Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Brüksel Gezilecek Yerler | Brüksel Gezi Rehberi

Brüksel Gezilecek Yerler | Brüksel Gezi Rehberi

Avrupa’nın ve Belçika‘nın en güzel şehirlerinden biri olan Brüksel’e daha önce gitmiş miydiniz? Gitmediyseniz bu seneki tatil planlarınızı yaparken, Brüksel’i de düşünmenizi tavsiye ederiz. Hem tarihi yerler hem de atmosferi ile oldukça güzel bir şehir. Brüksel gezilecek yerler için şehre gittiğinizde burayı çok seveceğinize eminiz. 🙂 Belçika vizesi, Brüksel’e nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı Brüksel gezi rehberi için seyahat yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Brüksel Gezilecek Yerler

  • Grand Place 

Brüksel gezilecek yerler arasında olan meydan, şehrin en önemli merkezi diyebiliriz. Brüksel’in tarihinde de bu özelliğe sahip olan Grand Place; ticaretin, politikanın ve sosyal yaşamın bir arada bulunduğu bir alan. M.S. 6 yüzyılda bu meydanın hikayesi bir kilise inşaatı ile başlıyor. Kilisenin açılmasıyla birlikte burası gelişmeye başlıyor. Ama şunu söyleyelim ki kilise açılmadan önce burası bildiğiniz bataklıkmış. Hiçbir özelliği yokmuş. Her ne kadar meydan kilisenin yapılması ile hayat kazanmaya başlasa da 15. yüzyıla kadar heybetli görüntüsü yokmuş.

15. yüzyılda Hotel de Ville isimli bir yönetim binası inşa ediliyor. Bu bina ile birlikte meydana değişik bir hava hakim olmaya başlıyor. Yönetim binasının bu meydanda inşa edilmesiyle ise meydanın çevresi restoranlar ve alışveriş yapılacak yerler ile doluyor. Sonuç olarak günümüzdeki görüntüsüne böyle kavuşuyor. 😊 Grand Place, hep kalabalık. Burada bir kafede oturup, kahvenizi yudumlarken meydanın güzel atmosferine kapılıp gidebililirsiniz.

  • Atomium

Brüksel gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri olan Atomium, Brüksel’in modern mimarisinin en güzel örneklerinden biri. 1958 yılında yapılan yapı, demir kristalinin 165 milyar kez büyütülmüş halini gösteriyor. Neden böyle bir yapı yapıldığını merak ediyor musunuz? Yapı, Andre Waterkey tarafından Dünya Fuarı için inşa edilmiş. Atomium, 9 bölümden oluşmakta. Bu bölümlerin her biri 18 metre çapa sahip. Asansör ile birlikte yapının üst katına çıkabiliyorsunuz. Bizim önerimiz mutlaka Atomium’un en üst katına çıkmanız. Çünkü efsane bir şehir manzarası var. 😊

  • Brüksel Kraliyet Sarayı

Brüksel gezilecek yerler listenize bir de kraliyet sarayını eklemeye ne dersiniz? Bizce kraliyet sarayını gezmek güzel bir deneyim. Size de öneririz. 🙂 Palais Royal de Bruxelles olarak bilinen kraliyet sarayı, aslında kraliyetin resmi sarayı. Ancak kral ve kraliçe burada yaşamıyor. Burayı sadece ofis olarak kullanıyorlar. Saray 18. yüzyılda inşa edilmeye başlanıp, 20. yüzyılda tamamlanabilmiş.

Brüksel Gezi Rehberi

  • Hotel de Ville / Belediye Binası 

Brüksel belediye binası olan Hotel de Ville, Brüksel gezilecek yerler için listenizde mutlaka olmalı. Gotik bir mimariye sahip olan belediye binası, Grand Place’de yer alan ve günümüzde ayakta kalan tek Orta Çağ yapısı. 15. yüzyılda inşa edilen yapının en dikkat çeken kısmı ise 96 metre yüksekliğinde olan Çan Kulesi. Kulenin alt kısmında ise Aziz Mikail heykeli yer alıyor.

  • Çikolata Müzesi / Musee du Cacao et du Chocolat

Brüksel gezilecek yerler arasına tatlı bir yer sıkıştırmaya ne dersiniz? Oldukça tatlı hem de. 😊 Belçika çikolatasının ne kadar ünlü olduğunu bilmeyen yoktur. Belçika çikolatasına ait her şeyi bulabileceğiniz müzede çikolatanın tarihine dair çok çarpıcı bilgilerde yer alıyor. Belçika çikolatasının nasıl üretildiğine yakından şahit olmak isteyen çikolata severlerin burayı mutlaka ziyaret etmesi gerekiyor.

  • Cinquantenaire Parkı

Parkın adının Türkçe karşılığı 50. Yıl dönümü anlamına geliyor. 1880 yılında Belçika’nın özgürlüğünü kutlamak için yapılmış. Oldukça geniş bir alana sahip olan parkın içerisinde gölcükler, şelaleler, birbirinden güzel eserler ve birçok bitki türü var. Brüksel gezilecek yerler arasında şöyle bir çimene uzanıp, biraz kitap okusam diyorsanız ya da sabah koşusu yapmak istiyorsanız, adresiniz burası. 😊 Ayrıca burada piknikte yapabilirsiniz.

  • İşeyen Çocuk Heykeli / Manneken Pis

Brüksel gezilecek yerler için seyahat listenize hakkında en çok konuşulan bu heykeli de eklemelisiniz. İşeyen çocuk heykeli, tam bir şehir efsanesi. 61 cm boyundaki heykel, defalarca çalınmış, defalarca yeniden yapılmış. Özel günlerde üstüne kendi dolabında bulunan kıyafetlerden biri giydiriliyor. Evet heykelin kendi dolabı var. 😊 Bir de aslında her ne kadar heykel desek de burası bir çeşme.

  • St. Michael ve St. Gudula Katedrali

Brüksel gezilecek yerler kapsamında inanç turizmi açısından gezilebilecek bir yapı burası. Katedral, 8. yüzyılda sadece bir şapel durumundayken 11. yüzyılda kiliseye çevrilmiş. Gotik bir mimariye sahip olan katedral, hem sade hem de etkileyici bir görüntüye ev sahipliği yapıyor. Kraliyet ailesinin evlilik törenleri de bu katedral içerisinde gerçekleşiyor.

Brüksel Gezisi

  • Belçika Karikatür Müzesi

1984 yılında açılan müze, Belçika gezilecek yerler listenize adeta renk katacak. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden yapısı ile oldukça ilgi çekici. Bu müze içerisinde bir çizgi romanın nasıl ortaya çıktığına dair bütün bilgileri yakından öğrenebilirsiniz.

  • Brüksel Şehir Müzesi

Şehrin tarihini ve kültürünü daha yakından tanımak istiyorsanız, Brüksel gezilecek yerler için gitmeniz gereken yerlerden biriside bu müze. Tablolar, heykeller ve fotoğraflar gibi çeşitli eserlere ev sahipliği yapan müze, Brüksel’in kuruluşundan günümüze kadarki süreci çok iyi bir şekilde anlatıyor.

Belçika Vizesi

Belçika Schengen bölgesinde yer alan bir ülke olduğu için buraya giderken almanız gereken vize, Schengen VizesiSchengen ücreti ne kadar diye merak ediyorsanız, Schengen vizesi ücreti 2020 yılı itibari ile 80 Euro oldu. Belçika vizesi başvuruları ise direkt olarak Belçika Konsolosluğu ve Belçika Büyükelçiliği’ne yapılamıyor. Vize işlemleri için konsolosluk tarafından yetkilendirilen Belçika Vize Başvuru Merkezleri‘ni tercih etmelisiniz. Belçika vize başvuruları 7 ve 15 gün içerisinde sonuçlanıyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Belçika için yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden biri VFS Global vize merkezi. Brüksel gezilecek yerler için Belçika vize başvurularınızı VFS Global BeyoğluVFS Global Antalya veya VFS Global Çankaya şubelerine yapabilirsiniz.

  • İstanbul VFS Global adres: Hacıahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. No: 29 / Beyoğlu.
  • Ankara VFS Global adres: İşçi Blokları Mh. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No: 57/A / Çankaya.
  • Antalya VFS Global adres: Yeşilbahçe Mah. 1480 Sok. Ulker Apt. No 42/B Muratpaşa.
Brüksel’e Nasıl Gidilir?

Belçika’nın başkenti olan Brüksel’e Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Brüksel gezilecek yerler için hava yolu ulaşımınızı seçerken Brüksel National Havalimanı‘nı tercih etmelisiniz. Dilerseniz, Brüksel Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak da şehri konforlu ve kolay bir şekilde gezebilirsiniz.

Brüksel gezilecek yerler sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Brüksel gezilecek yerler listesini bitirip Ankara‘ya hava yolu üzerinden gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Brüksel turu için seyahat planlarını tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise kiralık araç için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle