Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Kış Mevsimine Meydan Okuyan Lüks Arabalar

Kış Mevsimine Meydan Okuyan Lüks Arabalar

Kış mevsimine meydan okuyan lüks arabalar hangileri? Peki, kışın araç kullanmayı kolay kılan arabalar var mı gerçekten? Kışın yolda bırakmayacak araba modellerine birkaç örnek verelim ve kışa uygun bir araba alırken nelere dikkat etmeli gibi detaylara bakalım…

Kış Mevsimine Meydan Okuyacak Araba Modelleri

Kış şartlarında zorlanmadan ilerleyecek araba modellerinden bir kaçını listeleyelim:

  • Alfa Romeo Stelvio

Adını çelikten alan bu otomobil Alfa Romeo’nun nazenin İtalyan Beyefendisi tasarım imajına biraz daha kas eklenmiş hali. Stelvio, 2.0 litrelik turbo benzinli 280 HP’lik versiyonunu Türkiye’ye ithal ediliyor. Ayrıca Ferrari motorlu Alfa Romeo Stelvio seçeneği de var. 4X4 olduğunu ve özel bir süspansiyon sistemine sahip olduğunu söylemeye gerek yok. 

  • Audi Q7

Yedi kişilik oturma alanı sunan Q7, arazi ve kış koşulları söz konusu olunca sınıfının en iyilerinden biri. Quattro adındaki 4 tekerlekten çekiş sistemi zaten otomotiv dünyası için Audi’nin getirdiği büyük bir yenilik. Yol şartlarına göre değiştirebileceğiniz çekiş karakterini dokunmatik ekran üzerinden yönetmek de önemli. Audi Q7’de 272 HP’lik 3.0 TDI (dizel) motor ya da 252 HP’lik 2.0 TFSI (benzinli) motor seçeneği var. 

  • BMW X5

BMW X5 modeli, xDrive adındaki 4 tekerlekten çekiş sistemi ile arazinin yolda bırakmayanlarından biri. En iyi 4 tekerlekten çekiş sistemi ve en hızlı aktarma organı gibi güzel sıfatları da var. 

  • Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace, pazarın en iddialı seçeneklerinden biri haline geldi. Ayrıca bu alanda en düşük yakıt tüketimi oranlarından birine sahip. 

  • Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler Unlimited, karın-kışın en güçlü seçeneklerinden biri. Hatta BMW; Jaguar gibi markalar çok güçlü arazi araçları üretseler de Jeep, bu işin ismi gibi. Ne de olsa 100 yıldır arazi aracı üretiyor. 

Kış Şartlarına Uygun Araba Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kış şartları bazı bölgelerde çok zorlayıcı olabiliyor. Elbette her bütçe için kara-kışa uygun arazi aracı almak mümkün olmuyor ama bütçeden bağımsız olarak konuşmak gerekirse aşağıdaki detaylara dikkat etmek faydalı olabilir: 

  • SUV Değil Arazi Aracı Olmalı!

SUV araç sahibi olmak, son yıllarda çok havalı. Ancak bu araçların pek çoğu arazi aracı görünümünde şehir içi otomobilleri. Zira, bugün piyasadaki pek çok SUV aracın dört çeker olmadığını, arazi koşullarına uygun olmadığını ve arazi içinde test edilmediğini biliyoruz. Bu nedenle kış şartlarında güvenle kullanabileceğiniz bir araç almak ya da arazi aracı kiralamak niyetindeyseniz söz konusu koşulları sağlayan bir araca yönelmelisiniz. Yani alacağınız araç, daha önce zorlu arazi koşullarında test edilmiş olmalı, dört tekerden çekiş sistemine sahip olmalı ve yüksek bir araç olmasına rağmen yol tutuşundan ödün vermemeli. 

  • 4X4 Önemli!

4X4 ya da 4 tekerden çekiş sistemi, kağıt üzerinde havalı duruyor ama bu sistem, arazide- kış şartlarında güvenli sürüş için çok önemli. Bu nedenle kış mevsimine meydan okuyan bir araç almak için önceliğiniz 4X4 ya da dört tekerden çekiş sistemi olmalı. 

  • Kış Şartları İçin Test Edilmiş mi?

Günümüzde otomobil üretmek asla yeterli değil. Üretilen otomobillerin farklı testlere tabi tutulması gerekiyor. Buz zeminde test, karşı zeminde test, çamurlu zeminde test, engebeli arazide test gibi farklı koşullarda testler yapılmadan araçlar ilgili onayları alamıyor. 

  • Euro NCAP Ne Diyor?

Euro Ncap çarpışma testleri, sadece kaza anında en güvenli aracın hangisi olduğunu bulmayı hedeflemiyor aynı zamanda araçların zorlu koşullardaki durumları hakkında da fikir veriyor. Bu nedenle Euro NCAP sonuçları da çok önemli bir kriter. 

Kışın araç kiralama yaparak uzun yolculuğa çıkmayı planlıyorsanız km sınırınızı uzatmak istemiyorsanız yolcu360 uygun fiyatlı kiralık araçlarına göz atın. 9 taksitle araç kiralama yapabileceğiniz yolcu360’tan;

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Kış mevsiminde araç ile ilgili öneriler

Yorum ekle