Yolcu360 Blog
kufonisi-adasi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kufonisi Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Kufonisi Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Sıcak havaların yaklaşması ve tatil sezonunun da açılmasıyla başka mekanlar görme isteği de artmıştır. Yalnızca farklı mekanlar değil bir durup sakinleşeceğimiz, kendimizi dinleyeceğimiz mini bir tatil isteriz. Kendinizi cennette gibi hissetmek istiyorsanız sizin için önerebileceğimiz bir ada turu var: Kufonisi Adası.

 Burada kendinizi adeta ilk kez keşfedilen bir cennette gibi hissetmek isterseniz doğru yerdesiniz! Kiklad AdalarınKufonisi kodan bir diğeri olan Kufonisi’dealtın sarısı kumlar, doğal havuzlar, tarihi kalıntılar yani bir Ege adasından bekleyebileceğiniz her şey var. Buna karşılık kalabalık sokaklar, gürültülü partiler ve adanın huzurlu atmosferini bozabilecek hiçbir şey yok. Henüz keşfedilmemiş  küçük bir ada ve küçük olması sayesinde de çok temiz. Haydi gelin bu güzel adayı beraber keşfedelim.

kufosini-adasi (1)

En güzel Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

Kufonisi Adası Nerede?

Kufonisi Adası Kikla adaları’nın merkezinde. Kikla Adaları bir grup ada ve içinde 56 civarı küçük adacıklar mevcut. Kufonisi , birbirinden 200 metrelik bir deniz kanalı ile ayrılan Ano Koufonissi ve Kato Koufonissi isimli iki minnacık adacığın çoğul ismi. Kato Kufonisi ıssız bir adacık iken, Ano Koufonissi, Cycladic mimaride bembeyaz iki katlı evlerinde yaşayan birçok adalıya ev sahipliği yapıyor. Tabii bu güzelliği keşfeden Yunanlıların akınları ile ada nüfusu yazları 1500 kişiyi bulsa da hala bir Robinson Crusoe adası sakinliğini koruyor. Ege denizinin ortasında Naxos ve Amorgos arasına saklanmış Küçük Cyclades takım adalarının ufaklığı olan Kufonisi adaları, Maldivler’i aratmayacak kumsalları ve turkuaz denizi ile gizli bir cennet.

Kufonisi Adası ’nda Ne Yapılır?

Billur gibi bir su bir yanda egzotik sahiller ve bir peri tozu gibi parıldayan kum öte yanda yasaklı korsanların ve maceraperest aşıkların mağarası. Yemeklerin tadın ve ay ışığı altındaki gecelerden ilham alan müziğin keyfini sürün. Arka planda Ege güzelliğini göreceğiniz eğlencenin hiç durmadığı, huzur, sükunet ve sakinlik için gizli yerlerin bulunduğu yerler vardır.

Genellikle balıkçılıkla uğraşan adalıların evlerinden fazla balıkçı teknesi var. Ufacık adanın plajlarını birbirine bağlayan toprak yollarında nadiren arabalara rastlıyorsunuz çünkü burada insanlar genelde ya yürüyor ya da bisiklete biniyor. 1980’den önce elektriğin bile olmadığı ada son yıllarda mütevazi Atinalıların yazları kaçış noktası haline gelmiş. Ayrıca girintili çıkıntılı koylarındaki mis gibi turkuaz denizi, gösterişsiz, doğal ve uygun fiyatlı restoranları ile, Santorini, Mykonos gibi gürültülü ve gösterişli gibi adalardan kaçan yelken ve yatçıların da gözdesi haline gelmiş. Sizler de burada tekne turu, bisiklet aracılığıyla ada turu yapabilirsiniz.

Kufonisi Adası ’ndaki Plajlar

Kufonisi’ye  gelip harika plajlarına girmemek olmaz tabi ki bu imkansız. Çünkü adanın neredeyse her köşesinde muhteşem plajlar var.

kufosini-adasi-2.jpg

Ano Koufonissi’nin güney batısındaki limanın hemen üzerinde, adacığın tek tepeciğinde yer alan Chora, adanın tek yerleşim bölgesi. 19. Yüzyıldan kalma birkaç yeldeğirmenin arasında, uzun bir caddede sağlı sollu sıralanmış bembeyaz evlerin altında tavernalar, dükkanlar yer alıyor. Limanın hemen yanında aile plajı olan Megali Ammos (200mt), doğusunda ise sırası ile Finikas (1km), Fanos (1,5km) ve Platia Pounta (1,7km) plajları yer alıyor.

Altın kumsalı, sığ ve korunaklı denizi, ve şiddetli rüzgarda bile sakin olması sebebi ile Platia Pounta adalılar arasında “pisina” yani havuz olarak da adlandırılıyor. Eğer yeteri kadar nefesinize ve kulacınıza güveniyorsanız, rüzgarsız ve dalgasız günlerde buradan Kato Koufonissi’ya kadar yüzebilirsiniz bile.

Ano Koufonissi

Adanın güneyinde yer alan Pori plajı ise (3km), bembeyaz yumuşacık kumları ve göz kamaştırıcı turkuaz denizi ile Ano Koufonissi’nin en güzel kumsalı.

Ano Koufonissi limanından kalkan tekneler kanaldan 10 dakida geçerek sizi Kato Koufonissi’ye götürüyor. İniş noktasından 20 dakika yürüme mesafesinde yer alan Laki koyu, yumuşacık yuvarlak taşları ve şeffaf turkuaz suları ile hayranlık verici bir ıssız plaj. Teknenin bir sonraki durağı olan Nero plajı, biraz rüzgara açık bir konumda, ve daha çok çıplaklar ve hippilerin adresi.  Kato Koufonissi’de Laki plajına yakın Venetsanos taverna haricinde hiçbir tesis bulunmuyor. Ve Laki’ye ulaşmak için yürüyüş ayakkabılarınızı yanınızda götürmenizde fayda var.

Adanın güneyindeki sahillerden, ufacık bir ada olan Keros’u göreceksiniz. Keros şimdi ıssız bir ada, ancak Milattan Önce 3000-2000 ler arasında önemli bir Cycladic Yunan yerleşimiymiş. Yunan atalarının dini ritüellerini gerçekleştirdiği bu adada yapılan kazılarda keşfedilen geometrik formlardaki antik mermer heykeller, Picasso ve Henry Moore gibi önemli 20. Yüzyıl sanatçılarına ilham vermiş. Rüzgar ve dalga izin verirse bir kayık veya bot kiralayarak Keros’u ziyaret edebilir ve kazılardan çıkan antik buluntuları yerinde görebilirsiniz. Ayrıca bu heykelleri Naxos, Amorgos ve Atina’daki Cycladic Eserler müzelerinde görebilirsiniz.
Kilise meraklısıysanız adada Agios Nikolaos, Profitis Ilias ve Agios Georgios kiliselerini ziyaret edebilirsiniz. 

Öte yandan adanın güzel başka bir kumsal plajı olan Platia Pounta’nın başında yer alan Fanos plajında adanın en ‘in’ ve ‘cool’ plaj kulübü Fanos Beach ClubAtinalılar ile dolu trend mekan arayanlar için ideal.

Kufonisi Adası’nda Ne yenir?

Kufonisi Adası’nın şirin tarihine bakınca 70’li yıllardan kalma bir Yunan kahvesi görmeniz çok muhtemel. Hiç bozulmamış geleneksel yapısının yanında modern dokunuşları da olan çok şirin kafe ve lokantaları var. Mesela Cafe Sofia’ya sabah kahvaltı için gidebilirsiniz. Öte yandan kilisedeki sabah ayininden çıkan adalıların ev yapımı kurabiyeleri yiyerek sohbet ettiği mekan lokallere de gidebilirsiniz. 

Balık yemek isteyenler için adada en çok yorum alan mekanı Kapetan Nikolas. Kendi yakaladığı balıkları marine edip pişirip sunan Nikolas’ı da öneririz. Özellikle balık isteyenler için buralar doğru adresler.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle