Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Kawasaki Ninja H2R Özellikleri ve Fiyatı

Kawasaki Ninja H2R Özellikleri ve Fiyatı

Kawasaki Ninja H2R incelemesi yaptık. Kawasaki Ninja H2R özellikleri nelermiş diye bakarken geleceğe dair önemli ipuçları ile karşılaştık: motosikletlerin geleceği!

Kawasaki Ninja H2R Özellikleri 

Kaynak: http://www.kawasaki.com.tr/

Gelecekten haberler dizisi yapılsa Kawasaki Ninja H2R’dan mutlaka bahsedilir. Hem teknik açıdan hem de tasarımsal açıdan gelecek benim diyen bir motosiklet modeli ile karşı karşıyayız. 2040 yılı için konsept niteliğinde olan Kawasaki Ninja H2R hakkında detaylara bakalım mı?

  • Kawasaki Ninja H2R kalkış kontrol modu, mükemmel. Kalık kontrol sistemi ile motorun patinaj yapmadan ani hızlanma elde etmesi sağlanıyor. 
  • Elektrik bağlayıcıları da çok etkileyici. Elektronik sistem viraj alma, çekiş, frenleme, hızlanma, direksiyon ve vites değiştirmeye yardımcı olacak önemli işlevler içeriyor. 

Jant ve Tekerlekler 

Kaynak: http://www.kawasaki.com.tr/

Kawasaki Ninja H2R modelinin super tekerlekleri ve super jantları da çok önemli. World Superbike Championship tarzı jantlar hafif döküm alüminyumdan üretiliyor. Arkada ise maksimum çekiş için 200mm’lik lastikler bulunuyor. 

998cc’lik Motor

Kaynak: http://www.kawasaki.com.tr/

Dört silindirli motor hareketli parçalardan oluşuyor. Super şarj cihazı ile uyumlu çalışan bu motor, özel bir tasarım çalışmasının ürünü. Kawasaki Ninja H2R’da süper bir motor var. Super bir şarj motorunun gücünü aktarabilen dişlileri konusunda havacılık mühendislerinden destek alındı. Santrifüj tipi süperşarj yapısı havayı motora besleyerek içten yanma oranını artırıyor. Hava, bu mükemmel bileşenin gücüyle çekiliyor ve ardından da motor aktarılıyor. 

 Yeni BMW R 18 özellikleri ve fiyatı için tıklayınız. 

Kawasaki Ninja H2R Fren Sistemi

Çok yüksek hızlarda etkin frenleme motosiklet için de çok önemli. Kawasaki Ninja H2R fren sistemi de özellikle hız konusunda odaklanıyor. Büyük boyutlu yarı yüzer fren diskleri kulllanılmış. 

Kawasaki Ninja H2R Tasarımı

Kawasaki Ninja H2R modelinin tasarımı da hız odaklı. Aerodinamik tasarım anlayışının belki de en iyi örneklerinden biri olan Kawasaki Ninja H2R, hem çok etkileyici hem de hızlı. Onun güvenle ulaştığı mükemmel hızlanma verilerinde tasarımının da büyük önemi var. Hafif şasi havacılık mühendisleri tarafından motosikletin yüksek hızlarda da stabilize olabilecek şekilde olmasını amaçlayan bir dizi çalışmanın ürünü. 

Yamaha 2019 modelleri yazısı için tıklayınız.

Kawasaki Ninja H2R Nasıl?

Motosikletten beklentiniz güçse, bu motosiklet mükemmel seçim. Zaten onu normal yollarda kullanmak yasak. Tasarımı ve mühendisliği ile özel bir sınıfa ait çünkü. Tasarımı jet uçakları andırıyor ama bu bir tesadüf değil. Motoru ve aerodinamik özellikleri zaten jet uçaklardan alınmış detaylara sahip. Kawasaki Ninja H2R tasarımı ise rüzgar direnci ve sürtünmeden kaynaklanan ısı oluşumunu en aza indirecek şekilde tasarlanmış bir dizi hatta sahip. Saatte 400km hıza rağmen güvenli olan motosiklet, geleceğe göz kırpıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

1 yorum