Yolcu360 Blog
Kiralık Araba Arızası Kime Aittir? kadın sürücü karavan sürüyor
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Kiralık Araba Arızası Kime Aittir? 

Kiralık Araba Arızası Kime Aittir? 

Kiralık araba arızası kime aittir diye merak ediyorsanız, bu içerikte araç kiralamada karşılaşabileceğiniz durumları anlatıyoruz. “Rent a car aracını çizdim”, “kiralık araçla kaza yaptım” veya “kiraladığım araç bozuldu” gibi konularda destek arıyorsanız, bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Kiralık araçlarda arıza ve kaza durumlarında, araç kiralama sözleşmenize bakmalısınız. Böylece yaşadığınız durumla ilgili sonuçlara ulaşabilirsiniz. Kiralık araçlar arıza yaptığında, masrafları kasko şirketleri ödüyor. Yani araç kiralama şirketleri arıza durumlarında sizden herhangi bir masraf talep ediyor. 

sarı oyuncak araba, Kiralık Araba Arızası Kime Aittir? Kiralık Araç Kaskosu Neleri Kapsar?

Kiralık araç kaskosu sözleşmenize bağlı olarak tüm durumları kapsayabilir. Bu noktada kısa dönem ve uzun dönem kiralamalarda sözleşme şartları değişebilir. Kasko şartları firmadan firmaya göre de değişebilir. Aracınızı kiralamadan önce sözleşmenin kasko bölümünü dikkatlice okuyunuz. 

Kiralık aracınızla herhangi bir durumda arıza ya da kazayla karşılaştığınızda geçerli bir rapor oluşturmanız gerekiyor. Bunun için trafik polislerine haber vermelisiniz. Böylece yaşadığınız durumu kanıtlayabilirsiniz. 

araba çiziği, araba çizilmesi, kiralık aracın arızası kime aittir?Rent a Car Aracını Çizdim. Ne Yapmalıyım? Kiralık Araba Arızası Kime Aittir?

Araç kiralamada en çok rastladığımız durumlardan birine gelelim. Kiraladığınız araç çizilirse ne olur? Kara yolları trafik kurallarına aykırı hareket ettiğiniz durumlarda masraflar size ait olur. Ayrıca kiralık aracı teslim almadan önce bir form imzalarsınız. Bu formda aracın sahip olduğu tüm çizikleri görebilirsiniz. Formda yer almayan çizik fark etmeniz durumunda, aracı teslim almadan önce bunu mutlaka belirtin. 

Kiralık Araba Bozuldu. Ne Yapacağım? Kiralık Araba Arızası Kime Aittir?

Kiralık aracınız bozulduğunda en yakın emniyetli yere aracı park edin. Sonrasında kiralama yaptığınız firmayı arayın ve destek isteyin. Yolcu360 ile araç kiralama yaptığınız zaman ödüllü Misafir Merkezimiz her zaman yanınızdadır. Tüm konular için 7 gün 24 saat bize  0850 360 5 360 numarasından ulaşabilirsiniz. 

Araç Kiralamada Motor Arızası Yaşadım. Ne Yapmalıyım?

Kiraladığınız aracın motoru bozulursa çoğunlukla tüm masrafları kasko şirketi karşılıyor. Bu noktada sigorta eksperleri durumu analiz ediyor. Kiralık araçta kullanıcı hatası var ise bu tür durumlarda çoğunlukla karşılıklı anlaşmaya gidiliyor.

Kiralık Aracımla Trafik Kusuru İşledim. Cezayı Kim Ödeyecek?

 Şimdi gelelim en önemli konulardan birine. Kiralık aracınızla trafik cezası aldığınızda ne olur? Bununla ilgili geniş bir yazımız var. Detaylar için o yazımızı okuyabilirsiniz. 

yolcu360 blog arama bannerTüm Araç Kiralama İhtiyaçlarınız için Yolcu360!

Yolcu360 ile en iyi araç kiralama fiyatlarını şimdi listeleyin. 7/24 destek veren ödüllü Misafir Merkezimizle araç kiralama sürecinin her anında yanınızdayız. Mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle