Yolcu360 Blog
Bingöl Havalimanı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bingöl Havalimanı Hakkında Bilgiler

Bingöl Havalimanı Hakkında Bilgiler

Bingöl Havalimanı da Şırnak Havalimanı ve diğer nüfus hacmi küçük illerdeki havalimanları gibi çok önemli. Bu havalimanları, bölgeye dışarıdan gelenlerin sayısının artması ve bölgenin güzelliklerinin keşfedilmesi açısından değerli. Biz de az bilinen Bingöl Havalimanı hakkında bilgi edinmek üzere araştırma yaptık. Ne zaman açılmış, kapasitesi ne ve Bingöl Havaalanı araç kiralama seçenekleri neler…

Bingöl Havalimanı Hakkında Bilgiler

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan bir il olan Bingöl’de bulunan Bingöl Havalimanı, 2013 tarihinde hizmete açılmıştır.

Şehrin güneydoğusunda bulunan bu havalimanı şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıktadır.

Sivil bir havalimanı olan Bingöl Havalimanı’nın ICAO kodu LTCU, IATA kodu ise BGG’dir.

Yaklaşık 4000 metrekare genişliğinde terminal binasına sahip olan havalimanı hem iç hat hem de zaman zaman dış hatlar yönünde hizmet vermektedir.

Havalimanın kapasitesi yıllık 500 bin yolcudur.

İç hatlarda her gün İstanbul Sabiha Gökçen, İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa Havalimanı’na seferler düzenlenmektedir.

Dış hatlarda ise Suudi Arabistan’da Cidde ve Medine’ye uçuşlar düzenlenmektedir.

Bingöl Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Ulaşılır?

Şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Bingöl havaalanından araç kiralama veyahut da taksiye binilerek yaklaşık 16 dakikada varılabiliyor. Taksi ile yolculuk, ortalama 20 Türk Lirası tutuyor. Bunun yanında şehir merkezine giden belediye araçları da tercih edilebilir. Ayrıca Bingöl araç kiralama seçenekleri ile merkezden de keyifli bir keşfe çıkmak mümkün. Yine yakın illerinden Muş’a gitmek için de araç kiralama yaparak kısa sürede bu şehre de ulaşabilirsiniz.

Muş

Bingöl Havalimanı’ndan Araç Kiralama

Araba kiralama işlemlerini havalimanında bulunan Rent a Car firmalarından yapabilirsiniz. Dilerseniz henüz şehre bile ulaşmadan online olarak yolcu360.com ile Bingöl Havaalanı rent a car fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Böylece Bingöl Havalimanı en uygun fiyatlı kiralık araba seçeneğini bulabilirsiniz. Elbette Bingöl şehir merkezinden de araç kiralama yapabilirsiniz. 

Bingöl Hakkında

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bingöl’ün nüfusu yaklaşık 153 bin’dir. Kent oldukça dağlık bir bölgede yer almakta. Bu yüzden yazın ortalama sıcaklık 21°C kışın ise -5 °C’dir.

Bingöl ve bulunduğu bölge, sahip olduğu doğal güzellikler ve yüksek dağlar ile her mevsim ziyaretçilerine, özellikle doğa turizmi açısından, hoş aktiviteler sunuyor.

Bingöl’e komşu olan iller ise Erzincan, Erzurum, Tunceli, Muş, Diyarbakır ve Elazığ’dır.

Elazığ
Bingöl’de Konaklama İmkanları

Bingöl’de konaklama için büyük bir kaç otel seçeneği ve az sayıda pansiyon var. Ayrıca Öğretmen Evi gibi resmi konaklama tesislerini de tercih edebilirsiniz. 

 

Bingöl’de Yenilebilecek Yemekler Nelerdir?

Bingöl’de en çok yenilen yemeklerin başında gömme, sirın, keşkek ve tutmaç gibi yemekler gelmektedir. Tatlı olarak burma kadayıf, silki baklava, aşure ve dolanger gibi lezzetler tüketiliyor. Bu yemeklerin birçoğu diğer yöreler ile etkileşimle Bingöl mutfağına girmiş olsa da Bingöl’e özgü bazı yemekler de yok değil. Bunlardan bazıları germe dui (ayran çorbası), tutmaç çorbası, kılç, lopık, semiz otu (parmar), pılık ve mastuvadır.

Bingöl’de Gezilebilecek Yerler Nereler?

Bingöl Şehir Merkezi

Gezilebilecek yerleri 3 kategoride incelemek daha yararlı olacaktır.

Doğal güzellik bakımından bölgede gidilebilecek yer kesinlikle Yüzen Adalar’dır. Oldukça ilginç bir yapısı olan bu adalar bir gölün üzerinde bulunmaktadır. Adaların üzerine çıkılabilmekte ve bir ip yardımıyla oldukça ilginç bir şekilde adalar kıyıya çekilebilmektedir.

Tarih bakımından uğranılması gereken yer ise Urartular döneminden kalma olan Sentarius Kalesi’dir. Uratular döneminde Bingöl ve çevresini gözetleme amacı ile kurulan bu kale günümüzde ziyaretçilerini bekliyor.

Kayak sevenler için ise Yolçatı Kayak Merkezi iyi bir tercih olacaktır. Birbirinden farklı zorluk dereceleri olan pistlere sahip olan bu tesis Doğu Anadolu bölgemizin önemli kayak merkezlerinden birisidir.

Bingöl Hediyelik Eşya

Bingöl’e gidildiğinde hediyelik eşya olarak alınabilecek ürünler Bingöl Pekmezi ve Bingöl Balı’dır. Yöreye özgü  olan ve çok kaliteli bir bal dokusuna sahip olan Bingöl balı için bile şehre gitmeye değer. 

 

Yorum ekle