Yolcu360 Blog
araç kiralama şirketi kurmak, rent a car şirketi nasıl kurulur
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Araç Kiralama Şirketi Kurmak: Rent a Car Şirketi Nasıl Kurulur?

Araç Kiralama Şirketi Kurmak: Rent a Car Şirketi Nasıl Kurulur?

Araç kiralama şirketi kurmak için planlarınız varsa, içeriğimize mutlaka göz atın. Rent a Car şirketi nasıl kurulur diye sorduk ve araştırmaya başladık. Öncelikle aşağıdaki soruları sorduk.

  • Bir araç kiralama şirketi kurmak için neler gerekli?
  • Rent a car şirketi nasıl açılır?
  • Rent a car açma şartları nelerdir?
  • Araç kiralama şirketi çalışma ruhsatına ilişkin yönetmelik nedir?
  • Rent a Car işi karlı mı?
  • Araç kiralama firması açarken istenen belgeler neler?

Tüm bu soruları sizin için araştırdık. Şimdi bu soruların cevaplarına gelelim.

Rent a Car Şirketi Nasıl Kurulur? beyaz fiat kompakt araba modeliRent a Car Şirketi Nasıl Kurulur?

Araç kiralama şirketi kurmayı düşünüyorsunuz. Öncelikle şunu bilmelisiniz. Araç kiralama çalışma ruhsatı yönetmeliğinde şartlar ilçeden ilçeye göre değişiyor. Yani Afyon’daki yönetmelik, Çınarcık ilçesindeki yönetmelikten farklı olabilir. Mevzuatlar değişebildiği için güncel bilgileri belediyelerden edinmeyi unutmayın.

Araç kiralama şirketi kurmayı planlıyorsanız, 4 noktayı düşünmeniz gerekiyor.

  • Şirket sermayesi
  • Araç kiralama şirketi kurmak için gerekli belgeler
  • Gerekli izinler ve teknik özelliklerin tamamlanması
  • Şirket için resmiyet

Rent a Car Şirketi Nasıl Kurulur? para, money, yabancı paraAraç Kiralama Firması Açmanın Maliyeti Nedir?

Bu konuda söyleyebileceğimiz belirli bir rakam maalesef mevcut değil. Şu kadar çıkar, bu kadara patlar gibi eski tip laflarla hareket edilmemesi gereken bir işletme tipi çünkü araç kiralama firması. Kapalı alanınızın büyüklüğüne göre oluşan maliyetten, araçlarınızın park ettiği yer maliyetine, satın aldığınız araç tiplerine göre farklılık gösteren fiyatlardan, firmada hazır bulunduracağınız eleman sayısına kadar pek çok değişkene sahip bir iş çünkü.

Günümüzdeki araç fiyatlarını düşününce ekonomik segmentte 10 araçlı bir filo oluşturmanın bedeli 2 milyon TL’ye yaklaşacaktır. Bu sadece filo sahibi olmanızın maliyeti. Mekan, işçi ve izin masrafları vb. ek gideri de düşünmeniz gerekiyor.

Bu konudaki önerimiz, başta da söylediğimiz gibi, sektörü, hizmet verilecek bölgeyi, müşteri potansiyelini iyi bir şekilde tahlil edip üzerine çokça düşünmek. Ayrıca yerli rent a car şirketlerinin kurucu ya da yöneticileri ile görüşerek değerli tavsiyelerini dinleyebilirsiniz.

En İyi Araç Kiralama Şirketleri 2022 Listesi

Araç Kiralama Şirketi Kurmak İçin Neler Gerekli?

Uzmanlara göre, karlı ve prestijli sektörlerden biri olan rent a car işine girmeden önce ya da rent a car alanında bir işletme açmadan önce hizmet verilecek bölgenin ve müşteri potansiyelinin iyi tahlil edilmesi gerekiyor. Yani işe girişmeden önce iyi ve güvenilir bir çalışma yapmak şart.

Araç Kiralama Şirketi İçin Gerekli Koşullar Neler?

Ülkemizde araç kiralama şirketi açarken gerekli belgelerden önce sağlamanız, yerine getirmeniz gereken koşullar var. Öncelikle minimum 80m²’lik kapalı alana sahip olmalısınız. Ayrıca bu kapalı alanı teknik çizimle belirlemelisiniz. Metrekare sınırı ilçe yönetmeliklerine göre değişiyor.

En önemli koşullardan biri, yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin hiçbiri işyerinizde bulunmamalı. Aksi takdirde hiç şansınız yok! Ayrıca LPG’li araçların rent a car bünyesinde bulundurulmaması da koşullardan biri olarak önünüze çıkacak.

bireysel araç kiralama için gerekli belgeler, evraklar, kağıtlarAraç Kiralama Firması Açarken Gerekli Olan Belgeler Neler?

Araç kiralama alanında iş kurmak isteyenlere gerekli belgeler, prosedürler hakkında yol göstermek üzere bir ön liste çıkardık. Durum şöyle:

Öncelikle mükellef olmalısınız. Şirket ya da bireysel olmanız fark etmiyor. İlgili ticaret odası veya esnaf odasından kayıt fotokopisini almalısınız. Rent a car hizmeti vereceğiniz mülk size ait ise tapu fotokopisi gerekiyor. Size ait değil ise kira kontratının aslı ya da noter tasdikli fotokopisi iş görür. Ayrıca yapı kullanma izin belgesine de sahip olmanız gerekiyor.

Vergi levhasının fotokopisi, Bağ-kur veya SGK belgelerinden biri ya da emekliyseniz emeklilik cüzdanı fotokopisi gerekli. Ayrıca nüfus cüzdan sureti ile muhtarlık onaylı ikametgah belgesi lazım. Bunun yanı sıra iş yeri açma ruhsatı ve 2 adet son 6 ayda çekilmiş fotoğraf, gerekli diğer belgeler arasında. 

Ayrıca ilgili itfaiye müdürlüğünden, gerekli yangın önlemlerinin alındığına dair onaylı rapor ve ilgili emniyet birimlerine yaptığınız kimlik bildiriminin belge fotokopisi de gereken belgelerden. Şirkete ait ticaret sicil gazetesinin ilgili kopyası ve imza sirküleri ile savcılıktan alınacak olan yeni tarihli sabıka kaydı belgesini de tamamladığınız takdirde araç kiralama şirketi açmak için gerekli olan tüm belgeleri tamamlamış oluyorsunuz.

yolcu360 blog arama bannerTüm Araç Kiralama İhtiyaçlarınız için Yolcu360!

Binlerce araç kiralama firması tek adımda önünüze geliyor. En iyi araç kiralama fiyatlarını karşılaştırabilmeniz için Yolcu360 büyük veri ve güncel algoritmalardan yararlanıyor. Üstelik bir araç kiralama firması olarak Yolcu360 ailesine katıldığınızda birçok avantajdan yararlanabilirsiniz. Detaylar için Yolcu360 Partner’i ziyaret edin!

Yorum ekle