Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Her iki yakası da birbirinden güzel yerlere sahip olan İstanbul keşfetmekle bitmeyen bir şehir. Bu yazıda ise Anadolu Yakası’na doğru keyifli bir geziye çıkıyoruz. Görülecek yerler elbette fazla ama özellikle İstanbul’a ilk kez gelecek olanlar aşağıdaki yerleri listesine mutlaka eklesin! Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler 

  • Bağdat Caddesi

Listemize Anadolu Yakası’nın en popüler yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi ile başlıyoruz. Lüks mağazaları, kafe ve restoranlarıyla öne çıkan Bağdat Caddesi, geniş kaldırımları sayesinde yürüyüş yapmanın keyfe dönüştüğü adreslerden biri. Kızıltoprak’tan başlayıp Maltepe’ye kadar uzanan Bağdat Caddesi geçmişte Bizans İmparatorluğu’nu Anadolu’ya bağlayan yol olarak kullanılmış. Siz de Caddebostan Sahili’nde deniz havası eşliğinde yürüyüş yaptıktan sonra Bağdat Caddesi’ne gelip mağazalara göz atabilir, şık kafelerde kahve molası verebilirsiniz.

  • Kadıköy

Bizans Dönemi’nde Kalkedonya ismi ile anılan Kadıköy her daim canlı sokakları, vapurlarla süslü sahili, tarihi ve kültürel yapıları ile Anadolu Yakası’nın en fazla ilgi gören semtlerinden biri. Kadıköy gezinize meşhur Boğa Heykeli ile başlayabilir, Bahariye Caddesi’nde alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz. Zarif mimarisi ile hayranlık uyandıran Süreyya Operası Bahariye’nin en güzel yapılarından biri. Kısa bir yürüyüş ile Kadıköy’ün bohem semti Moda’ya ulaşabilir, murallarla renklenmiş duvarları fotoğraflayabilirsiniz. Moda Parkı’nda yürüyüş yapmak ise hayli keyifli. Yiyecek ve içeceğinizi alıp yemyeşil çimlere uzanarak günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Kadıköy Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Üsküdar

,Anadolu Yakası’nda gezilecek yerlere Üsküdar ile devam ediyoruz. Kadıköy’le birlikte Asya’nın en kalabalık yerleşim yeri olan Üsküdar’da Kız Kulesi manzarası eşliğinde yürüyüş yapabilir, dilerseniz kısa bir tekne yolculuğu ile bu muhteşem kuleyi ziyaret edebilirsiniz. Validebağ Korusu ve Fethi Paşa Korusu’nda yeşillikler içerisinde bir gün geçirebilir, Boğaz manzarasına karşı kahvaltı yapabilirsiniz.

Üsküdar’da Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Anadolu Yakası Turu

  •  Kuzguncuk

Rengarenk evler arasında fotoğraf turuna çıkmaya hazır olun. Üsküdar’a gelmişken mutlaka uğramanız gereken semtlerden biri olan Kuzguncuk kendinizi adeta film setinde hissetmenizi sağlayabilir. Kuzguncuk gezinize İcadiye Caddesi’nden başlayabilir, Perihan Abla, Simitçi Tahir ve Uryanizade sokaklarında bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Kuzguncuk sokaklarında ilerlerken bostan görmek sizi şaşırtabilir. Kuzguncuk Bostanı semt sakinlerinin sebze-meyvelerini yetiştirdiği küçük bir hobi bahçesi. Mahalle kültürünün hala korunabildiği bu güzel semte yarım gününüzü ayırmanızı öneririm.

Kuzguncuk yazısı için tıklayınız.

  • Anadolu Kavağı 

Kendinizi birkaç saatliğine de olsa küçük bir sahil kasabasında hissedebileceğiniz Anadolu Kavağı yemyeşil tepeleri, mis gibi deniz havası ile keyifli bir hafta sonu gezisi için ideal adreslerden. Sahil kenarındaki restoranlarda rakı-balık keyfi yapabilir, Poyrazköy ve Yoros Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

  • Polonezköy

Doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenler için harika bir seçenek daha: Polonezköy. Beykoz ilçesine bağlı olan Polonezköy eski bir Polonya köyü. Özellikle hafta sonları brunch için sıkça tercih edilen Polonezköy tabiat parkı ile de doğa severlerin akınına uğruyor. Polonezköy’de konaklayabileceğiniz butik otel ve pansiyonlar da mevcut.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Adalar

İstanbul’un en gözde seyahat rotalarından olan Adalar ziyaretçilerine dört mevsim ayrı güzellik sunuyor. Büyükada muhteşem mimariye sahip köşkleriyle, Heybeliada Değirmenburnu Tabiat Parkı ve Ruhban Okulu ile, Burgazada Kalpazankaya ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi ile, Kınalıada Hristo Tepesi ve kiliseleriyle öne çıkıyor. Siz de isterseniz günübirlik isterseniz birkaç gece konaklamalı olarak Adalar’a gidebilir, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Prens Adaları Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

 

 

Yorum ekle