Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kaş Gezilecek Yerler | Kaş Gezi Rehberi

Kaş Gezilecek Yerler | Kaş Gezi Rehberi

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş sadece yaz aylarında değil yılın dört mevsimi misafirlerine eşsiz bir seyahat deneyimi vadediyor. Fethiye ile Demre arasında yer alan Kaş mavi bayraklı plajları, ören yerleri ve tertemiz havası ile Akdeniz’in tatil cenneti olarak öne çıkıyor. Siz de rotanızı Kaş’a çevirmeyi planlıyorsanız Kaş gezilecek yerler listesine mutlaka göz atın.

Kaş Gezilecek Yerler

  • Patara Antik Kenti

Arkeoloji tutkunlarını cezbeden Patara Antik Kenti kaçırılmaması gereken tarih ve kültür duraklarından biri. Kaş merkeze 40 kilometre mesafede yer alan Patara Likya’nın Helenistik dönem başkenti. Geçmişte Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden biri olan Patara dünyanın ayakta kalan ilk meclis binasına ev sahipliği yapıyor. Antik deniz feneri, tiyatro, hamam gibi yüzyıllar öncesinden günümüze gelen tarihi yapılar arasında gezerken kendinizi zaman yolculuğuna çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Patara Antik Kenti’ne Müzekart sahipleri ücretsiz giriş yapabiliyor. Müzekart’ınız varsa Akdeniz’in en uzun plajlarından biri olan Patara Plajı’na da ücretsiz giriş yapabilir, ören yeri sonrası serin sularda yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Patara Plajı | Patara Nerede? | 2020 Yılı Patara Yılı İlan Edildi yazısı için tıklayınız.

  • Xanthos Antik Kenti
Kaynak: https://www.kulturportali.gov.tr/

Kaş seyahati planlayanlar için bir diğer kültür durağı ise Xanthos Antik Kenti. UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan Xanthos’un geçmişi MÖ 8. yüzyıla uzanıyor. Uzun yıllar Likya Birliği’nin yönetim merkezi olarak kullanılan Xanthos Antik Kenti’nde Roma tiyatrosu başta olmak üzere akropol, hamam, kilise ve anıt mezarlar ilgi çekiyor. Likya Yolu’nun da önemli gezi duraklarından biri olan Xanthos Antik Kenti’ne giriş ücreti 14 TL. Eğer Müzekart’ınız varsa örenyerini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

  • Kekova

Kaş gezilecek yerler listesinde şimdiki durağımız günübirlik tekne turları ile ziyaret edilebilen Kekova Adası. Kaş ile Demre arasında yer alan 4.5 km2’lik adada yerleşim bulunmuyor ve sadece tekne ile ziyaret edilebiliyor. Kaş’tan tekne ile 2 saat, Üçağız’dan ise 10 dakikada ulaşılabilen Kekova’da yüzmek yasak. Nedeni ise burasının Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş olması. Bölgeye gelen yat turları adanın çevresinde dolaşıyor ve Tersane Koyu’na demir atıyor. Dilerseniz burada yüzebilirsiniz.

Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Kaş Gezi Rehberi

  • Kaleköy (Simena)

Kaş’ın saklı cenneti Kaleköy mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz bir yer. Birinci derece sit alanı olması sayesinde hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyen Kaleköy’e Üçağız ve Kaş’tan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanabiliyor. Özel aracı ile gelmek isteyenler öncelikli olarak Kaş’a 40 dakika mesafede yer alan Üçağız’a gelmeli. Ardından 3 kilometrelik yolu takip ederek Simena Kalesi’ne ulaşmak mümkün. Köy içine gelmek için patika merdivenleri kullanıyorsunuz. Araç ile köye giriş yapmak mümkün değil. Kaleköy küçük bir yerleşim yeri olduğu için burayı gezmek en fazla iki saat sürüyor ancak buranın huzurlu havasını soluduktan sonra hemen ayrılmanız zor. Köyde konaklamak isteyenler için az sayıda da olsa pansiyon mevcut. Üstelik konaklama yaptığınızda Üçağız’dan Kaleköy’e küçük kayıklarla ücretsiz olarak ulaşımınız sağlanıyor.

Simena Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Kalkan

Kaş’ın şirin mahallesi Kalkan mavi bayraklı plajları, tarihi Rum evleri ve sakin havasıyla öne çıkıyor. Kaş’a 25 kilometre mesafede yer alan Kalkan yaz tatilini kalabalıklardan uzak geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek. 200 sene önce Meis’ten gelen tüccarlar tarafından kurulduğu tahmin edilen Kalkan eski bir Rum balıkçı köyü. Turkuaz renkli Kalkan Halk Plajı tatilcileri büyülerken Patara Plajı Kalkan’a 16 kilometre mesafede bulunuyor. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı’na da ev sahipliği yapan Kalkan’a gelmişken Mavi Mağara ve Güvercinlik Mağarası’nı görmeden dönmeyin.

Antalya Kaş araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

3 yorum