Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Land Rover & Range Rover Aynı Mı?

Land Rover & Range Rover Aynı Mı?

Land Rover & Range Rover aynı mı? Peki, Range Rover Land Rover’ın alt modeli mi? Yoksa ikisi de marka mı…Land Rover Range Rover karmaşasını yaşayanlar için hazır Range Rover’ın 50. yılı kutlanıyorken bir analiz yaptık. Kafanız, artık karışmayacak? Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Land Rover marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Marka İçinde Marka Oldu: Land Rover & Range Rover Aynı mı?

İkinci Dünya Savaşı, tüm dünya için çok kötü bir dönemdi. Bu kadar kötülüğün içinde fırsatları görenler de var tabi. Willys Jeep bunlardan biriydi. Ordu için her koşulda yolda kalmayan arazi araçları üretti. O araçların yıllar boyunca şehirde yaşayan insanların hayallerini süsleyecek bir SUV trendine neden olacağını bilmezdi tabi. Ama onun fikri, başarılı oldu. Çok para kazandı. Savaş bitince Land Rover markası da doğdu. Aynı pazardan o da pay almaya karar verdi. Bu şekilde arazi aracı denilince daha doğrusu lüks aracı arazi aracı denilce ilk akla gelen markalardan olan Land Rover doğdu. 

Lüks araç kiralama hakkında dikkat edilmesi gerekenler yazısı için tıklayınız.

Land Rover Range Rover’ı Doğuruyor!

1970’lere gelindiğinde bu arazi araçlarını şehir içinde kullanmak isteyen bir kitle doğdu. İşte o kitlenin ihtiyacına özel olarak yeni bir tasarım gerekliydi. Bu sefer de Land Rover içinde Range Rover doğdu. 

17 Haziran 1970 yılında ilk Range Rover tanıtıldı. Hidrolik direksiyon, Klima, kumaş ya da deri koltuk opsiyonu, halı kaplı zemin, ahşap kaplama detaylar ile adeta çığır açtı. 

Merdiven tipi şasesi olan bu ilk Range Rover modelinde 4X4 aktarma, V8 motor ve çok başarılı bir süspansiyon teknolojisi kullanıldı. 

Başlangıçta 3 kapılı olarak üretilen Range Rover modelleri, daha sonra 5 kapılı olarak da pazara sunuldu.

Yıllar geldi geçti…İlk ABS’li arazi aracı, otomatik şanzımanlı ilk arazi aracı gibi farklı noktalarda ilklere imza atan Range Rover’ın şanı aldı yürüdü.

1994 yılında Land Rover markası, BMW markasının çatısı altına girdi. BMW çatısı altında üretilen yeni Range Rover’lar oldukça fazla ilgi gördü. Büyük bir satış başarısı yakaladı. 

BMW, 2000 yılında Lanr Rover markasını Ford Motor Company’e sattı. 2002 yılında tanıtılan 3. nesil Range modelleri artık Ford çatısı altında pazara sunuluyordu. 

2005 yılında Range Rover Sport adlı yeni bir kardeşi oldu. Ardından da üçüncü kardeş olan Range Rover Evoque doğdu. 

2012 yılında Range Rover modellerinde dizel – benzinli ve hibrit motor seçeneği birlikte sunuluyordu. 

2015 yılında üretilen Range Rover Sport SVR modeli, dünyanın en hızlı SUV modeli seçildi. 

2016 yılında aileye bir kardeş daha geldi. 4. kardeşin adı Range Rover Evoque Cabrio oldu.  Üstü açılır SUV olması ile epeyce ilgi gördü. 

2017 ‘de Range Rover Velar tanıtıldı. İtalyanca’da “kaplamak” anlamına gelen “Velar”, markanın yeni yüzünü temsil etti. 

Özetle, Land Rover markasının modeli olan Range Rover, bugün pek çok kişi tarafından başlı başına bir marka sanılıyor. Ancak o, bir model adı. Bu modelin de 4 farklı versiyonu var. 

Range Rover Kiralama Fiyatları Nasıl?

Range Rover kiralama fiyatları , kiralık Range Rover fiyatları, uyguna Range Rover kiralamak gibi aramalar sıklıkla yapılıyor. Peki, kiralık Range Rover fiyatları nasıl? Kiralık Range Rover araç fiyatları, sezona – bölgeye – rent a car firmasına ve aracın bazı özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Ancak en uygun fiyata Range Rover kiralamak için yolcu360.com üzerinden fiyatları karşılaştırabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle