Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kocan Kadar Konuş: Taraklı Manzaraları

Kocan Kadar Konuş: Taraklı Manzaraları

Taraklı nerede? Kocan Kadar Konuş Taraklı neresi? Taraklı’ya nasıl gidilir? Taraklı’da ne yenir ve Taraklı’nın nesi meşhur? Şahane bir Taraklı gezi rehberi için okuyun…

Kocan Kadar Konuş: Taraklı Manzaraları

Murat Yıldırım ve Ezgi Mola’nın çok keyifli bir oyunculuk performansı sergilediği Kocan Kadar Konuş Diriliş filmi, çok sevildi. Özellikle Ezgi Mola, o kadar doğal, o kadar uygun ki bu role,  insan izlemeye doyamıyor. Aslında filmin konusu da çok keyifli. Pek çok genç kadının yaşadığı düğün seramonisi saçmalıkları yeriliyor. Elbette bu detayları çok seven ve tüm ruhuyla yaşayanlar da var ama bazıları için dans müziği, giriş müziği, kınası, dadısı, tatavası çekilir gibi değil. Tüm o romantizm nasıl yerle bir edilir ve bunun adına da düğün denir güzelce bir anlatılıyor. Kocan Kadar Konuş- Diriliş filminin Taraklı sahneleri ise şahane. Peki, Taraklı nerede, nasıl bir yer ve orada ne yapılır? En önemlisi Taraklı böyle güzel kalmayı nasıl başarmış yahu….

Taraklı Hakkında

Sakarya TaraklıAkılardaki ilk soruyu yanıtlayarak başlayalım: Taraklı nereye bağlı? Taraklı, Sakarya iline bağlıdır. Taraklı Ankara arası 200km’dir. Mesela kendi aracınız yoksa Ankara’dan araç kiralama ile Taraklı’ya 2 saatte ulaşabilirsiniz. Eğer İstanbul’dan Taraklı gezisine gidecekseniz yine yaklaşık 2- 2buçuk saate ihtiyacınız var. İstanbul araç kiralama yaparak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu arada ilçe, Bolu Göynük, Bilecik Gölpazarı gibi noktalara da çok yakın. Gitmişken buraları da görebilirsiniz. Peki, Taraklı’da gezilecek yerler nereleri ve Taraklı’da ne yapılır?

Taraklı’da Ne Yapılır?

Valla bizce bu enfes manzara arkanızda fon olurken düğün fotoğrafı çektirilir, evlenilir, düğün yapılır…ha ha konu düğün olunca böyle oldu. Taraklı’da fotoğraf çekilir, dinlenilir, “Türkiye’de bozulmamış yerler varmış” denir,  yemek yenir, yürüyüş yapılır, bahar sabahı bisiklete binilir, tarihi çarşısından el emeği ürünler alınır, kahvaltı edilir…

Taraklı’nın Nesi Meşhur?

Sakarya TaraklıSakarya’nın güneyinde kalan bu ilçede daha doğrusu küçük kasabada, evler 19 yüzyılda yapıldığı gibi kalmış. Çok şükür çivi çakmak bile yasak. Böyle olunca doku hiç bozulmamış. Öyle güzel, öyle özgün bir dokusu var ki. Geleneksel Türk mimarisini burada net bir biçimde görebiliyorsunuz. Çarşısı çok güzel ve özgün. İnsanları temiz, misafir perver.

Sakarya Taraklı’da Ne Yenir?

Etli nohut yemeği, köpük helvası ve uhut tatlısı çok meşhur. Bunları da mutlaka deneyin.

Bak N’ap Biliyor musun?

Sakarya TaraklıHafta sonu bir araç kiralama yap, yanına sevgilini al ve Taraklı’ya git. Burada gezinirken uygun bir pansiyon bul. Pansiyona eşyalarını bıraktıktan sonra yürüyüşe çık. Gez, dolaş, beğendiğin yerde dur çay iç, kahve yudumla. Şehirde kendini hiç dinleyemiyorsun ya, bir an sus ve sen ne istiyorsun ona kulak ver. Manzaraya bak, nefes al, akşama güzel bir yemek ye. Sabah da bu manzaraya karşı uyanıp hayata “teşekkürler” de. Güzel olacak, iyi gelecek….

Bulunduğun yerden en uygun fiyata araç kiralama yapmak için yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsin. yolcu360.com ana sayfasındaki modüle araç kiralamak istediğin tarihi ve yeri gir. Bir iki saniye içinde belirttiğin tarih aralığında söz konusu bölgede müsait olan araçlar ekranına fiyatları ile birlikte listelenecek. Bu arada trenle ya da otobüsle Sakarya’ya gidip oradan da araç kiralama yapabilirsin. Sakarya araç kiralama fiyatlarına da yine yolcu360.com ile bakabilirsin.

 

 

Yorum ekle