Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kışın İçinizi Isıtacak Şehirler | Kışın Bile Yazı Yaşayabileceğiniz Şehirler

Kışın İçinizi Isıtacak Şehirler | Kışın Bile Yazı Yaşayabileceğiniz Şehirler

Yağmurlu ve soğuk havalardan bunaldıysanız bu şehirleri ziyaret etmek için yazı beklemenize gerek yok. Kış aylarında bile adeta yazdan rol çalan Ege ve Akdeniz şehirlerinde gözünüz doğaya, içiniz güneşe doyacak. Birkaç günlüğüne de olsa modunuzu yükseltmek isterseniz hareket geçmenin tam sırası! Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Kışın Bile Yazı Yaşayabileceğiniz Şehirler

  • Antalya

Soğuk havalardan kaçıp güneşin sıcaklığını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Antalya listemizin ilk sırasında yer alıyor. Ülkemizin turizm başkenti Antalya’yı bir de kış aylarında keşfetmeye ne dersiniz? Yazın deniz, kum, güneş eşliğinde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz şehir kışın da pek çok aktivite imkanı sunuyor. Ocak ayında bile sıcaklığın 13 derece civarında seyrettiği Antalya’da turist kalabalığından sıyrılarak hem doğa hem tarih turuna çıkabilirsiniz. Tazı Kanyonu, Köprülü Kanyon, Göynük Kanyonu listenize ekleyebileceğiniz doğal güzellikler arasında yer alırken Aspendos, Olimpos, Patara ve Perge antik kentlerini de gezmeyi unutmayın. 

Antalya Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • İzmir

Kış aylarında termometrelerin 10 derece civarında seyrettiği yerlerden bir diğeri İzmir. Yağışlı ve soğuk havalardan bunalanlar için keyifli bir seyahat durağı olan İzmir’de Kemeraltı Çarşısı’nı gezebilir, Kordon’da mis gibi deniz havasını içinize çekerek yürüyüş yapabilirsiniz. Tarihi Asansör şehrin en güzel manzarasını sunarken burada gün batımını seyretmeye doyum olmuyor. Yolunuz İzmir’e düştüğünde günübirlik de olsa gezebileceğiniz yerlerin sayısı hayli fazla. Urla, Seferihisar, Foça, Şirince, Çeşme… Kışın sakinliğini fırsat bilerek gönlünüzce gezebilir, keyifle vakit geçirebilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Kışın İçinizi Isıtacak Şehirler

  • Mersin

Akdeniz’in görülmeye değer şehirlerinden olan Mersin kış mevsiminde bile yazı anımsatan havasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir seyahat deneyimi sunuyor. Yaz aylarında plajlarıyla turist akınına uğrayan şehirde kışın da gezip görülecek yerlerin sayısı hayli fazla. Cennet Cehennem Çökükleri başta olmak üzere Tarsus Şelalesi, Adam Kayalar ve Yedi Uyurlar Mağarası

Mersin’in öne çıkan doğal güzellikleri arasında yer alıyor. Doğu Akdeniz’in en büyük marinası olan Mersin Marina alışveriş tutkunlarını kendisine çekerken Arkeoloji Müzesi ve Deniz Müzesi şehrin tarihini yakından tanımak isteyenleri bekliyor.

Mersin Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Muğla

Marmaris, Bodrum, Akyaka, Datça, Fethiye. Türkiye’nin en güzel tatil beldelerine ev sahipliği yapan Muğla’nın yazı da ayrı güzel kışı da. Bu sayede yaz-kış fark etmeksizin turistlerin ilgi odağında yer alan şehirde güneş her daim sıcak yüzünü gösteriyor. Kış aylarında bile kimi zaman t-shirt giyerek gezmenin mümkün olduğu Fethiye Akdeniz’e olan yakınlığı sayesinde Türkiye’nin en sıcak ilçelerinden biri. Kışın Muğla’da neler yapılır diyorsanız; özgün mimarisi ile ünlü Muğla evleri arasında fotoğraf turuna çıkabilir, Rumlardan kalma tarihi Kayaköy’ü ziyaret edebilir, Eski Datça sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz. Gezinize adrenalin katmak isterseniz Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu olarak bilinen Karia Yolu nefis bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir. 46 ayrı etaba, 800 kilometrelik parkura sahip olan Karia Yolu Bozburun, Datça ve Gökova’da seyrine doyulmaz manzaralar sunuyor.

Yağmurlu ve soğuk havalardan bunaldıysanız bu şehirleri ziyaret etmek için yazı beklemenize gerek yok. Kış aylarında bile adeta yazdan rol çalan Ege ve Akdeniz şehirlerinde gözünüz doğaya, içiniz güneşe doyacak. Birkaç günlüğüne de olsa modunuzu yükseltmek isterseniz hareket geçmenin tam sırası!

Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

 

Yorum ekle