Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Lima Gezi Rehberi | Lima Gezilecek Yerler

Lima Gezi Rehberi | Lima Gezilecek Yerler

Güney Amerika’nın en güzel ülkelerinden biri olan Peru’yu daha önce ziyaret etmiş miydiniz? Etmediyseniz, Peru’nun başkenti olan Lima’yı gezerek, bu yıl kendiniz için farklı bir tatil planı hazırlamaya ne dersiniz? Lima hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile büyüleyici bir şehir. Lima gezilecek yerler kapsamında bu şehre geldiğinizde gerçekten müthiş anılarla geri döneceksiniz. Peru vizesi ve Lima’ya nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Lima gezi rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Lima

Amazon’un ve İnkalar’ın toprağı Peru… Amazon Nehri gibi doğal güzelliklere ve Machu Picchu gibi tarihi yerlere ev sahipliği yapan Peru’nun Lima şehrini keşfetmeye hazır olun. 16. yüzyılda Kralların Şehri olarak adlandırılan Lima, dik falezlerin üzerine kurulmuş. Pasifik Okyanusu’nun eşsiz manzarası, güzel mimari yapılar ile birleşince ortaya Lima gibi muhteşem bir şehir çıkmış. 🙂

Lima Gezi Rehberi

  • Lima Hükümet Sarayı

Peru hükümetinin resmi binası olan hükümet sarayı, 1535 yılında inşa edilmiş. Peru’nun yönetim merkezi olan bina, neo-kolonial mimarisi ile oldukça güzel bir görüntüye sahip. Pizarro döneminde yapıldığı için Pizarro’nun evi olarak da biliniyor. Aynı zamanda günümüzde Peru başkanı ve ailesi bu binada yaşıyor. Ama Hükümet Sarayı’nın bir kısmı halka açık olduğundan gezebiliyorsunuz. Eğer Lima’ya geliyorsanız, burayı ziyaret etmeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Lima Başpiskopos Sarayı

Kesinlikle Lima gezilecek yerler listenizin en görkemli yapılarından biri. Sarayı görünce bizim ağzımız açık kaldı diyebiliriz. 😊  Evet, bu kadar kocaman bir sarayda kim yaşıyor derseniz, Roma Katolik Kilisesi’nin Lima başpiskoposu yaşıyor. 16. yüzyılda küçük bir kilise olarak inşa edilen yapı, 20. yüzyılda bu heybetli görüntüsüne kavuşmuş. Barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan saray, ibadete de açık. İnanç turizmi kapsamında burayı gezebilirsiniz.

  • Larco Müzesi

Lima gezi rehberi kapsamında ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de müzeler. Lima müzeleri arasında en çok göze çarpan ise Larco Müzesi. Kolomb öncesi dönemine ait ve yaklaşık 5000 yıllık bir süreci kapsayan eserlerle dolu olan müze, Lima’yı daha yakından tanımanıza vesile oluyor. Güney Amerika’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Lima’nın tarihine ve kültürüne doğru bir yolculuk yapmak isterseniz, sizin için doğru bir adres. 😊

Detaylı Peru gezilecek yerler listesi için tıklayınız.

Lima Gezilecek Yerler

  • St. John Katedrali

Lima Katedrali olarak da bilinen yapı, 16. yüzyılda inşa edilmiş. Bina, 3 farklı mimari tarzın izlerini taşıyor. Rönesans mimarisi, Neo-klasik mimari ve Gotik mimarinin karışımında oluşan görüntüsü, onu Lima turistik yerler listesine ekliyor. Katedralin içerisindeki eserler ise gerçekten büyüleyici nitelikte. Francisco Pizarro’nun mermer mezarı, İsa ve Havarilerinin resimleri, süs eşyaları ve diğer birçok heykellerin bulunduğu katedralin beyaz altın renkteki duvarları gerçekten insanı kendisine hayran bırakıyor.

  • Plaza Mayor

Lima’nın simgesi konumunda olan Plaza Mayor, şehir için çok önemli bir nokta ve hatta şehrin ana meydanı diyebiliriz. Çünkü Lima’da ilk yerleşimler bu bölgede olmuş. Bu yüzden Lima gezi rehberi kapsamında burası ziyaret etmeniz gereken ilk yerlerden biri. Bu bölgenin planlaması 16. yüzyılda yapılmış. Düşünün o zamandan bir şehir planlaması yapılmış. Zaten Lima gezi rehberi kapsamında bahsettiğimiz gezilmesi gereken yerlerin hepsi de bu meydanın çevresinde bulunuyor.

  • Rezerv Parkı

Lima gezi rehberi kapsamında mutlaka bu parkı gezmenizi öneririz. İçerisindeki çeşme ve fıskiyelerin renkli ışıklandırmaları ile özellikle akşamları çok güzel bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Ama parkın en göze çarpan yapıtı, Büyülü Fıskiye. 80 metre yüksekliğe sahip kocaman bir fıskiye hayal edin ve bu fıskiyenin ışıklar ile renklendirildiğini düşünün. Evet, hayali bile etkileyici dimi. 🙂

Lima Otelleri

Lima’da kalacak yer açısından çok güzel oteller var. Sizin için birkaç otel önerimiz var:

  • El Olivar
  • Swissotel Lima
  • JW Marriott Hotel Lima
  • Park Plaza Miraflores
Vizesiz Ülkeler: Peru Vize

Turla vize almak

2012 yılında Türkiye ve Peru arasında Vize Muafiyet Anlaşması imzalandı. 2013 yılında bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile 90 günü aşmamak şartı ile Türk vatandaşları vizeden muaf kaldı. Bu yüzden Lima gezi rehberi kapsamında Peru’ya gidecekseniz vize almanıza gerek kalmıyor. 🙂

Lima’ya Nasıl Gidilir?

Lima’ya en kolay hava yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Lima gezi rehberi için yola çıkmak istiyorsanız Jorge Chávez Uluslararası Havaalanı‘nı tercih etmelisiniz. Havalimanı ve şehir merkezi arasındaki mesafe ise 12 kilometre.

Lima gezi rehberi için seyahat listesini tamamladıktan sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, gezilerine İstanbul Havalimanı araç kiralama imkanlarından yararlanarak kolayca devam edebilirler.

Peru Lima gezisi turunu tamamlayıp Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araç için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Lima gezisi dönüşü İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak Ege turuna da çıkabilirler. 🙂

Yorum ekle