Yolcu360 Blog
kefalonya-adasi (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kefalonya Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi 

Kefalonya Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi 

Yunan Adaları turu serimizde bu kez Kefalonya Adası gezisi var. Mavinin en güzel tonlarına sahip bu ada, saklı cennet benzetmesini tamamen hak eden enfes bir tatil mekanı. Kefalonya seyahatini planlamadan önce; Kefalonya’ya nasıl gidilir, Kefalonya’da nerede kalınır? ve Kefalonya hangi Yunan adalarına yakındır? Sorularının cevabını bulmakta fayda var. Sizler için bu sorulara cevap veren ve Kefalonya turunu adeta gitmişçesine okuyacağınız bir yazı hazırladık. Hadi şimdi başlayalım…  

En güzel Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

Kefalonya Adası 

Eğer Türkiye’ye uzak Avrupa’ya yakın bir tatil planlıyorsanız, Kefalonya Adası tam sizlik. Kefalonya, Yunanistan’ın batısında, İyon Denizi’nde bulunan İyonya Adaları olarak bilinen ‘yedi adalar’dan biridir. Burada bulunan diğer adalar; Korfu, Kefalonya, Lefkada, İthaka, Zakintos (Zante), Paxi (Paksu) ve Çuha 13. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Venedikliler tarafından yönetilmiştir. Bu nedenle Kefalonya’da, bir Yunan adasından ziyade İtalyan havası esiyor. Diğer altı adanın ise en büyüğü… Kefalonya, enfes plajları ve harika doğası ile tartışmasız en güzel Yunan Adaları’ndan biridir.  

kefalonya-adasi-2.jpg

Kefalonya Adası’nın Tarihi  

Yunanistan’ın en büyük adalarından olan Kefalonya, çok kalabalık bir yerleşim yeri değildir. Adada 60.000 kişi yaşıyor ve başkenti Argostolion şehridir. Bu ada yıllarca Venedik egemenliği altında yaşamıştır. Bu nedenle adada İtalyan kültürünü ve etkisini yoğun olarak hissetmek söz konusudur. Yemek kültürü, müzikleri ve mimarisi ile küçük bir İtalya kasabasını andırıyor. Ada, Yunan mitoloji tarihinde önemli bir yer tutuyor. Anlatıya göre ada, Yunan Tanrısı Hermes ve Kephalos’dan adını almıştır. Tarihçiler adanın tarihinin M.Ö 8000’li yıllara dayandığını belirtiyor. 

kefalonya-adasi-1.jpg

Yunanistan Gezisi Kefalonya Adası’na Ulaşım 

Şimdi sıra geldi bir Yunan adası ile ilgili en fazla merak edilen konuya. Kefalonya Adasına nasıl gidilir? Baştan belirtelim pek çok seçenek mevcut. Biz sizlere tek tek anlattık aralarından birini seçmek ise sizin tercihinize kalmış. 

Baştan şunu söyleyelim; Kefalonya adasına ulaşmak, Türkiye kıyılarına yakın olan diğer Yunan adalarına ulaşmaktan biraz daha zahmetli. Adaya varınca bu zahmete değdiğini fazları ile anlıyorsunuz. Kefalonya adasına ulaşmak için üç alternatif var. Tabii bu seyahati planlamadan önce Kefalonya bir Yunan adası olduğu için bir Schengen vizesi alınması gerekiyor.  

Kefalonya Adasına Uçakla Seyahat: İlk önce 1 saat 30 dakikalık İstanbul-Atina uçuşunun ardından Atina’dan iç hat aktarması ile 1 saatte Kefalonya’ya uçuyorsunuz. Bu uçuş için aktarma süresi yaklaşık 5 saat sürüyor. Diğer bir seçenek olarak da bir gün Atina’da dinlenip Kefalonya’ya uçabilirsiniz. 

Uçak+Araba+Feribot: Bu seçeneğin en hesaplısı olduğunu belirtelim. İstanbul’dan Atina’ya uçtuktan sonra havalimanından bir araba kiralayın. Zaten adada da bir arabaya ihtiyaç duyacağınız için Atina’da bu işi çözmüş oluyorsunuz. Atina Havalimanı’ndan Kilini limanına navigasyon ile otoyoldan yaklaşık 300 kilometrelik yolu 3 saat 20 dakikada tamamlayabilirsiniz. , 

Uçak+Otobüs+Feribot: Bir önceki yol alternatifindeki gibi Atina’ya uçup hava limanından merkeze X93 otobüsü ile gelip KTEL isimli otobüsler ile doğrudan adaya ulaşmak da mümkün. Eğer tek başınıza seyahat ediyorsanız ve araba kiralamayı düşünmüyorsanız bu alternatif sizin için en mantıklısı olabilir. 

Arabayla: Türkiye’den kendi aracınız da buraya tatile gitmek mümkün. Kefalonya adasına, Kilini veya Patras limanlarından birini kullanarak feribot ile geçiş yapabilirsiniz. Tatil boyunca kendi aracıyla gezmek isteyenler için iyi bir seçenek.  

Kefalonya Adası’nda Konaklama 

Yunanistan gezisine konaklama seçenekleri ile devam ediyoruz. Ülkenin en büyük altıncı adası Kefalonya’da pek çok konaklama seçenekleri mevcut. Büyük bir ada olduğu için kalacağınız bölgeyi önceden planlamanızda fayda var. Adanın yapısı itibarıyla yollar oldukça virajlıdır ve yolculuk sandığınızdan fazla sürebilir. Kefalonya’da konaklama için tercih edebileceğiniz merkezi yerleşimler; Fiskardo, Argostoli, Sami ve Poros’tur.   

Kefalonya Adası Plajları 

kefalonya-adasi-4.jpg

Olağanüstü güzelliklere sahip Kefalonya’da kıyı şeritlerinin tüm güzelliklerine uyum sağlayan 80’den fazla plaj var. Konuksever bir doğaya sahip olan adada, çok sayıda tenha yüzme noktası da bulabilirsiniz. Kefalonya Adası’nın başkenti Argostoli’den sadece 3 km uzaklıkta, altın kum, su sporları ve tesislerin bulunduğu Makris Gialos yer alıyor. Lixouri çevresinde beyaz kaya oluşumları ve kırmızı-kahverengi kumlarıyla ünlü Xi var. Uçurum kenarındaki Petani ve Fteri’de diğer plajlardan birkaçı. Güneyde beyaz kumlu Lourdas, uzun, kumlu ve berrak sularıyla Skala, her ikisi de su sporları, günlük geziler, tüplü dalış ve tekne kiralama gibi mükemmel tesisleriyle popülerdir. Bunun üzerinde de doğu kıyısında güzel Antisamos vardır.  

Kefalonya Adası Hakkında Kısa Bilgi 

kefalonya-adasi-3.jpg

Kefalonya adasında pek çok küçük balıkçı restoranı hizmet veriyor. Restoranlarda hem Yunan hem de İtalya mutfağının yemeklerini mevcut. Ayrıca tavernalar adayı ziyaret edenlere keyifli anlar sunuyor. Adada daha önce yemediğiniz lezzetli balık türlerini de tadabilirsiniz.  

İyon Denizi Gezisi 

Kefalonya turu yapmışken İyon Denizi’nde de macera yaşamadan dönmek olmaz. Kefalonya’nın bir yelken cenneti olduğunu, yelkenli tekneleri ve katamaranları görür görmez anlayacaksınız. Burası yeşil renklerin hakim olduğu düzinelerce küçük koylar ve körfezlerle kaplıdır. Adanın her tarafında bulunan yatları ve küçük limanları ziyaret etmek için sekizden az demirleme yeri yoktur. Kuzeyde ve güneyde, Lefkada ve Zakynthos adaları harika gezi yerleridir. Odysseus’un hemen yanındaki yeşil ve mavi adası olan büyüleyici küçük İthaka’ya günübirlik bir gezide sizi kendinizden geçirecek.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle