Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Kitesurf Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Türkiye’de Kitesurf Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Ekstrem spor tutkunları için vazgeçilmezlerden olan kitesurf kısaca uçurtma ve board yardımıyla yapılan rüzgar sörfü olarak tanımlanabilir. Rüzgar ve dalganın birleşerek adrenalini artırdığı kitesurf son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler hale gelmeye başladı. Ard arda açılan kitesurf okullarında alanında uzman eğitmenlerden ders alarak macera dolu bu spora başlayabilir, tatilinize farklı bir deneyim katabilirsiniz. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Türkiye’de Kitesurf Yapabileceğiniz En İyi Yerler

  • Akyaka

Ülkemizde kitesurf denince akla ilk gelen yer hiç şüphesiz Akyaka. Gökova Körfezi’nin daima rüzgarlı havası Akyaka’yı kitesurf için en elverişli yerlerden biri haline getiriyor. Akyaka’da kitesurf mevsimi epey geniş aralıkta devam ediyor. Mayıs-Ekim ayları arası bölge yerli ve yabancı kitesurf tutkunlarının akınına uğruyor. Eğer daha önce bu sporu denemediyseniz Akyaka başlangıç için ideal bir nokta. Bölgede çok sayıda kitesurf eğitimi alabileceğiniz okul bulunuyor. Akyaka’ya ister Bodrum Havalimanı’ndan, isterseniz Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralayarak ulaşabilirsiniz.

Milas Bodrum Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Alaçatı

Yaz tatilinin gözde adreslerinden olan Alaçatı kitesurf severlerin de uğrak duraklarından. Yılın her ayı bol rüzgar alan Alaçatı’da kitesurf sezonu Nisan ayından Ekim ayına kadar devam ediyor. Denizin sığ olması yeni başlayanlar için avantaj sağlarken pek çok kitesurf okulundan saatlik eğitim alabilir, ekipman kiralayabilirsiniz. Kendinizi rüzgarın kollarına bırakarak muhteşem anılar biriktireceğiniz Alaçatı plajlarında kitesurf’e olan ilgi her geçen gün artıyor.

Adrenalin Tutkunlarına Özel Rafting Yerleri yazısı için tıklayınız.

Türkiye’deki Kitesurf Adresleri

  • Gökçeada

Son yıllarda kitesurf sporcularının sıkça tercih ettiği yerlerden biri de Gökçeada’daki Aydıncık Plajı. Kitesurf için ideal rüzgar alan Aydıncık Plajı 1200 metre uzunluğunda adadaki en ünlü plajlardan. Kefalos olarak da bilinen Aydıncık Plajı adanın güneyinde, merkeze yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunuyor. Siz de Gökçeada gezinize adrenalin katmak isterseniz plajdaki okullardan birini seçerek eğlenceli ve heyecan dolu saatler geçirebilirsiniz.

Çanakkale Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Datça

Türkiye’de kitesurf yapabileceğiniz ideal adreslerden bir diğeri de Muğla’nın incisi Datça. Kitesurf tutkunları için elverişli ortamıyla öne çıkan Datça yıl boyunca pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Datça koylarında denizin ve güneşin tadını çıkartırken kitesurf ile farklı bir deneyime imza atabilirsiniz. Datça’ya Bodrum’dan feribotla ulaşabileceğiniz gibi Dalaman Havalimanı’ndan araç kiralama seçeneğini de tercih edebilirsiniz.

Muğla Datça araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

 

 

Yorum ekle