Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ulugöl Tabiat Parkı : Türkiye’nin en temiz havası / Ordu

Ulugöl Tabiat Parkı : Türkiye’nin en temiz havası / Ordu

Ulugöl Tabiat Parkı muhteşem doğasıyla, ” Türkiye’nin en temiz havası nerede? ” sorusunun yanıtını veriyor!

Ulugöl gezi rehberi

Akdeniz Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya göre; Türkiye‘nin en temiz havasının bulunduğu yer Ordu Ulugöl‘dür. Bu önemli bilgiyi vererek yazıma başlıyorum. Her ne kadar ismi Ulugöl olsa da aslında çoğunuzun ilk defa duyduğu bir yer olabilir. Ulugöl Ordu’nun Gölköy ilçesinin Haruniye Mahallesi’nde bulunmaktadır. Gölün çevresi ormanlarla çevrelenmiş, bu orman gölü adeta ağaçlardan oluşan bir çember içerisine almıştır. Sonbaharda bu çember kırmızı ve sarıya dönerken ilkbahar ve yaz aylarında koyu yeşile bürünmektedir. Alana yaklaşır yaklaşmaz Türkiye’nin en temiz havasını solumaya başladığınızı hissedersiniz, ve içiniz oksijenle birlikte huzur dolar bu gölde.

Çevreyi gezmek isterseniz orman yolunda yürüyüşe çıkabilir, ya da gölün etrafını turlayabilirsiniz. Göl kıyısından başlayarak ormanın içlerine kadar şık mimari eseri yüzlerce bungalov görebilirseniz. Çok popüler bir yer olmaması nedeniyle fiyatları oldukça uygundur. Burası aynı zamanda mesire alanı olarak da kullanılır. Gölköylüler haftasonlarını burada değerlendirirler.

Ama öyle beklediğiniz gibi bir kalabalık yoktur. Suyun üzerlerini nilüferler (su zambakları) kaplamıştır. Gölün içerisinde başta Abant Alabalığı olmak ile birlikte pek çok balık ve canlı türü hayatını sürdürmektedir. 80 metre derinliğinde olduğu için gölde yüzmek kesinlikle çok tehlikelidir.  2009’da Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Etrafı gezerken çok eski ağaçlara rastlayabilirsiniz. Ulugöl’e giriş için herhangi bir ücret alınmaz, araba park etmek de ücretsizdir.

Ulugöl Tabiat Parkı nerede va nasıl gidilir? 

Ulugöl Kent Merkezine 74 km Gölköy ilçesine 17 km uzaklıktadır. Park ücreti bulunmamaktadır. Otobüs ile ulaşım mevcut değildir. İsterseniz Yolcu360’tan kiralayacağınız aracınızla bu özel ve doğa harikası yeri en rahat ve en kolay şekilde gezebilirsiniz. Ulugöl’e ulaşmak için bir araç kiralayın ve rotanızı özgürce belirleyin. Ordu araç kiralama tekliflerine bir göz atmanızda fayda var. Dilerseniz Ordu Havalimanı araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Nerede kalınır?

  • Muhteşem Göl Manzarası Eşliğinde Konaklama

İster Göl kıyısında ister ormanın içindeki şık ve şirin tasarımlı bungalov evlerde konaklabilirsiniz. Ama göle en yakın manzarada uyanmak için çadır kurmak en güzeli 🙂 Burada çadır kurmak ücretsizdir. Tabiat Parkı içerisinde tuvalet mevcuttur.

Ne yenir?
  • Göl kıyısında Yemek

Bol oksijen elbette iştahınızı açacaktır. Ulugöl’de birkaç tesis bulunmaktadır. İsterseniz göl manzarasında güzel bir yemek ya da sıcak bir kahve molası verebilirsiniz kendinize, Ya da piknik yapabilirsiniz göl kıyısında.

Yorum ekle