partilerini içeren etkinlikler düzenliyor. Eğer o etkinliklerden birine seyahatiniz denk gelirse mutlaka katılın deriz.

  • Doğal Tarih Müzesi / Natural History Museum


Dinozor severler için, bu LA müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Exposition Park sınırları içinde bulunan Doğal Tarih Müzesi, 1913’te açılmış. T-Rex üçlüsü ve Triceratops fosili içeren Dinozor Salonu, dev fosilleşmiş mamutların bulunduğu Memeliler Çağı ve daha fazlasını içeren Doğa Bahçeleri de dahil olmak üzere 35 milyondan fazla esere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda müzede 600’den fazla bitki türü de mevcut.

  • Sunset Strip


Efsanevi müzik mekanları The Viper Room, Whiskey a Go Go ve Roxy Theatre’a ev sahipliği yapan Sunset Strip, 1960’lardan beri rock sanatçısının büyük performanslarını sergilediği bir yer. Ama burası bir müzik ortamından daha fazlasını da size sunuyor. The Standard, Chateau Marmont ve Sunset Tower gibi ünlü otellerin yanı sıra The Comedy Store ve The Laugh Factory gibi büyük komedi kulüplerine de ev sahipliği yapıyor.

Çocuklarla Florida’da Yapılacak En İyi 10 Etkinlik yazısı için tıklayınız.

Los Angeles Gezi Rehberi

  • Los Angeles County Sanat Müzesi


Los Angeles County Sanat Müzesi (LACMA), batı ABD’deki en büyük sanat müzesi olma özelliğine sahip. İslami, Asya ve Latin sanatlarına ait eserlere ev sahipliği yapan LACMA, tartışmasız en çeşitli sanat koleksiyonlarını içeriyor. Sahil ile Los Angeles şehir merkezi arasında ortada bir konuma sahip olan LACMA, LA’nın en popüler turistik mekanları listesinde yer alıyor.

  • Hollywood Şöhret Kaldırımı


1953 yılında Hollywood Ticaret Odası başkanı E.M. Stuart, dünyanın en ünlü kaldırımlarından biri olan Hollywood Şöhret Kaldırımını inşa etmeye karar vermiş. 1961’de, hangi ünlülerin bir yıldıza sahip olması gerektiğine dair çok sayıda hararetli tartışmadan sonra, Walk üzerindeki inşaat sona ermiş. O zamanlar 1.558 yıldız varmış. Bugün ise kaldırım üzerinde 2.600’den fazla yıldız var ve her yıl yenileri ekleniyor. Hollywood Şöhret Kaldırımını, Hollywood Bulvarı boyunca Gower Caddesi ile La Brea Caddesi arasında bulabilirsiniz. Güzergah boyunca tarihi Hollywood Roosevelt oteli ve efsanevi TLC Çin Tiyatrosu gibi birçok önemli yapıda yer alıyor.

  • Santa Monica İskelesi

1909’da açılan Santa Monica İskelesi, bir zamanlar Chicago’dan Los Angeles’a uzanan ünlü Route 66’nın son durağı olarak biliniyormuş. Şimdi ise iskele; restoranları, büyük isimlerin konserlerini, havai fişek gösterilerini ve büyük tatil partilerini içeren LA etkinlik merkezi durumunda.

  • Venedik Yürüyüş Yolu / Venice Boardwalk


Venice Boardwalk; dünyaca ünlü Muscle Beach, basketbol sahaları, bir paten parkı ve çok daha fazlasını size sunuyor. Busker’lar dolar karşılığında size şarkı söyleyip dans ederken yol boyunca sanatsal eşyalar satan satıcılar ile karşılaşırsınız. LA kültürünü tam olarak burada tanıyabilirsiniz. Bir bisiklet kiralayın ve buradaki okyanus esintisini iliklerinize kadar hissedin. 🙂

Dünyanın En Yüksek 10 Gökdeleni yazısı için tıklayınız.

Los Angeles’a Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Los Angeles’a direkt uçuş seferleri mevcut. Los Angeles gezilecek yerler için LA uçak bileti alırken Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Los Angeles gezilecek yerler listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Los Angeles gezilecek yerler kapsamında detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Los Angeles turu için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle